18 yaşında yeğenim var henüz sakalları çıkmadı. O da böyle mi kalacağım diye panik yapmaya başladı. Sakal kaç yaşında çıkar? Sakal çıkarmak için neler yapılması gerekir?

18 yaşında yeğenim var henüz sakalları çıkmadı. O da böyle mi kalacağım diye panik yapmaya başladı. Sakal kaç yaşında çıkar? Sakal çıkarmak için neler yapılması gerekir?
Erkeklik hormonlarının etkisi ile ergenlik döneminde sakal kılları çıkmaya başlar. Çoğu erkek yaklaşık 15 yaşında ergenlik yıllarında üst dudağın köşelerinde sakal çıkarmaya başlar. Öte yandan, ortalama bir erkek için 18 yaş civarında başlayarak tam sakal çıkması mümkündür. Ancak durum her zaman böyle değildir, bazı erkekler erken yaşta sakal bırakamaz ve bazen birçok erkek için sakal uzatmak 30 yaşına kadar sürebilir.
Sakal çıkarma zamanı kişiden kişiye değişmektedir. Çevresel birçok faktör sakalın geç çıkmasına neden olabilir.
Bazıları için sakal uzatmak yavaş ve görünüşte imkansız bir iş olabilir. Yüzdeki kılların kalınlığını artırmak için mucizevi bir hap yok, ancak sakal foliküllerini nasıl uyaracağınıza dair faktörler var. Birçok insan tıraş olmanın yüzdeki tüyleri daha çabuk çıkaracağına inanıyor. Gerçekte, tıraş olmak cildinizin altındaki tüy kökünü etkilemez ve sakalınızın daha hızlı çıkmasına neden olmaz.
Diğer bir yaygın yanılgı da, daha kalın sakallı kişilerin daha ince sakallı insanlardan daha fazla testosterona sahip olmasıdır. Testosteron yüzdeki tüylerin büyümesinde rol oynasa da, düşük testosteron nadiren yüzde seyrek tüy büyümesinin nedenidir. Sakal çıkmasını etkileyen faktörler ise şu şekildedir;
Yüzdeki tüylerin büyümesi genetiğinize bağlı olsa da, bazı yöntemler ile büyümeyi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Sakal çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz;
1. Sağlıklı beslenme: Dengeli beslenme, gerekli tüm besinleri almanıza ve sakal büyümenizi olumsuz yönde etkileyebilecek mikro besin eksikliklerinden kaçınmanıza yardımcı olabilir.
2. Stresi azaltmak: Bazı araştırmalar, stresin kafa derisi saç dökülmesine neden olabileceğini söylemektedir. Stres sakal çıkmasını da engelleyebilmektedir. Bu nedenle stresten uzak durmanız gerekir.
3. Sakallarınıza bakım yapmak: Az da olsa eğer yüzünüzde tüy var ise sakal bakımı ürünleri kullanarak cildinize bakım yapabilirsiniz. Bu tüylerinizin daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.
4. Yüzünüze peeling yapmak: Yüzünüze peeling yapmak cildinizdeki ölü derileri temizleyecektir. Bu da sakallarınızı daha hızlı çıkarmaya yardımcı olacaktır.
5. Cildinizi temiz tutun: Yüzünüzü ılık su ve hafif bir temizleyici ile yıkayarak temiz tutmanız gerekir. Ilık su gözeneklerinizi açacak ve temizleyici ciltte biriken tüm yağ ve kirleri temizleyerek sakal çıkmasını hızlandıracaktır.
6. Cildinizi nemlendirin: Cildinizin kurumaması için neme ihtiyacı vardır. Okaliptüslü bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Okaliptüs tüylerinizin daha hızlı çıkmasına yardımcı olacaktır.
Sakal çıkarmak için erkekler birçok yol dener ama bazen başarılı olamazlar. Bunun nedeni doğru yöntemleri denememektir. Sakalların, büyümesi ve güçlenmesi için nemlendirilmesi ve uygun diyetle beslenmesi gerekir. Sakalınızı düzenli olarak şampuanlamak ve bakım yapmak, sakal uzatma yağı ve sakal pomadını kullanmak hem sakalınızın sağlıklı kalmasını hem de sakallarınızı çıkarmaya yardımcı olacaktır. İşte erkeklerin sakal çıkarmak için yanlış yaptığı şeyler;
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş