Sakal beyazlaması neden olur?

Çok erken sakal beyazlaması neden olur? Sakallarım beyazlamaya başladı ama henüz beyazlayacak yaşta değilim. Sakal beyazlamasının sebepleri nelerdir?
Sakal beyazlaması neden olur?
1 1

Çok Süper Cevap

  • Sakal Beyazlamasının Nedenleri Nelerdir?

    Bir erkeğin makyajı sakallarıdır! Siz sakallarınıza ne kadar iyi bakarsanız bakın zamanla beyazlama meydana gelecektir. Beyaz sakal, melanin pigmentasyonu eksikliğinden kaynaklanır. Bunun nedeni birçok faktör olabilir. Sakal beyazlamasının nedenleri aşağıdaki listede sıralanmıştır;

    1. Genetik Faktörler

    Sakal beyazlamasının nedenlerinin başında genetik faktörler gelmektedir. Ailede erken yaşta saçı, sakalı beyazlayan biri varsa genellikle çocuklarında erken yaşta saçlarında ve sakallarında beyazlama olmaktadır. Bilimsel olarak kanıtlanmış olan babadan oğula aktarılan genetik miraslar, sadece baba ile sınırlı kalmamaktadır. 5-6 kuşak öncesinden de genetik miraslar şimdiki nesillere aktarılmaktadır.

    2. Yetersiz Beslenme

    Yetersiz beslenildiği zaman vücutta bazı demir, mineral ve vitaminler eksik kalır. Vitaminler sağlıklı bir beden için önemli bir yere sahiptir. B12 vitamini, B6, biotin, D vitamini, E vitamini ve bakır eksikliği melanin üretimini azaltmaktadır. Bu da saç ve sakallarınızın beyazlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle düzenli ve yeterli beslenerek vücudunuzda eksik olan vitaminleri tamamlamanız gerekmektedir.

    3. Sürekli Stres Halinde Olmak

    Günümüz şartlarında stressiz yaşamak pek mümkün olmasa da bunu en aza indirmeniz gerekmektedir. Stres beraberinde birçok hastalığı getirmektedir. Bunlardan biri de saç ve sakalların erken yaşta beyazlamasıdır. Üstelik sadece beyazlamasına değil, saç ve sakallarınızın dökülmesine de stres neden olmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar kaygılarınızı azaltmalı ve stressiz bir hayat sürmelisiniz.

    4. Alkol, Sigara Kullanımı

    Alkol ve sigarayı aşırı derecede tüketmek hem sağlığınızı olumsuz yönde etkiler hem de saç ve sakallarda beyazlamaya neden olur. Ayrıca bu kötü ikili erken yaşta yaşlanmanıza da sebep olacaktır. Aynı zamanda sakalların erken yaşta beyazlamasına sebep olduğu gibi kıl köklerini zayıflatıp sakallarınızın erken yaşta dökülmesine de neden olacaktır. Bu nedenle böyle kötü alışkanlıklarınızı bırakamıyorsanız bile mümkün olduğu kadar az tüketmeye çalışın.

    5. Tiroid Bozukluklar

    Tiroid hormonunun az çalışması birçok sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Saç kıran, vitiligo, bağışıklık sisteminin az çalışması gibi sorunlara neden olan tiroid, kıl köklerini zayıflatarak hem dökülmesine hem de erken yaşta beyazlamasına neden olacaktır. Bu yüzden bir uzmana giderek tahlillerinizi yaptırmanız gerekir.

    Sakal Beyazlamasını Engelleme Yolları Nelerdir?

    Erken yaşta sakal beyazlama sorununuz varsa önce nedenini öğrenerek bunu engelleyebilirsiniz. Bunun haricinde sakal beyazlamasını engelleme yolları şunlardır;

    • Sağlıklı ve yeterince beslenmeye özen gösterin. Özellikle B12, B6, biotin, D vitamini, E vitamini içeren besinler tüketmeye çalışın.
    • Çinko, demir, magnezyum, selenyum, bakır gibi önemli mineraller tüketmeye özen gösterin.
    • Sigara ve alkol tüketmemeye çalışın.
    • Stresten ve kaygılardan uzak durmaya çalışın.
    • Sakallarınıza kimyasal madde içeren ürünler kullanmamaya özen gösterin.

    Sakal Beyazlamasına Çözüm Olarak Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

    Sakal beyazlamasının nedenlerini öğrendikten sonra birkaç ürün ile sakallarınıza bakım yapıp daha genç beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Sakal beyazlamasına çözüm olarak aşağıdaki ürünleri kullanabilirsiniz;

    1. Ostwint Hair Beard Blackening Black Shampoo Set: Özel formülü ile saç, sakalınızda beyazları giderir.
    2. Orien Sakal ve Bıyık Serumu: Sakalların ihtiyacı olan vitaminleri sağlar. Sakal ve bıyıkları daha sağlıklı hale getirip hem dökülmesini hem de beyazlamasını önler.
    3. STOP WHITE Şampuan: Hem sakallarda hem de saçlarınızda kullanabileceğiniz STOP WHİTE şampuan sakallarınızı anında matlaştırıp, siyaha döndür. Boya gibi yapay bir görüntü oluşturmaz.
    4. Just For Men Controlgx Gri Sakalları Koyulaştıran Şampuan: Sakallarınızı her yıkamanızda yavaş yavaş siyaha döndürür. Doğal görünümlü sakallara sahip olmanızı sağlar.
    5. Shiny Black Beyazları Yok Eden Şampuan: Shiny black doğal ve boya içermeyen bir şampuandır. Pigment hücrelerini canlandırır ve sakallarınızı yine eskisi gibi siyah rengine kavuşturur. İçerdiği melanin maddesi sayesinde kalıcı bir görüntü sağlar.

    Beyazlayan Sakalları Tekrar Siyah Yapmak Mümkün müdür?

    Eğer sakallardaki beyazlama genetik ise boya haricinde maalesef geri siyah yapmak mümkün değildir. Eğer sakallarınızın beyazlaması melanin ve vitamin eksikliği ise doğru beslenme ile tekrar siyah yapabilirsiniz. Eğer sakallarınızın beyazlaması tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanıp tekrar siyah yapılabilir.

En İyi Kız Görüşü

  • Genetik, yapısal ve dış faktörlerden dolayı saçlarda beyazlama olmaktadır. Saçın beyazlamasına yetersiz beslenme sebep olabiliyor. Stres ve vitamin eksikliği saçın beyazlamasına sebep olan diğer etkenler. Çok fazla saç boyası kullanımı, ilaç kullanımı saçların beyazlamasına neden olur.

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

7 8
  • Genetik olur anne ya da babanı sogula önce hangisi beyazlamış genin ona benzemiştir

  • Biraz ırsi birazda strese bağlıdır..

  • Erken mi? Benim bu yaşta saçım %50 üstü, sakalım %3 falan beyaz

  • Genetik ya da stres.

  • Irsi yani aileden geliyor olabilir ya da yaşamında çok stres yapıyorsun bu sebepten olabilir
    Bildiğim bu 🤷‍♂️

  • Stres

  • Stres

  • Genetik faktörler. Kişinin beslenme şekli alkol sigara stres gibi çevresel faktörler

  • genetik olabilir stres olabilir

  • Yaşlılık

  • Kıl kökleri ve biyolojik yapı, babadan anneden geçen genler, onların yapısı iyiyse sende iyi oluyorsun, çabuk beyazlamaz mesela. Senin renk pigmentlerin azalmış. Şimdi doktorlarda çaresi var galiba.

  • Yaşınız kaç?

  • Genetikk

  • Genetik. Cildiyeye git bence

  • genetiktir beslenmen uyku düzeninle alakalı falan da olabilir stresten de olabilir