Friendzone Nedir?

Herkese merhabalarrr. Arkadaşlar bu friendzone tam olarak ne oluyor? Bir arkadaşım friendzone'a düştüğümü söyledi, ne demek bu tam olarak? Bu konuda tam bir bilgim yok, nasıl düştüğümü de bilmiyorum açıkçası. Sevgili, arkadaş, flört falan mı bulunuyor buradan? Peki düştüysem ben buradan nasıl çıkacağım? Beni bir aydınlatın lütfen ya. Friendzone'dan kurtulma yolları neler?
12 17

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

49 97
  • Senin sevdiğin hoşlandığın ilgini çeken bir kişinin beklemediğin bir zamanda seni kardeş dost arkadaş kanka olarak gördüğünü söyleyerek veya mesaj atarak bir şekilde sana bildirmesi söylemesi belli etmesidir. Mesela sen onu seviyorsun ama o sana bir gün sen benim en iyi arkadaşımsın falan diyor gibi

  • - "Friendzone" , gönül ilişkilerinde arkadaşlık basamağıdır.
    Çoğunlukla bu basamağa uğramadan ilgimizi belli ederiz ama
    bazılarımız bir ilişkiyi öncelikle arkadaşlık temeline dayandırır.
    "Friendzone"da olmak sorun değildir de "friendzone'a düşmek..."
    Gönül ilişkisi isterken yanlışlıkla arkadaş olmuşsunuz demektir.
    "Friendzone'da kalmak" da sıkıntılıdır, bir türlü oradan çıkamazsınız.

    - Ne istediğini doğrudan anlatarak "friendzone"dan çıkabilirsin.

    - "Friendzone"dan kurtulmanın yolları:
    1) ne istediğini doğrudan anlatmak
    2) karşımızdakiyle iletişimimizi kesmek
    3) öpmek, okşamak, soy (un) mak vb.
    dolaylı yoldan ne istediğini anlatmak

  • hoşlandığın kişinin seni arkadaştan öte görmeme durumu. genelde kanka diye hitap ederler.

  • Mesela ben birinden hoşlanıyorum diyelim, onunla duygusal düşünüyorum filan ancak o beni sadece arkadaş olarak görüyor ya da reddediyor gibi gibi bir durum. Seni arkadaş olarak görüyorum, tarzında.

  • Önce bu kelimelerin kökünü bilmek gerekir. Bildiğimiz gibi İngilizce bilen bilir hatta bilmeyen de kulaktan duyma olduğu için ''Friend'' arkadaş demektir. İkinci kelimemiz ''Zone' bu da bölge demektir İngilizce de.
    iki kelime birleşince ''Frendzone' yani arkadaş bölgesi manasına geliyor.
    Bu bir oyunda olabilir ya da başka bir grup da olabilir. Şöyle düşünebiliriz diyelim bir kaç arkadaş grubu kuralım ve bu grubun da kuralları olsun. Bu kurallar dışında hiç kimse giremez yani bir tür bölge oluşturulmuş oldu. ya da bir kızın bir erkeğe ben seni arkadaş olarak görüyorum sevgili göremiyorum da diyebilir buda Friendzone olarak düşünülebiliriz. Yani bu gibi kişilerin ya da grubun içine almış oluyor... ya da
    içine girince çıkmanın kurallara aykırı olanların bu bölgeden zor çıkacağını söylenenlerin arasında olduğunu söyleyenler de var tabi ki. Bu iki ilişkiye bir örnekle açıklamak için bir kaç belirti yazarsam daha iyi olur. Friendzone olmak ya da olmamak için aşağıda ki durumlara göz atalım.
    * Gerçek bir kişi olmalıyız.
    * Kolay Ulaşılabilir bir kişi olmamalıyız bu bizim gizemli olmamızın bir durumudur.
    * Bir yerden (grup ya da bir alan bölge) pes etmeyin sabırlı Olun.
    * Kişilere en azından kabul edilir olun yani etkili konuşun.
    Bu gibi olaylar yani friendzone çok ilginç bir şekilde başıma gelmiştir. en azından bir tane söyledim bir erkeğin bile bu kadar sıkıntıya düşmesi hiç gülünecek bir şey değildir. Erkeğin erkek gibi olmasını tüm kızlar ister ama dimi.
    Ben olsam buradan tüm erkeklere söylüyorum kimsenin alanına girmeyin. Girsen bile kontrol ve güç sende olsun Onlar senin bölgene girmeye çalışsın oranın sorumlusu sen ol bütün artık kimle beraber olmak istiyorsan veya ne yapmak istiyorsan yap. sadece şunu söylüyorum o yaptı bende yapayım yok üretken olun sadece tembellik sizlere yasak.

  • Popüler kültürde friendzone, bir arkadaşlık ilişkisi içerisinde bulunan kişilerden birinin, diğer kişi ile romantik veya cinsel bir ilişki içine girmek istemesini, ancak diğer kişinin bunu istememesini tanımlayan bir durumdur. Friendzone, genel olarak reddedilen kişi için istenmeyen bir durum olarak kabul edilir. Bu vikipedi tanımı oluyor yani diğer kişi senden etkileniyor ama sen ondan etkilenmiyorsun o sana karsi bunu kastetmiş olabilir sizin içinde bulunduğunuz durumu göz önüne alarak söylediğim bir şey yalnız bu yani öyle bir ihtimal değerlendirmesi bu belirteyim bunu beni mazur görün sizi ve onu tanımadığım ve başından sonuna kadar yaşadığınız durumları bilmediğim için ancak bu kadar yorumda ve onlarında bulunabiliyorum açıkçası yani elimden gelen bu kadar ve tekrar söylüyorum eğer anlattıklarından anladığım bu ve bir hata veya sizi kıracak bir şey söylediysem kusura bakmayın

  • Merak ettim bende

  • Cok yasadigimiz durumlardan biri

    • Ben kizlarla arkadas olmam sahsen bir gun evlenip gittigin zaman o arkadaslik ta gidiyor

  • Arkadaşlık iliskisine deniyor galiba

  • karşı cinsle çok iyi anlaşırsın, bir çok ortak noktanız vardır ve iyi vakit geçirirsiniz fakat taraflardan biri arkadaş olarak görür bu durumu hoşlanan taraf anlar ve arkadaş kalmayı tercih etmek zorunda kalır çünkü kendisini kaybetmek istemez. zor bi durum.

  • Aga fırsat soru diye herkes destan yazmış ama işin özü basit friend zone demek karşı taraf sana karşı cinsel bir ilgi (cinsel diyorum çünkü kim ne derse desin hormonlar işin içinde ana faktör) duymadı. En temizi başka maçlara bak :D

  • bi bilgim yok bunun hakkında

  • Çok deyişik bir olay aynı bir dizinin sonunu merak eder gibi olacakları bekliyorum tam bir muamma

  • Biz arkadaşız ilerisi olmaz

  • Aydınlandım:)

  • Ben seni arkadaş olarak görüyorum demek.

  • Sayende bende ogrenmis oldum ama isin garipi ilk kezde bu soruda duydum bu kelimeyi

  • Aşık olduğun kişinin sana kanka demesi gibi.

  • bazen karşınızdaki kişinin size söylemesi gerekmez orada olduğunuzu. sadece hissedersiniz. gerisi kabullenip kabullenmemenize kalmıştır. ama sonuçta acı vericidir. arkadaşım diye tabir edilen, nazikçesi fırlama olan bir tip bile olsanız bu alana düşersiniz. o yüzden ben nerede hata yapıyorum diyerek kendinizi üzmenize gerek yok. türkçesiyle evet, "ben seni arkadaş olarak görüyorum"dur ama, burada asıl kastedilen, açıldığında alınmış bir cevap olarak değil, kızın direkt "çok iyi arkadaşsın" demesi veya demeye getirmesidir. kadınlar genelde ilk gördükleri anda sizin cinsel olarak çekici olup olmadığınıza karar verir. eğer cinsel olarak çekici gelmediyseniz zamanla sizinle arkadaş olup olmayacağına karar verir. ve bu kararları da kolay kolay değişmez. bunun nedeni bir erkeğin cinsel çekiciliğinin zamanla erkeğin lehinde değişmemesinden kaynaklıdır. bir erkek içinse bir kadını arkadaş olarak görüp görmemek zamanla değişebilir. bunun nedeni ise kadının cinsel çekiciliğinin sürekli değişiyor olmasından kaynaklıdır. "he" dese hemen yanaşılacak bir kızın kardeş ayağı çekmesi ve bunun da er kişide sıkıntı yaratması. genelde burada kurban erkektir. kızlar her ne kadar "güçlüyüm ben" modunda takılıp sağa sola poz atsalar da aslında hepsi birazcık sert dokunulunca kırılacak eşya muamelesi görmeyi pek severler. egolarını şişirtmeye bayılırlar ve hepsi şımarıktır, şımartılmayı beklerler. erkekler tarafından "dünyada çok fazla yalan insan var ve senin gibi masumlar da mağdur oluyor" edebiyatı yapılarak şımartılmak en çok sevdikleri şeydir ve karşılarında böyle bir erkek oldu mu onun duygularını -sömürmeye- başlarlar. işte ecnebilerin friendzone olarak tanımladıkları durum tam olarak budur. kız halinden memnundur, canı sıkılınca omzunda ağlayacağı biri vardır, onunla başka erkekler hakkında konuşabilir fakat hiçbir kız o omzunda ağladığı erkeğin de testisleri olduğu gerçeğini düşünmek istemez.

  • Anladığım kadarıyla popüler arkdaş çevresinde hoşlantı haline girmişin o hoşlandığın kişide seni kullanacak gibi böyle söyleyen bir arkadaşın varsa arana lütfen mesafe koy hiç hoş değil. bir arkadaşlık ilişkisi içerisinde bulunan kişilerden birinin, diğer kişi ile romantik veya cinsel bir ilişki içine girmek istemesini, ancak diğer kişinin bunu istememesini tanımlayan bir durumdur. Friendzone, genel olarak reddedilen kişi için istenmeyen bir durum olarak kabul edilir.

  • Daha Fazla (86)