Bu insanlar mal mı yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?

Arkadaşlar 18 yaşındayım ben geçen yıl liseyi bitirdim 2 yıllık inşaat teknikerliği tutturdum babamın inşaat şirketi var müteahit tercihimi farklı bi yere yaptığım için göndermedi beni bana tekrar dershaneye git istersen dedi bende uğraşmak istemediğimi söyledim ben Dj im clublara çıkıyorum ticaret biliyorum nalburiye hırdavatçıda çalıştım yazları bana babamlar olarak büyük inşaat malzemeleri ve hırdavat dükkanı açmayı düşünüyorlar inşaat işinden çok iyi anlıyorum 15-20 dairelik inşaatı tek başıma yaptırırım müteahit olarak ailem zengin bir halam milli eğitimde çalışıyor uzman öğretmen bana okumanın mantığı yok sen şu an yaşıtlarından çok öndesin diyor ve hala bazı dışarıdaki insanlar bana neden okumadın olsun sen yine mezun ol diye lak lak yapıyorlar uyuz oluyorum durumumu bildikleri halde siz ne düşünüyorsunuz haklılar mı ben mi yanlış düşünüyorum?
0 0

Bi’Bot Seçimi

Çok Süper Görüş
  • Özel üniversitede okuyan biri olarak, üniversite de okumanın mantığı çevre ve ortam yapmak. Bunlara sahipsin zaten, boşuna okumanın anlamı yok. Zaman ve emek kaybı. Bende başlayana kadar bilmiyordum. Lisedeyken derslerle kafayı kırdım. İyi bir puan yaptım. Üniversite eğitiminin bir çoğunu internetten alabilirsin artık her şey online’ da. Çoğu Şirket, çalışanları için işi yapabiliyor mu? diye bakıyorlar. Hangi bölümden mezun olduğunun hiç önemi yok ve, hatta yazılım gibi teknik mesleklerde direkt yeteneğe bakıyorlar. İleride kariyer hedefin varsa okursun. Serbest çalışırım diyorsan devam et doğru yoldasın. Kendi işini kur, hem daha özgür olursun hem daha çok para kazanırsın. Dediğine göre geçim derdin de yok. Şimdilerde okuyan çoğu kişi ya kafası ticarete basmadığı için okuyor ya da geçim sıkıntısı olduğu için. İleride işi garanti olsun diye okuyorlar. İllaki okurum diyorsan Türkiye’de okuma. Eğitim beş para etmez. Hangi alanla ilgileniyorsan ona göre yabancı üniversitelere başvur. Hem değişiklik olur senin için. Farklı deneyimler kazanırsın. Yabancı dili kafana takma, 1 yıl hazırlık okudun mu herhangi bir dili ana dilin gibi konuşursun.

En İyi Erkek Görüşü

  • Evet bu Türk toplumunun bir problemi herkes üniversiteye girmeli algısı var. Almanya sistemi en güzel sistemdir. Kafası çalışan ve azimli adamlar üniversiteye alınır geri kalan kesime ise kapılar kapatılır. Orada herkes öyle üniversite okuyamaz. Okumak zorunda da değildir. Üniversitede akademik hedefi olan insanların işi vardır Heisenberg Einstein gibi. Halkın geri kalanı ticaret yapar para kazanır üniversitelerde bilim yapılır bunu bu halka yıllardır anlatamadık.

    • Aynen öyle kesinlikle katılıyorum

En İyi Kız Görüşü

  • İnsanlar sporu müziği yeteneklerin ise geçtiği şeyleri meslekten saymıyor halbuki den dj den gayet iyi bi para kazanıyorsun ama işte okumayan herkes parasız evde kalmak diye düşünüyorlar bende çok uyuz oluyorum bizimkiler yok avukat ol avukat ol diyip duruyo yeto yani

    • Aynen benim ailem bi şey demiyorda millet mal anlamıyorlar üni okuyunca bi şey olunsaydı ben giderdim zaten ahahah

    • Dj diyorum o ne diyor ahahaha yaşlılarla muhattap olmamaya devamm

    • BSJSXJEJXJDJSJEJEJ

    • Hepsini Göster

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1 0
  • Diplomanin açtığı kapi daha çok olduğu için diyorlardir belki

    • Anlıyorum da benim kapıya ihtiyacım yokki

    • O zaman boş ver