1 yıl

Mutlaka Oynamanız Gereken En İyi PSP Oyunları

Mutlaka Oynamanız Gereken En İyi PSP Oyunları Listesi

psp portable oyunları
psp portable oyunları

PlayStation Portable yani PSP, Sony tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir el veya avuçiçi dediğimiz oyun konsoludur. İlk olarak 12 Aralık 2004'te Japonya'da ve daha sonra Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer bölgelere yayıldı. Türkiye'de GTA furyasıyla popülerleşmeye başlayan cihaz günümüzde PlayStation Vita ismiyle son derece yüksek oyun kalitesi ve performansı sunuyor. Sadece oyun oynamak değil tıpkı bir mobil cihaz gibi internet, müzik vb. aktivitelere de olanak sağlıyor. Biz bugün sadece PSP oyunları üzerinde yoğunlaşacağız. En iyi PSP oyunları listesini oluşturalım.

Final Fantasy Tactics: The War of the Lions

psp macera oyunları
psp macera oyunları

1997 yılında PlayStation için yayınlanan ilk Final Fantasy Tactics oyununun düzenlenmiş bir versiyonu olan oyunumuz 2007 yılında bizlerle buluştu. Oyunda, karakterlerinizi yöneterek taktiksel savaşları kazanmaya çalışıyorsunuz. Oyunun hikayesi ise; krallığın huzurunu geri getirmek isteyen karakterimizin krallık içerisindeki iç savaşın nedenlerini çözme üzerine gelişmiş konular üzerine kurulu ve bunları çözerken kullanacağımız taktiklerle dolu bir oyundur.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

en iyi ppsspp oyunları
en iyi ppsspp oyunları

Hepimizin bildiği Grand Theft Auto (GTA) serisinin bir parçası olan oyunumuz 2009 yılında piyasaya sürülmüş açık dünya aksiyon oyunudur. Hikayemiz ise Çinli Huang Lee adlı karakterimizin babasından kalan mirası almak için uğraştığımız Liberty City sokaklarında cirit attığımız, bize engel olanlara mermi yağdırdığımız klasik GTA özelliklerini taşımaktadır.

Lumines

Psp en zevkli oyunlar
Psp en zevkli oyunlar

Tetris'in gelişmişi olarak gözüken oyunumuz 2005 yılında çıkmış, tetris gibi puzzle oyunudur. Fakat farklı oyun modları olan oyunumuzda bizi zorlarken eğlendirmek gibi bir amaç güdülmüş gibi. Oyun, bir müzik eşliğinde oynanıyor ve oyuncunun parçaları eşleştirirken ritmi takip etmesi ve ritme göre koyması gerekiyor. Parçalar bir satır kapadığında aynı tetris gibi yok oluyor. Oyunda Challenge mod, Time Attack mod, Puzzle mod gibi farklı modlar da mevcut.

WipEout Pure

psp araba oyunları
psp araba oyunları

Uzay mekiğini andıran araçlar olup fakat uzayda olmadığımız oyunumuz 2005 yılında yarış oyunu olarak piyasaya sürülmüş. Oyunda, hız, manevra ve silah kullanımı gibi özellikler mevcut. Yarış modlarının, yarış pistlerinin, araba modellerinin farklılaştığı farklı oyun modları da mevcut. Kısaca uçan arabalarla yarıştığımız arada çatıştığımız oyun diyebiliriz.

Metal Gear Solid: Peace Walker

En Güzel PSP Oyunlarını İndirme Siteleri Nelerdir?
psp aksiyon oyunları önerisi
psp aksiyon oyunları önerisi

En sevilen oyunlardan olan Metal Gear Solid serisinin PSP oyunu 2010 yılında piyasaya sürülmüş bir aksiyon-görev oyunudur. Big Boss'u canlandırdığımız oyun 1970lerde geçmekte. Hikayede bir anti-terörist grubun liderliğini yapıyoruz ama yaptığımız grubun gerçek yüzünü de öğreniyoruz. Gizlenip suikast, dümdüz saldırı, gizem çözüyoruz.

GTA: Liberty City Stories

gta psp
gta psp

.Bir başka GTA oyunumuzda Toni karakterini oynuyoruz. 2005 yılında çıkan oyunumuzda suçlar işleyip, görevler üstlenip ilerleme kaydediyoruz. Oyunumuzda diğer Grand Theft Auto serisi oyunlarının özelliklerinin neredeyse hepsi mevcut. Araba yarışı gibi farklı modları da mevcut.

Shin Megami Tensei Persona 3 Portable

psp portable oyunları
psp portable oyunları

Çizimlerinden anlaşıldığı üzere RPG türünde olan oyunumuz 2009 yılında çıkmış. Persona serisinin değiştirilmiş bir versiyonu olan oyunumuzda bir lise öğrencisini canlandırıyoruz fakat sıradan bir öğrenci değiliz. Gece gündüz değişen bir dünyada bir tarafın parçası haline geliyoruz. Gece gölgelerle savaşıyoruz. İnsanların zihnini yiyen gölge yaratıklarıyla vs. Kendisi, tarafını seçerken aynı zamanda arkadaşlarımızın kişisel hikayelerini de öğreniyoruz. Bu arkadaşlar da ekibimizin üyesi oluyor. RPG oyunlarının özelliklerini içeren özellikler yani karakter geliştirme, silah kullanma, canavarlarla savaşma gibi özellikler yer alıyor.

God of War: Chains of Olympus

psp god of war
psp god of war

2008 yılında çıkan diğer God of War serilerindeki gibi Kratos'u yönettiğimiz oyunumuzda mitolojik Yunanistan'da Olympian tanrılarının hizmetinde bir Spartan generali olarak görev yapıyoruz. Kratos'umuz geçmişi ile zihni dolup taşarken tanrılarından hizmetinden kurtulmak için mücadele etmeye başlar. Bir yere saldırı, bir yeri savunma, zorlu boss savaşları ve puzzle çözme gibi görevleri yaparak hikayeyi tamamlamamız gerekiyor.

En Güzel PSP Oyunlarını İndirme Siteleri Nelerdir?

psp oyun nasıl yüklenir psp oyun yükleme
psp oyun nasıl yüklenir psp oyun yükleme

PSP cihazımıza internet üzerinden oyun yüklemek için cihazımızın kırık diye tabir edilen yazılım değiştirme metodu ile kırdırmamız veya kırmamız gerekmekte. Ardından herhangi siteden indirdiğimiz oyunun ROM dosyasını bilgisayara bağladığımız cihazımızın İSO klasörüne atmak. Ardından oyunumuz oynanmaya hazır. Bu PSP ROM dosyalarını bulabileceğimiz başlıca siteler ise şu şekilde;

  • CoolROM farklı bir cihazınız var ise roms kısmından cihaz değiştirebilirsiniz.
  • Emuparadise direkt oyunu aratıp dosyasını bulabilirsiniz.
  • Romhustler yine aratıp oyun dosyasına erişebilirsiniz.
  • MCPSP Türkiye Türkçe olarak bazı oyunlar bu sitede de mevcut.
  • RomsMania tüm oyunlar farklı dillerde mevcut.
3 1

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

13 23
  • yokbe hacı oynanmaz ya

  • psp kaldımı ya

  • Nedense bu tür oyunları sevemedim

  • Efsane hepsi

  • Güzel paylaşım ama ben oyun oynamayı sevmiyom

  • Metal gear oynamıslıgım var ps one bu liste'de tekken king of fighters gibi oyunlar da olmalıydı... 🦂 '

  • Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş

  • Gta vazgeçemedigim tek oyun ya

  • Mortal Kombat Unchained nasıl olmaz be

  • Hepsi de Efsane

  • teşekkürlerrr ben de oyun arıyordum

  • Oyun oynamıyorum

  • Hiç oynayamıyorum :(

  • elinize sağlik bilgilendirici olmus

  • bence icin teşekkürler

  • Önce satı almamız lazım. Para lazım. Sonra oyunu satın alman lazım. En iyisini bulaşmayalım.