+1 yıl

Manuel Vites mi Otomatik Vites mi Daha İyi? Hangisi Alınmalı

İlk arabamı alıcam. sizce manuelmi almalıyım otomatikmi herkes manuel al ona alış otomatik püsür işi diyor.. sizce?
Güncellemeler:
+1 yıl
Hepinize teker teker teşekkür ederim. kararımı verdim:) manuel alıcam. Çünkü hayat öyle biryerki acil birşey olup bianda araba değiştirmek veya başkasının arabasını sürmek durumunda kalıyorsunuz hastalık mesela. üstkki arkadaşın yorumu ve çevremdeki insanların görüşleriyle bu kararı aldım. en azındn alışmam gerek manuele. ve siz trafikte olan beyler ve bayanlar eğer ışıklarda yeşil yandığında arabayı kaldırırkn stop ettirn bayan olursa lütfen kornaya basmayın heycnlandırmayın:)
0 0

En İyi Erkek Görüşleri

  • bu dunyada herkes dıgerıne hep zoru onerır.. sehır ıcı trafıkte manuel aracla bacaklarınız kollarınız bıldıgınız kas yapar.. otomatık aracta yokuşlarda gerıye kacırmazsınız arabayı , uzun yolda ıse yorulmazsınız.. otomatıgın tek sıkıntısı anında tepkı verememesı manuele gore.. ve bıraz daha fazla yakır sarfıyatı olması.. sızde yenı arac sahıbı bırı olarak rallılere katılmayacaksınız sanırım otomatıgın rahatlıgı bır baskadır
    ha bu arada kılıtlı dıferansıyelı olan araclar var artık cok sayıda düz vıtes olmasına ragmen yokuslarda sıze bı kac sanıyelık o gerıye kacırmama sansını verıyor.. ama ben yınede otomatıkden sasmayın derım bır profesyonel olarak

    • kilitl diferansiyel o işemi yarıyormuş :D

    • kilitli diferansiyel genelde kamyonlarda olur :) ve patinaş atmaya başladığı taraf kitlenir güç diğer tarafa aktarılır :)

    • @muhammed58 binek arabadada geri jacmaz size o gereken zamani saglar

    • Hepsini Göster
  • Manuel almak her zaman avantajına olur. Vites olayını trafikte çözerseniz trafik reflekslerin artar ilerde manuel bir araba kullanmak zorunda kalırsan sıkıntı yaşamazsın.5-6 ay manuel kullandıktan sonra otomatige geciş yapılabilir.

    • doğru aslında evet.. teşekkürler..

    • Otomatike Alişan napcak

    • Otomatik vites aractan başka arac pek kullanamaz arac degiştirmek zorunda kaldıgında otomatik olması onun icin ilk onelik olucak ondan sonra araı bakıcak konforuna otomatik araclar manuel araclara nazara birazdaha maliyetlı oluyor her konuda alırkende bakımda yakıtta vs.

En İyi Kız Görüşleri

  • Nasıl istiyorsan :D otomatik zevkli değil.. Otomatik alırsan belki ama belki unutursun manueli bilemicem unutanları biliyorum :D
    Ama bence manuel daha zevkli :D

  • Tabiki otomatik. Zaten bayanlar olarak adimiz cikmis bide trafigi bu sekilde birbirine katmamak lazim.

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

52 175
  • Öğreninceye dek otomatik, akabi manuel..

    Yeni şöför hem trafiğe dikkat, hem vites devri ve değiştirmeye dikkat, kalk ve durlarda stres ve heyecan yaşayabilir, heleki araç sollarken yanlış vitese atma vb. vites dişlilerini mahveder ve trafiğide tehlikeye sokarsın.

    Yarı otomatik veya tam otamatik arası tercih yap ve netten videolu anlatımını ve kullanımını görsel izle ve kararını ver.

    Trafiğe alışınca, manuel kullanmaya alışman kolay olur, ve dikkatinde dağılmaz.

  • otomatik alırdım ben olsam :D

  • Bence manuel daha eğlenceli ama sürmeye alışmak trafikde bulunmaya alışmak için otomatikle başla istersen

  • bayana otomatik yakışır. hem şimdiki otomatikler çok daha performanslı ve ekonomik. ama alırken biraz daha pahalı.

  • Kalabalık şehirlerde kullanacaksan kesinlikle otomatik vites.
    Kalabalık bir yer değilse düz vites diyorum.