Şimdi ben resepsiyonum, 8 saat 3 vardiya sistemiyle çalışıyorum, 1 gün iznimiz var. 00:00-08:00 arası gece, 08:00-16:00 arası sabah, 16:00-00:00 arası öğlen olmak üzere 3 vardiyamız var.
Şuanki sistemde 1 hafta gece 1 hafta öğlen 1 hafta sabah çalışıyoruz 1 günlük iznimiz var her hafta. Yeni yıla girdiğimiz için yeni ücretimiz 9500 lira.
Yeni sisteme geçiş yapıcaz, 12 saat çalışcakmışız, 2+2+2 sistemini belki bilirsiniz, güvenliklerin sistemi. Haftalık 47 saat çalışıyorduk normalde, şuanda kaç saat çalışıyor oluyoruz? Yani aylık hesaplama yaparsak. Bu arada mola yok, tuvalete istediğimiz zaman gidebiliyoz.
Benim hesaplamam şöyle 2 gece 2 gündüz 2 tatil değil mi? 30 güne vurursak bunu 6 ya bölelim 30 u sonra 2 şer gün tatil yapalım ordan. 10 gün tatil 20 gün çalışma saati, 240 saate denk geliyor, 4 e bölelim. 60 saat oluyor değil mi ben mi yanlış yapıyorum? 47 saatden 60 saate çıkıyor yani.
Müdürümüz bize aylık 8 saat mesai ücreti ödeyecekmiş 😃, az değil mi?
1 ay
8 saatden 12 saat çalışmaya geçmek?
1 0
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1 2Bence ödeyeceği ücret az gibi geldi.
aylık 8 saatlik ücret diyor 😃 bence de az
Iş kanununa gore işveren sizi fazla mesai ödemeden haftada 45 saat calisturur yani 7.5x6 gunluk yarim saat yemek molasi kesilir
fazla mesai sendika yoksa yasada %50 yani saat ucretinuz 50 tl diyelim fm ye kaldiginizda 75 tl olur. Bu hafta ya da onumuzdeki haftalarda kaç kaç calisacaksiniz
12 saat çalışcaz
2 gün tatil
12x5 60 saat haftalik calısma 60-45 =15 saat hafakik fazla mesai aylik 60 saat ten biraz fasla mesai yani sendika olmayan bi is yerindeysen ilave olarak normal maasinin 1/3 u kadar fazla mesai ucreti alman gerekir yani net 9500 ise 9500+3200 civari ucret alman gerekir.
aylık 8 saatlik mesai ücreti vericem diyor
Uyanik mi o nasil bi kul hakki yiyor o patronun nerde cakisiyorum demistin ay 30 gun yani 63 saat felan fazla mesain olur sendika yoksa 180 saat fazla mesai bir tam maaş yapar
Sikayet etseniz iyi bi ceza alir
Paranizida tam yatirmak zorunda kalirc
Sabahtan beridir hesaplıyorum ben de aynı senin gibi bu nasıl bir uyanıklık diyorum sendika var mı bilmiyorum. İşten zaten çıkıcam bu kadar berbat bir müdür hayatımda ilk kez görüyorum. Utanmasa bedava çalıştırcak 😃 (adam iktidara yakın birisi tabii, öyle olunca sesini çıkaramıyosun)
Sendika olsa oyle yapamaz zaten sendika olsa bilirsin sendika da fm %100 dur 3 ayda bir maaş ikramiye olur
İki kişiyiz arkadaş da çıkmayı düşünüyo ben de jsösösö ikimiz çıkarsak dımdızlak kalıcak ortada haberi yok 😃
Kendi adamlarını dizecek galiba bizi beğenmedi 🤣
Çalişanin hakkini yiyen patronlara Allah bi yerden sorar. Allaha haval et
baska is bul cik ordan
Yarın müdürle konuşcaz bakalım ne dicek iki kişi çıkışımızı vercez işçi olmayınca ne yapacak bakalım 😎