Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

ter kokusuna kesin çözüm nedir?
ter kokusuna kesin çözüm nedir?
Ne kadar duş alırsam alayım sürekli ter kokuyorum. Ter kokusu giderme teknikleri ve yolları neler? Ter kokusunu önlemek ve gidermek için neler yapmalıyım ve ne kullanmalıyım? Ter kokusu nasıl engellenir?
10 5

Çok Süper Cevap

  • Merhaba,

    Terleme nedir, vücut için fonksiyonu nedir?

    Terleme vücudumuzda sıcak-soğuk dengesinin oluşması için vücut tarafından verilen bir reaksiyondur. Yani vücudumuzun vermesi gereken bir tepkidir. Bunun için vücudumuzda ortalama üç milyon ter bezi bulunmaktadır. Bu sağlıklı bireylerde dört milyon dolayında da olabilir, bunlar normal oranlardır.

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Terleme insanlarda heyecan, korku, öfke, aşırı hareket, spor gibi faaliyet sonucunda oluşur.

    Ter bezlerinin sayısı kadınlarda erkeklere göre çok daha fazladır. Ancak bu bezler erkeklerde kas yapısının da etkisiyle daha yoğun çalıştıkları için erkekler kadınlara göre çok daha fazla terlerler. Özetle ter bezi sayısı ile ter atma yoğunluğu arasında söz konusu cinsiyet olunca ters bir orantı vardır.

    Hiperhidroz nedir?

    Hiperhidroz kişinin gün içinde aynı işi yaptığı insanlara göre normal insanlardan çok daha fazla terlemesi olayına verilen isimdir. Bu genellikle el ayak terlemesi olabileceği gibi tüm vücudu da etkileyen bir terleme türü olabilir.

    Neden normalden fazla terleriz?

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Elbetteki aşırı terlemenin altında farklı sebepler yatıyordur, bu bazen başka bir hastalığın da habercisi olabilir. İşte o nedenlerden en çok akla gelenler:

    Ateşli hastalıklar: Vücudu sıcak basması ve ateşin 38 derece ve üzerinde seyretmesiyle gerçekleşecek bir durumdur.

    Kalp hastalıkları: Kalp ritminde bozulma, kalpte çarpıntı hissi panikatak gibi hastalıkları tetikleyeceği için aşırı terlemeye sebep olabilir.

    Menapoz: Kadınlarda sıcak basması şikayetinin sık görüldüğü menapoz dönemine aşırı terleme de eşlik edebilir.

    Aşırı kilo alma: Aşırı kilo vücutta yağ dokusunun artmasına, organlara gereğinden fazla yük binmesine sebep olur. Bu da normalin üzerinde bir terlemeye sebep olur.

    30 yaş sınırı: 13-30 yaş arası genel olarak gençlerin aktif olduğu ve ek hastalıkların çıkmadığı bir dönem olduğu için bu yaşlarda harekete bağlı olarak terleme daha fazladır.

    Tüberküloz: Tüberkülozun etkisiyle vücut dengesinin bozulması sonucunda vücut normalden daha fazla üşüyüp, terleyebilir.

    Polikistikover sendromu: Aşırı tüylenme, daha sık tüy çıkarma, kilo alma gibi hastalıklara sebep olan bu rahatsızlık ne yazık ki terlemeye çok müsait bir zemin oluşturur.

    Yanlış epilasyon uygulamaları: Traş yapmak, kalitesiz jilet kullanmak daha hızlı ve sık tüy oluşumuna zemin hazırladığı için koltuk altında kötü koku ve teri arttırır.

    Koltuk altı pedinin uzun süreli kullanımı: Koltuk altı sararmasın diye kullanılan bu pedler uzun vadede tüylerin ters çıkmasına, kıl dönmesine, terleme düzeninin bozulmasına sebep olabilir.

    Diyabet: Ağız kuruluğu, hararet gibi hastalıklara sebep olan diyabet de aşırı terleme oluşturabilir.

    Psikolojik rahatsızlıklar: Başta panikatak, bipolar bozukluk ve obsesif kompulsif bozukluk olmak üzere pekçok psikolojik hastalık korku ve kaygı nedeniyle aşırı terlemeye sebep olabilir.

    Hipoglisemi: Kandaki şeker miktarının düşmesi ile baş gösteren bir rahatsızlıktır. Terlemeye sebep olabilir.

    Akciğer rahatsızlıkları: Direkt nefes almayla ilgili problemlere sebep oldukları için terlemeyi aşırı derecede tetikleyen sebeplerden biridir.

    Baharatlı yiyeceklerin aşırı tüketimi: Özellikle karabiber ve acı biberler yanmaya sebep oldukları için vücudun içten ısısını yükseltirler. Vücut burundan su, gözden yaş ve terleme olarak reaksiyon verir.

    Bazı vitamin eksiklikleri: Çinko varlığı dert yokluğu yara! Azlığı vücutta tüy dökümünü sebep olurken aşırı olması için daha sık tüy çıkarmaya sebep olabilir. Yine çocuklarda C vitamini eksikliği terlemeyi etkiler.

    Adrenalin hormonunda çalışma bozukluğu: Korku ve gerginlik anında vücudun bol bol salgıladığı adrenalin hormonu da terlemeyi inanılmaz derecede arttırabilir.

    Hipertiroid: Tiroid bezinin olması gerekenden çok daha fazla çalışması metabolizmayı hızlandırır, bu da yoğun bir terleme sebebi olabilir.

    Ne zaman doktora başvurulmalı?

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Eğer terleme durumu sosyal hayatınızı etkileyecek duruma geldiyse, gece terlemeleriniz çok oluyorsa, giydiğiniz kıyafetler dakikalar içinde ıslanıyorsa, durduğunuz yerde sürekli terliyorsanız, yaz ayları haricinde de terlemeniz kıyafetleri ıslatacak boyutta oluyorsa bir hekimden yardım almanız şart olmuş demektir.

    Koltuk altındaki terlemede hangi yöntemlerle tedavi olunabilir?

    Cerrahi yöntemler

    • Ter bezlerinin çıkarılması
    • Ter oluşumunu sağlayan sinir köklerinin zayıflatılması (yan etkisi vardır, diğer bölgelerde aşırı terleme yapar)

    İlaç ile uygulanan yöntemler

    • Sempatik bloken yöntemi
    • Botoks yöntemi
    • Hap, iğne gibi klasik ilaçlarla yapılan tedaviler de bu kapsamdadır.

    Ter kokularına ve terlemeye karşı hangi yöntemleri uygulayabilirim?

    Doğru epilasyon

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Jiletle kol altını almak tüylerin çıkma süresini çok kısa tutacaktır. Çünkü jilet tüyleri keser, kökten almaz. Bu nedenle lazer ya da ağda gibi uzun ömürlü epilasyon yöntemini deneyebilirsiniz. Hem koş atınız kötü kokmaz hem terleyecek ortamı yıkmış olursunuz.

    Elma sirkesi, argan yağı/lavanta yağı ve limon karışımı

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Kol altında oluşan terin oluşturduğu tahribatı önlemede çok etkilidir sirke. Özellikle elma sirkesi vücudun ph düzeyini dengeler. Kol altında oluşan mantar gibi rahatsızlıkların baş düşmanıdır dezenfekte edici yanıyla. Elma sirkesini bir pamuk yardımıyla sürün, sonra durulayın.

    Bebek pudrası

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Bebek pudrası teri önleyen çok etkili bir yöntemdir. Burada önemli olan normal değil de bebekler için üretilmiş hassas cilt yapısına uygun bir ürün tercih etmenizdir. Ancak bu yöntem gözenekleri tıkayabileceği için çok sık tercih edilmemelidir.

    Fesleğen/ nane

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Enfes kokulu bu iki bitkiyi ister ayrı ayrı ister birlikte kullanabilirsiniz. Rondodan geçirdiğiniz bu yeşillikleri bir kaba alın, daha sonra kol altınıza sürün, bir bezle sarıp biraz bekleyip durulayın.

    Karbonat

    Karbonat ister sade ister diğer ürünlerle kullanabilirsiniz bu konuda. En bilinen iki yöntemden biri, 1 yemek kaşığı karbonatı yarım limon suyu ile macun haline getirip kol altına sürmek.

    Diğer yöntemde ise 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ve yine yarım limon suyu ekle. Uzun süreli bir korumaya sahip olduğunu söylüyor deneyenler.

    Deodorant

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Özellikle oksijen kokulu, taze, fresh 24/48 saat etkili deodarantlardan da bu konuda yardım alabilirsin. Ancak çok meyveli, yoğun kokulu deodarantları tercih edersen kötü bir koku oluşabilir. Taze, hafif kokular tercih edebilirsin. Böylelikle deodorantın etkisini kaybettiğinde oluşan ekşimtrak kokularla mücadele etmek durumunda kalmazsın.

    Roll on

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Yine çok terleyen biriysen özellikle pudra etkili roll onlar sana yardımcı olacaktır. Üstelik kokusunda da deodarantlarda olduğu gibi bir değişim olmuyor. Yine siyah beyaz, sarartmayan, ter kokusunu ve yerin oluşturduğu sarı rengi yok edici roll onlar mevcut. Özelliğine göre kendine uygun olanı seçebilirsin. Ben beyaz tişörtlerim için beyaz/siyah etkili kullanıyorum. Siyah kumaşlı bir elbisede pudra etkili roll on kullanmak iz bırakabileceği için risktir. Bu tür küçük detaylara roll on kullanımında dikkat edersen mağdur olmazsın.

    Gül suyu/ soda

    Ter kokusu giderme teknikleri, yolları nelerdir?

    Duştan sonra, temizlenmiş kol altını sade maden suyuyla sildikten sonra, gül suyu ile üzerinden geçebilirsin. Maden suyunun temizleyici ve dengeleyici özelliği vardır. Kol altında oluşan bakteri kokusuyla bu temizleyici gücü sayesinde savaşır.

    Elbette günlük duşumuzu almayı unutmuyoruz. Her gün saçımızı yıkamanız önerilmiyor. Ancak vücudu her gün yıkamanız da ter kokularıyla mücadelede etkili olacaktır. Kese kullanmak vücutta biriken kirleri ciltten söküp atacak, cildin daha rahat nefes almasını sağlayacak ve terlemeninde kısmen önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

    İşine yaramasını umuyorum. Sağlıklı, bakımlı günler dilerim🍒

    • Merhaba, 🌸 Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç. Sevgiler. 🙏🏻

    • Çok mutlu oldummmmm ❤️

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

83 66
  • Kimisi duş aldıktan sonra bile ter kokuyor tamamen sağlıksız leş beslenmeyle alakalı

  • Antiperspirant deodorant kullanacaksın duştan sonra. Hem terlemeyi en aza indirgiyor hem koku oluşmuyor. Karbonat sürebilirsin koltuk altlarına ama bu deodorant kadar güçlü etki göstermez. Tabi temizlikte çok önemli, kıl olmamalı. Bu mikropların barınmasını sağlıyor, kokan terin kendisi değil zira, bakteri oluştuğu için kötü kokular meydana geliyor.

  • Deodorant?

  • Ter kokmaz aslında hijyen eksikliği ve yanlış beslenme sebebiyet verebilir. Bir doktora muayne ol fiziksel bir sorun yoksa beslenme duzenini değiştir.

  • Duş alıp çıkın temiz kıyafet giyin. Asla koku yapmaz 🤷‍♀️

  • evvela iç hastalıkları veya cildiye durumları için genel cerrahtan kontrol yaptırmanı öneririm tedbir ve doğru cevap için sonrasında ise kişisel bakımlarını özenerek yaptığın halde ter kokusu normaldir ama başa çıkman için rexona kırmızı renkli koltuk altı spreyi var onu kullan başka ürünlerde var aslında kullanman için gerçekten cilt dostu üründe var onlaroda önerebilirim

  • Driclor.

  • Hormonlarına baktır , ter bezlerinde problem olabilir onun dışında bazı ürünler kullanabilirsin.

  • Tereson kullan

  • Kristal roll on lar guzel

  • Önce beslenme düzeni ve şekli değişirse ten kokusu da değişebilir. cilt gözenekli ve vücuttan toksini ter ile atar. daha sağlıklı besinler ile ter kokusu en aza iner. ayrica karbonat ve hindistan cevizi ile doğal deodorant hazırlayıp kullanabilirsiniz. banyo öncesi ve banyo da karbonat ile teninizi temizlerseniz ter kokusunu önlemiş olursunuz

  • Duştan sonra kol altlarına biraz karbonat sür peeling gibi acayip işe yarıyor istersen limonun üstüne döküp onunlada yapabilirsin çok çok etkili

  • Bebekken tuzlanmak önemli

  • Deodorantlar iyi değil kesin çözüm olarak ne yapılır bilmiyorum

  • Karbonat sür
    bimden 1TL sanirim var
    al sür
    bidaha asla ter kokmayacaksin emin ol ben 3 senedir boyle yapiyorum

  • Bende aynısını yaşadım. Internette araştırdım & doktorumun onayı ile karbonat kullanmaya başladım. Her sabah ilk sabun ile temizliyorum. Kirulutorum & bir islak beze ya da lif olabilir karbonat serpiyorum. Bu karbonatı koltuk altıma yediriyorum abartmadan. Yaz olsun kış olsun akşama kadar terlesem bile kokmuyorum. Yazın hele aşırı rahat bir his çünkü sürekli kokuyotum mu diye dert etmeme gerek yok. Ayrıyetten bi doktora görün derim.