Friendzone Nedir?

Herkese merhabalarrr. Arkadaşlar bu friendzone tam olarak ne oluyor? Bir arkadaşım friendzone'a düştüğümü söyledi, ne demek bu tam olarak? Bu konuda tam bir bilgim yok, nasıl düştüğümü de bilmiyorum açıkçası. Sevgili, arkadaş, flört falan mı bulunuyor buradan? Peki düştüysem ben buradan nasıl çıkacağım? Beni bir aydınlatın lütfen ya. Friendzone'dan kurtulma yolları neler?
12 17

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

49 97
  • Friend zone arkadaşlık demek o bölgeden çıkmak erkek için de kadın içinde zor genelde bu terim yanlışsa olsa hoşlandığın kişinin ben seni arkadaş olarak görüyorum demesidir.
    Eğer senin için bri seni arkadaş olarak görüyorum dediyse ondan uzak dur.

  • Bunu "İstemeden, İstenilerek ve Mecburiyetten oluşan" olarak 3'e ayırıyorum

    İstemeden nasıl oluyor; bazı insanlar şöyle bir yapıya sahip, var öyle tanıdığım bir kaç insan oradan biliyorum, böyle ciddi bir şey olmasın, flörtleşelim ama sevgili olmayalım, baş başayken yakın duralım ama insanların arasında mesafeli olalım kafasında, genel olarak sevgi açlığını doyurmak için yapar bunu kişi, ya da eğlencesine, kendisi gibi düşünen birini buldumu sıkıntı yok ama durum farklı olunca, bir taraf ciddi düşünürken bir taraf sadece flört etmeyi düşünen bir kafa yapısında olduğu için ciddi düşünen taraf kendi kendine istemeden friendzone'a düşüyor.

    2. İstenilerek oluşan; bu tam bir (Anaya sövülen argo)'luğudur, tamamen sevgi açlığını doyurmak üzere oluşan işler ciddiye binmeye başladığında sürekli sadece arkadaşız kafasında takılan, genelde canı sıkılınca flört yapıp doyunca ayrılıp tekrar canı sıkılınca flört yapıp... Şeklinde bir döngüde gidiyor, bu tarz insanlar genelde her ay flört değiştirirler. karşı tarafı bile isteye tamamen kendilerini tatmin etmek uğruna friendzone'a sokarlar.

    3. Mecburiyetten kaynaklanan; bu en kötü durumdur, bir taraf seni arkadaş olarak çok seviyordur ama daha ilerisini asla düşünmemiştir, bir tarafta arkadaştan öte olmak istiyordur, sevgili olmak isteyen böyle ilk başta arkadaşken yakın arkadaşlığa çevirir, yavaş yavaş ilerler, fakat bir taraf sevgililiğe doğru adım atarken bir taraf ömürlük arkadaş istiyordur, farklı cinste olan 2 arkadaş arası çok yakınsa genelde canımlı cicimli konuşmalar olur ya, sevgili olmak isteyen taraf bu durumu flört şeklinde algılamasıyla olaylar çorbaya dönmeye başlar, karşı tarafta çok sevdiği bi arkadaşı olduğu için kaybetmek istemediğinden dolayı mecburen friendzone'a sokar

    Hepsini yaşamış, görmüş, duymuş biri olarak söyleyebilirim'ki friendzone'a düşmek çok kötü bir şey.

  • Arkadas olma veya arkadas kalma boyle bir sey olduysa yapacagin sey orayi terket

  • 25 tl az gel 30 yap sen şunu

    • @littlebabyyy

    • soru ne

    • Friendzone nedir 251 kelime yazıp 25 tl alacakmısıx bende az dedim haklıyım dimii😌

    • Hepsini Göster
  • yurdum ergeninin ve ergen kalmış kazmasının en büyük kabusu. Kadın erkek ilişkilerindeki alacakaranlık kuşağı, bir nevi araf. Genel senaryosu; er kişinin hoşlantılandığı hanım kızımıza arkadaş ayağına bordalayıp asıl meramını bir türlü dillendirememesi, kız çocuğunun da oğlumuzun niyetini domuz gibi bildiği halde "kanka ayağına" getirip dağ gibi delikanlıyı dert ortağı, kız arkadaş, moda danışmanı, alış veriş kölesi ve bilumum angaryanın sujesi yapması şeklinde gelişir. Bu aslında ülkemizde eksikliği çok çekilen "gay friend" kurumunun da ikamesini sağlar. Delikanlı ise hatunu götürücem diye giriştiği manevradan dışardan ib*e görüntüsü veren bir ezik imajını kazanarak çıkar.

  • Hoşlandığın/aşık olduğun/platonik olduğun kişinin seni arkadaş olarak görmesi.

  • Bir tarafın sevme durumu içerisinde olup diğer tarafın arkadaş görmesi ve flört içine girememesi denilebilir ask... Çok zordur.🥵

  • Öncelikle para için yapmıyorum vereceğiniz paranın taaa, neyse friendzone demek hoşlandığın kişinin sana kanka, arkadaş gibi davranmasıdır. Sen ondan hoşlanıyorsundur ama o seni yakın bir arkadaş olarak görüyordur.

  • Arkadaşlık ilişkisi içerisinde olduğun birisi ile romantik bir cinsel ilişkiye girmek arzusu ancak diğer kişinin bunu reddetmesi anlamına geliyor tam olarak
    Yani işte öyle☺️☺️☺️

  • Friendzone aslında ne anlama geliyor?

    Bir arkadaşıyla romantik / cinsel ilişki isteyen insanlar tarafından kullanılan bir kelimedir, ancak arkadaş onlardan hoşlanmaz. O yoldan değil."

    Bu kelimeyi kullanırsan insanların senin hakkında ne düşüneceğinin farkında olmalısın. Bu yüklü bir kelime.

    Arkadaşlığa değer vermediğinizi gösterir. Arkadaşlık kötü bir şeymiş gibi geliyor sana. Kötü bir şey. Daha da kötüsü, sadece dürüst olmayan bir şekilde daha fazlasını umarak arkadaşlık içinde takıldığınız izlenimini yaratır.

    Romantik / cinsel ilişkilerin ne kadar işe yaramadığını gösteriyor. Karşılıklı uyumluluk üzerinde çalışırlar. "Ne kadar sevdiğim" üzerinde çalışmıyorlar. "Senin için her şeyi yaparım" üzerinde çalışmıyorlar. Temel uyum üzerinde çalışırlar. Eşleşen iki kişi. Ya bu her ikisinin de görebileceği bir şeydir ya da orada hiçbir şey yoktur ve tamamen zaman kaybı olur. Özellikle de zaten yakınsan, paylaşıyor ve arkadaşlık ediyorsan! Sheesh. Ya seni gerçekten tanıyor ya da ona başından beri verdiğin şey sen değilsin.

    Cinsel çekiciliği anlamadığınızı gösteriyor. Diyelim ki heteroseksüel bir adamsınız ve çocukluğunuzdan beri en iyi arkadaşınız - hayatınızı iki kez kurtardığınız çok iyi bir arkadaş - size gey olduğunu ve sizinle arkadaşlardan daha fazlasını keşfetmeye ilgi duyduğunu söyledi. Ona "bu şekilde" onunla ilgilenmediğini söyle. Ona kardeşinden daha yakın olduğunu söyle. Arkadaş kalmak istiyorsun.

    Onu az önce "arkadaş bölgeye" mi çevirdin?

    Cehennem evet yaptın. Eğer iki kişi arkadaşlık içindeyken kullandığın kelime buysa, biri “daha ​​fazlasını” isterken diğeri arkadaş kalmak isterse? Kelime anlamı ne anlama geliyor.

    Ama bu durumda kesinlikle saçma görünecek, değil mi? Hiç kimse bir kişinin o cinsiyetten hoşlanmadığı halde "birine bir şans vermesini" beklemiyor!

    Heteroseksüel kadınlara karşı "friendzone" kullanan erkeklerin sorunu bu. Cinsel çekiciliğin nasıl çalıştığını anlamadıklarını kuvvetle önerir.

    Heteroseksüel kadınların erkeklerden hoşlandığını düşündüklerini gösteriyor.

    Hayır. Heteroseksüel kadınlar erkeklerden hoşlanmaz. Tüm erkekler değil. Sadece çekici buldukları belirli insanların, bunların her birinin gerçekten bir erkek olduğunu bulurlar. Belirli bir adam. Heteroseksüel kadınlar hiçbir şekilde "erkeklerden" hoşlanmaz.

    Bir erkek olarak, onun çekiciliğine "hak kazanmıyorum". Çekiciliği, onu ortaya çıkaran belirli kişi için olur. Ne kadar "iyi" (veya "kötü") olduğundan değil. Kiminle ve onun tarafından. Kendine özgü gözleri, gülüşü, sesi, gülmesi, biçimi, tavrı, algısı ve dünyaya bakış açısı - diğer erkeklere benzemiyor.

    Yani ben bir erkeksem ve o beni çekici bulmuyorsa, bu onun lezbiyen olduğu anlamına gelmez. Kibar bir beyefendiysem ve beni çekici bulmuyorsa, bu onun nazik beyefendilerden hoşlanmadığı anlamına gelmez. Ben harika bir adamsam ve o benden hoşlanmıyorsa, bu onun harika erkeklerden hoşlanmadığı anlamına gelmez.

    Sadece benden hoşlanmadığı anlamına geliyor. O yoldan değil." Kendinizi bir kategoriye yaymaya çalışmaktan vazgeçin. Değilsin.

    "Friendzone" kullanan insanlar anlamıyor gibi görünüyor. "Bir şans verildiği" konusunda mızmızlanır ve harp ederler. Ya da "seni ne kadar sevdiğimi bilseydin!!!" KİMİN UMRUNDA? Senin için yanlış kişinin seni ne kadar sevdiği nasıl önemli olabilir? Üzücü, trajik, ama o en iyi gey arkadaşın seni ne kadar sevdiği önemli değil, eğer heteroseksüelsen o senin için yanlış kişidir. Onu çekici bulmuyorsun. Ona bu şekilde liderlik edemezsin.

    Öyleyse, arkadaşım beni çekici buluyorsa ve beni çekici bulmuyorsa? İyi tamam! Sorun ne? Neyi kaçırıyorum?

    Arkadaşlığa değer veriyor muyum? Evet. Arkadaşlık aslında ömür boyu değişen, değerli şeylerdir. Berbat gibi konuştuğum bir "bölge" değil. Arkadaşlığı böyle görüyorsun? Arkadaşlığın berbat. Arkadaşlık kadar saf ve kolay bir şey yapamadığınızda, insanların sizinle daha fazlasını keşfetmek istememesi sizi şaşırtmamalı. Yoksa insanların söyleyemeyeceğini mi düşünüyorsun?

    Romantik ilişkilerin yürümesini sağlayan şeyin ne olduğunu anlıyor muyum, cinsel çekiciliğin nasıl işlediğini biliyor muyum? Evet ediyorum. Ve dahası, eğer birini seversem onun mutlu olmasını isterim. Cinsel çekicilik mutlu olmadan romantik bir ilişki hayal edemiyorum. Birine ilgi duymamanın nasıl bir his olduğunu biliyorum.

    Yani sorun yok. Arkadaşlığa değer veriyorum. Cinsel çekiciliği ve romantik ilişkiyi neyin işe yaradığını anlıyorum. O kadar imkansız ki burada bir problemim ya da şikayetim olabilir ki, eğer yapabilirsen bu çok üzücü. Kalp kırıcı bir şey söylememek.

    Birine ilgi duymamanın nasıl bir his olduğunu bilmediğini iddia eden biri, duygusal bir aptaldır. Suçlamanın bir şikayeti olduğunu düşünen biri, ahlaki, kişilerarası açıdan yetersizdir. Cinsel çekiciliği iddia eden bir kişi, bir kişinin ne kadar iyi olduğu ya da sizi ne kadar sevdiği, ya düpedüz yalancı olduğu ya da cinsel çekiciliğin nasıl işlediğini bilmediği tarafından tetiklenmelidir.

    Yani. "Arkadaş Bölgesi." Anlamı oldukça basit ve açıklayıcı görünüyor: Arkadaşınıza ilgi duyuyorsunuz ve seksi romantizmi keşfetmek istiyorsunuz. Değiller.

    Zamanla ne anlama geldiği değil, o lekeleri nasıl kullandığı da önemli değil.

    Şikayet olarak kullanılıyor. Bir şikayet. Arkadaşlığın ne olduğu veya sevginin nasıl olması gerektiğiyle ilgili ilk şeyi bilmiyormuşsunuz gibi görünmesini sağlayan bir şey.

    Bu kelimeyi kullanırken dikkatli olun.

    Nasıl olaydan çıkacağını bil.

    Aldığın yanıtı ve başkaları tarafından nasıl algılandığının durumu, çok adaletli bir durumdur.

  • Kanka bende senle öğrendim
    Böyle birşeymiş




    bir arkadaşlık ilişkisi içerisinde bulunan kişilerden birinin, diğer kişi ile romantik veya cinsel bir ilişki içine girmek istemesini, ancak diğer kişinin bunu istememesini tanımlayan bir durumdur.[4] Friendzone, genel olarak reddedilen kişi için istenmeyen bir durum olarak kabul edilir. Bazı psikologlara göre, bir cinsiyetler arası arkadaşlıkta erkek şahsın kadın arkadaşına romantik veya cinsel bir ilgi duyması, kadın şahsın erkek kişiye ilgi duymasından daha olasıdır. Buna ek olarak erkek kişinin kadın arkadaşının kendisine duyduğu ilgiyi abartması ve olduğundan daha fazla görmesinin de daha yaygın olduğu belirtilmiştir.[5][6]Kavram, kadınların ilgi duymadığı erkekler ile, bu erkekler sırf kendilerine iyi davrandıkları için onlarla cinsel ilişkiye girmeleri beklentisi oluşturması neden gösterilerek kadın düşmanıolmakla suçlanmıştır.[7][8]

  • Bende bilmiyorum ilk defa senden duyuyorum.🙄🤷

  • Yawrim dusenin dostu olmaz, baktin dusen var bi tekmede vurucan, hayatin kurali bu))))))))

  • friendzone. türkçede karşılığı olmayan bir kelime.. biz bunu frendzon olarak kullanırız. türkçeye böyle geçti.. bunun anlamıysa ; sen onu begeniyorsun hoşlanıyorsun ilgi duyuyorsun ama o seni kanka olarak, arkadaş olarak görüyor demek... bi nevi platonik aşk. sen ona platoniksin demek yerine ; o seni friendzona 'a atmış. yani o seni arkadaş olarak görüyor , sen ondan hoşlanıyon ama o senden hoşlanmıyor kanka ayagı yapıyor demek..

    • şimdi şöyle düşün. sen platoniksin ama o seni arkadaş olarak görüyor.. yani sen friendzone 'a atmış. sen platoniksin ama o frendzone' da biz ona frendzone diyoruz sanaysa platonik.

  • Hoşlandığın çocuk-kız seni arkadaş olarak görüyor demek hani hep kanka oluyoruz diye bi laf var ya ona benziyor biraz 😂 hiç sallama umursama üzerine düşme peşinden koşma kıskandırmaya çalışma özetle durabildiğin kadar uzak dur nasıl bir anda 180 derece dönüp sana gelecek sen bile hayret edeceksin o seni cepte görüyor şu an sen bi dur ben bi etrafa bakayım modunda eğer umursamazsan feleği şaşacak meraklanacak acaba neden diye soracak kendine eee ne demişler kaçan kovalanır 😂 eski ama nerden baksan etkili bi hareket 😂

  • friendzone bir çeşit karşılıksız aşk çeşidi

  • Arkadaştan öteye gidememek

  • arkadaşlık bölgesine girmişsin demektir. ölümüne arkadaşız bizden sevgili olmaz demektir

  • Bilmiyordum öğrendim, nerede düşülüyor?

  • uzun süre görüşmeyip farklı şekilde yaklaşımda bulunmakta ters tepebilir yani çünkü siz yaptığınız yanlış yaklaşımdan dolayı değil erkekler seni çekici bulmadığı için friendzonedasınız. geçmiş olsun.

  • Daha Fazla (106)