asker ve polis farklı hiyerarşik yapılardır.. birbirlerine emir veremezler.. ama şu var.. jandarmayı polis tutuklamaz mesela.. yine jandarma tutuklar.. polis , inzibatı çağırır ona teslim eder.. hani ortada tutklama gereken bir konu varsa.. ama bir polis veya jandarma hiç bir şekilde birbirine emir veremez.. karşındaki der ki sana hadi ordan sen kimsin de bana emir veriyorsun. bu kadar.. istersen sen general ol , o da sadece polis memuru.. bunu der sana :) askerin forsu askere söker.. polisin de anca polise.. bu şuna benzer.. orduevine mi gittim mesela bir işim olduğu için.. ben sivilim ,, orada bir albay bana bağırıp da git buradan diyemez.. doğru konuş ben senin askerin değilim ben sivilim bana bağıramazsın emir de veremezsin derim.. aynı şeyi polis de jandarmaya söyler rahatlıkla.. sen kimsin der.. ha bir de... bu kadar emir verme meraklısı olursan, hem de daha asteğmenken.. dikkat çekersin ve başını ağrıtırlar.. asteğmenleri kimse iplemez erlerden başka... astsubay bile iplemez.. yani gidp de bir başçavuşa falan atar gider yapmaya kalkışmayasın.. adam hayatını vermiş orduya.. dünkü çocuk asteğmen gelmiş emir veriyor hayt huyt diye.. başına iş alırsın sonra.. veya atıyorum dışarıdan girdin sivilden asteğmen olarak ve rütbe almaya başladın.. askeri okuldan çıkanlar seni dışlar mesela.. seni varoş gibi görürler falan.. askeriyenin içinde de bazen kar etmiyor yani asteğmenlik.. subaydan bile saymaz kimse asteğmeni.. adı subay olsa da.. polisle de dalaşma.. söz geçiremezsin.. sevgiler.
0 0 0 0
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2 3Börekçi, köfteciye emir veriyor mu? Hangisi üst rütbeli?
0 0 0 0Hiç bir şekilde emir veremezsin.
0 1 0 0Neden ki? Polis askere verebilir mi?
İkisinin de gorev tanimi farki. Asker polise polis askere. Dsi müdürü karayallollari calisanina falan. Kimse kendi kurumu haric emir veremez. Ah tek emir verebilen her kuruma hakim, savci ve kaymakam , validir.
0 1 0 0Ne emniyet müdürü bir uzman erbaş emir verebilir. Ne de bir albay bekçi ye emir verebilir. Her kurumun kendi arasında disiplin hiyerarşisi var
0 0 0 0Asker polise emir veremez
0 0 0 0Neden? Sonuçta Üst Rütbe?
Askeri rütbeler ile polislik rütbeleri farklı. Jandarma Asteğmen subaydır mesleğini askerlik seçmiş kişidir. Polise emir verecek olsa polis olurdu.
Çok Süper Cevap