1 yıl

En gerekli gamer ekipmanları nelerdir?

Oyunlarla çok fazla vakit geçiriyorum. Bu güzden gamer olmaya karar verdim fakat ekipmanlarım eksik. En gerekli gamer ekipmanları neler? Hangi ekipmanları kesinlinlikle almalıyım? Bilenler yardımcı olur musunuz rica etsem.
En gerekli gamer ekipmanları nelerdir?
2 2

Çok Süper Cevap

  • En gerekli gamer ekipmanları

    • Klavye-mouse seti


    Benim geçende Assassin's Creed Brotherhood oynarken fareyi kırdım sallayınca içinden top gibi bir şey oynayıp durdu 😄 bende yeni klavye-mouse seti aldım 1-2 günde alıştım Counter-strike 1.6 oynamaya klavyeyi de tam istediğim gibi aldım 😇


    • Kulaklık


    Ses kasmak istiyorsan özellikle de CS:GO, Valorant, PUBG gibi bir oyun oynuyorsan ses kasman önceliklidir

    • Bilgisayarın özellikleri


    Ram, Ekran kartı, işlemci vs. Bilgisayarını iyi seçmen veya toplaman gerekir oynamak istediğin oyunlara göre bakıp almalısın


    • Monitör


    Monitörü de iyi seçmen gerekir şu an en iyi monitörler MSİ, Rampage, LG ve Asus dan çıkıyor


    Bu kadar en gerekli ekipmanlar bunlardır 😇

En İyi Kız Görüşü

  • Bir Oyuncunun Sahip Olması Gereken Gamer Ürünleri

    Oyun esnasında en yüksek performansı almak gamer için önemli bir konu. En doğru ekipmanları seçerseniz oyun esnasında oyun kaliteniz o kadar artacaktır. Eğer yeni başlayacaksanız bu yolda profesyonel bir şekilde ilerlemeniz için kendinize en uygun ekipmanları seçebilirsiniz. Gamerlar için özel olarak üretilen ekipmanlar neler? Gelin birlikte bakalım!

    1. Oyun Bilgisayarı

    Oyun bilgisayarı olmazsa olmaz ekipmanlardan. Daha kaliteli, daha profesyonel oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız mutlaka bir oyun bilgisayarı almanız gerekiyor. Standart bilgisayarlardan ayrı olarak üretilen oyun bilgisayarları oyunlar için özel olarak tasarlanıyor. Oyun oynarken yüksek performansta ve akıcı bir şekilde oynuyorsunuz.

    Oyun için en doğru bilgisayarı seçmek sizin bütçenize bağlıdır. İşlemci gücü yüksek bir oyuncu bilgisayarı seçmeniz sizin için iyi olacaktır. 6-8 çekirdek oyun bilgisayarı seçerseniz oyunlarınızı daha keyifli oynayabilirsiniz. Eğer bütçeniz sınırlı ise 4 çekirdekli bir işlemcide işinize yarayabilir.

    Oyuncu bilgisayarı için bir diğer önemli şey ise yüksek RAM'e sahip olmaktır. Yüksek RAM'e sahip bir bilgisayar ile birden fazla işlem yapabiliyorsunuz. Bu yüzden oyuncu bilgisayarını seçerken yüksek RAM olan bilgisayarları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bir de oyuncu bilgisayarı için ekran kartı çok önemlidir. Yüksek performansı olan bir ekran kartı alırsanız oyunlarınızı daha profesyonel ve performanslı bir şekilde oynayabilirsiniz. Oyuncu bilgisayarların genel olarak ortalama fiyatları 4.000 TL'den başlayıp 20.000 TL civarlarına kadar çıkıyor.

    2. Oyuncu Monitör

    Monitör bilgisayarın ruhudur diyebiliriz. Oyunun akıcılığını, tepki süresini, ekran çözünürlüğünü en yüksek seviyede yaşamak ve keyifli bir oyun oynamak istiyorsanız oyuncu monitörüne sahip olmanız gerekiyor. Monitör seçerken yenileme hızının yüksek olması çok önemlidir. Oyunu daha akıcı oynayabilmek için 1080p’de 144 Hz civarlarında bir monitör seçmeye dikkat edin.

    Bir diğer önemli özellik ise monitörün HDR olması. HDR, yüksek dinamik demek. HDR monitörlerin daha iyi renk özellikleri vardır. Eğer HDR bir monitör alırsanız renkleri ekranda daha canlı ve net görebilirsiniz. Oyuncu monitörlerin ortalama fiyatı 2.500 TL'den başlayıp 10.000 TL'ye kadar çıkıyor.

    3. Oyuncu Koltuğu

    Rahat bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız bir tane oyuncu koltuğu edinmelisiniz. Oyun sırasında dikkatinizin dağılmaması için rahat bir pozisyonda olmanız gerekiyor bu rahatlığı da size oyuncu koltuğu verecektir. Oyuncu koltuğu alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri yüksekliği ayarlanabilir olmasıdır. Eğer uzun süre oturacaksanız Class4 Amortisör kullanılmış olan bir oyuncu koltuğuna yönelin.

    Rahat oturabilmeniz için bel desteği özelliği ve derinliği olan bir oyuncu koltuğu alın. Oyuncu koltuğu fiyatları 500 TL ile 5.000 TL arasında değişiyor. Bütün bu özelliklere sahip bir oyuncu koltuğu almak ve keyifli bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız 5.000 TL bütçe ayırmanız gerekiyor.

    4. Mekanik Klavye

    Rahat ve profesyonel bir oyun deneyimi için gamerların en çok tercih ettiği ekipmanlardan biri de mekanik klavyedir. Klavyeler oyun türlerine göre farklılık gösterse de hepsinin amacı aynı. Mekanik klavyeler, standart klavyelere kıyasla daha hızlı tepkime gösteriyor. Bu da oyunlardaki gecikme sürelerini en aza indiriyor.

    Karanlık ortamlarda mekanik klavyeler tuşları daha net görmenizi sağlıyor bu da oyunda hız kaybetmemenize fayda sağlıyor.. Mekanik bir klavye ile hamlelerinizi daha seri yapabilirsiniz. Ayrıca mekanik klavyelerin ömrü daha uzun sürüyor. Ortalama fiyatları 200 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor.

    5. SSD

    SSD kartlar oyunda bekleme sürenizi düşürür. Daha hızlı ve akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız. SSD kart ile 500 MB/s ve üzeri hızlara erişebilirsiniz. Bu da oyunlardaki veriminizi artırır.

    SSD'ler HDD kartlardan daha hızlı ve yüksek okuma yapıyor. Hem alanınızı genişletiyorsunuz hem de daha iyi bir oyun performansı yaşıyorsunuz. Ortalama SSD fiyatları 500 TL ile 1.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

    6. Laptop Soğutucu

    Oyunlarda çok fazla vakit geçirdiğinizde bilgisayarınızda ısınma, donma ve yavaşlama yaşayacaksınız. Laptop soğutucu en gerekli gamer ekipmanları arasında yer alıyor. Laptop soğutucu, oyunlarda fps artışını sağlar, anakartın bozulmasını önler ve bilgisayarınızın verimli olarak çalışmasını sağlar.

    Laptop soğutucu alırken fanlarının ısı çıkış merkezine denk gelmesine dikkat edin, fan dönme hızının yeterli bir seviyede olmasına dikkat edin. Oyunlarda dikkatinizin dağılmaması için sessiz çalışan bir laptop soğutucu tercih edin. Soğutucu kullandığınız zaman bilgisayar performansınız yükselecektir. Ortalama fiyatları 100 TL ile 400 TL arasında değişiyor.

    7. Kablo Düzenleyici

    Bir diğer önemli ekipman ise kablo düzenleyicidir. Oyun oynarken hareket alanınızın geniş ve düzenli olması gerekiyor. Kalabalık bir ortamda oyun oynadığınız zaman dikkatiniz dağılacak ve performansınız düşecektir. Bunun önüne geçmek için kablo düzenleyici alın.

    Unutmayın ki oyunlarda konsantreniz ne kadar iyi olursa o kadar başarılı olursunuz. Kablo düzenleyici ortalama fiyatları 15 TL ile 100 TL arasında değişiyor.

    8. Oyuncu Mouse Pad

    Oyun oynarken fareyi hızlı ve rahat hareket ettirmeniz çok önemli. Oyun mouse kullanmak oyuncu için çok önemlidir. Farenin yağ gibi hızlı akmasını sağlamak yapacağınız hamlelere katkı sağlayacaktır. Lazer ya da optik yüzey tarama sistemi olan oyuncu mouse pad almanızda fayda var.

    Masanın büyüklüğüne uygun bir mouse pad seçerseniz elinizi hareket ettirmeniz daha kolay olacaktır. Ayrıca bileğinizin rahat edeceği bir mouse pad seçmenizi öneririm. Uzun süre oynayacaksanız bileğinizin ve kolunuzun rahat olması gerekiyor. Aksiyon ve savaş oyunlarında hızlı hareket etmenizi sağlayan oyuncu mouse pad fiyatları ortalama 50 TL ile 200 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

    9. Gaming Mouse

    Gamer olma yolunda ilerliyorsanız gaming mouse size en iyi oyun denetimini yaşatacaktır. Standart farelerden farklı olarak üretilen gaming mouse size keyifli bir oyun denetimi yaşatır. Gamig mouse oyun oynarken elinizi kavrıyor, seri hareketler etmenize yardımcı oluyor.

    Gaming farelerin üzerinde ekstra tuşlar oluyor bu sayede hamlelerinizi daha seri yapabiliyorsunuz. Ayrıca elinizi kavradığı için daha uzun süre oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Gaming mouse seçerken DPI aralığı ayarlanabilir bir mouse seçmenizi öneririm. Bunun yanı sıra hızlı, konforlu ve dayanıklı bir mouse seçerseniz oyun keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Gaming mouse ortalama fiyatları 100 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor.

    10. Oyuncu Kulaklığı

    Oyun içinde sesleri en iyi şekilde algılayabilmeniz için oyuncu kulaklığı almalısınız. Oyuncu kulaklıkları sesin tiz ya da bas olmasına katkı sağlıyor. Kulaklık sürekli kulağınızda duracağı için kulak ve baş kısmının şeklini alıp daha iyi bir oyun deneyimi sağlıyor.

    Daha iyi bir ses deneyimi yaşamak için profesyonel bir oyuncu kulaklığı tercih etmelisiniz. Oyuncu kulaklığı alırken kulaklığın hafif olmasına, kafa bandının rahat olmasına ve seslerin geliş yönünü rahat bir şekilde hissettiren yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. Oyuncu kulaklığı ortalama fiyatları 300 TL ile 1.500 TL arasında değişiyor.

    11. Joystick

    Joystick ile oyunlardan daha fazla zevk alabilirsiniz. Joystick, bilgisayarınıza bağlanan işaretleri kontrol etmeye yardımcı olan bir donanım. Joystick, yardımıyla oyunlarda karakterlerinizi rahatlıkla kontrol edebilir, daha hızlı bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Oyuncu Ekipmanları İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yeterli midir?

    Sadece oyuncu ekipmanlarına sahip olarak oyunlarda iyi bir performans sergileyemezsiniz. Eğer oyunlarda fark yaratıp, yeteneklerinizi göstermek istiyorsanız ve İyi bir oyuncu olmak istiyorsanız ekipmanlar dışında bol bol oyunlarda pratik yapmalısınız ve yeteneklerinizi keşfetmelisiniz. Her ne kadar oyuncu ekipmanlarına sahip olsanız da eğer yeteneğiniz yoksa maalesef iyi bir oyuncu olamazsınız. Oyun oynamak için yeterli bilgi ve deneyime sahip olursanız oyuncu ekipmanları size oyunda daha fazla keyif verecek ve daha iyi bir oyun oynama deneyimi sunacaktır.

En İyi Erkek Görüşleri

  • Gamer ekipmanı denilince pc geliyor bazılarının aklına. Gamer ekipmanları; kullanacağınız yan eklentiler. Bunlar öncelikle kesinlikle yüksek dpi değeri olan bir mouse sonra led klavye. Bunlar dışı kontroller alışkanlığı olanlar için ise gamepad. Fazla rahat olması şartıyla koltuk şarttır. Yine en iyisi olmasa bile bir direksiyon seti. Son olarak kulaküstü kulaklık.

  • Nasıl oyun oynadığına göre ve ne istediğine göre değişir bence :) En konforlu rahat ettiğin şeyleri kullanmaya bak derim.
    Mesela bir online FPS oyunu oynuyorsan Kesinlikle tepki süresi düşük Mouse, Klavye ve İyi bir kulaklık gerekir. ama Single oyunlar için böyle abartmaya gerek yok işte :)
    veya MMORPG ler için.

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1 7
  • Oyun Bilgisayarı, Oyuncu Monitör, Mekanik Klavye

  • Monitör.

  • gereklilik olarak sağlam kablolar, güç kaynağı, deskpad, kulaklık

  • G512 red switch
    G600 mmo mouse
    Logitech g seris kulaklık

  • Müzik sistemi

  • klavye ve bilgisayar

  • Mouse, kalvye, kulaklık bu üçü

  • Sağlam bir kol fjxjjnnncnxnxjxjc