Türkiye eğitim sisteminde reform yapılmalı mı?

Şahsi fikrimce bizlerin değerli vakti boşa harcandı ve harcanmaya devam ediyor. Günde 8 saat ve onca yıl bizlerden çalındı. Bu sebeple derhal faydacı bir reforma gidilmelidir. Öncelikle şahıslara sadece yetenek alanlarınca yetenek alanlarının dışıncada en ufak bir zaman kaybı yaşatmadan eğitim izlenmelidir. Temel eğitim verildikten sonra iyi yönlendirme ve değerlendirme yapabilecek ciddi eğitimden geçmiş akademisyenlerce yönlendirme yapılmadır. İlk okulu temel eğitimle tamamlandıktan sonra yapılan yetenek yönlendirmesine göre şahıslar ortaokul ve lise eğitimini tamamlamalıdır. Daha ileri eğitim şahısların alanlarında son uzmanlaştığı yer olmalıdır. Aynı zamanda günlük 8 saat çok fazla verimsizdir. Günlük en fazla 4 ders saati olmalıdır. Öğrenciler bu saatten sonra yemek yemeye gitmelidir. En ideal saatler 09.00-13.00 saatleridir. Daha sonraki zaman sadece sosyal aktivitelere ayrılmalıdır. Sosyal aktivitelere ayrılan zaman ders saatinden daha fazla olmaldır. Sınav ve ödev kesinlikle olmamalıdır. Bunun yerine eğitimin öğrenciye nelerin öğretilbildiğinin değerlendirilmesi yapılmalıdır. Bu şekilde bir reform izlendiğinde her iş alanında uzman işini severek yapan ve kaliteli hizmet sunan bireyler ortaya çıkacaktır. En önemliside refah seviyesi yüksek ve daha mutlu bir toplum tablosu görülecektir. Toplumda maddi sorunlarda ciddi azalmalar görülecektir. Böyle harika bir coğrafyada ne yazık ki Afrika ülkesi olarak yaşıyoruz. Eğitim bilgidir ve bilgide güçtür. Her şahıs güçlü olmalıdır. Bunun için en iyi yol faydacı eğitim reformundan geçecektir. Aynı zamanda unutulmamalıdr ki eğitim nerede parayla satılıyorsa orada eğitim yoktur. Eğitim en iyi ve en verimli şekilde herkese ücretsiz sunulmalıdır. Bir balıktan ağaca tırmanması beklendikçe çok değerli olan zamanımız daima yalnızca para kazanma amacı güden şahısların menfatine olacaktır. Unutmayın cahil toplum susar bilgili toplum değiştirir. Görüşüm hakkındaki değerleri yorumlarınızı bekliyorum.
0 0

Bi’Bot Seçimi

Çok Süper Görüş
  • Çok güzel yazmışsın ama eğitim iyi olsa bi iş olanaklarını arttırmaya yönelik projeler ve kurumlar çoğalmalı sanayileşme yolunda daha da ilerlemeliyiz ama elde avuçta mevcut fabrikalar kapanıyor satılıyor ve tüm bunlar yetmezmiş gibi beyin göçü ve imam hatipler çoğalıyor, biz cahil kalmazsak birilerinin kazancı durur, öyle hesap vermeden başına buyruk kararlar alamaz, herşeyi siyasete bağlamak istemiyorum ama diyanet işlerinin maddi gücü ile yeni açılacak türkiye uzay ajansının maddi gücünü bi kıyasla da anlarsın demek istediğimi, hadi fabrikayı sanayiyi geçtim ziraat ve hayvancılık bile bitti ülkede eğer olurda bir gün yurtdışına gidebilirsem ve vatandaşlık alabilirsem çoğunuzun (şu an ben de dahil) diyemediği şeyleri malum yetkilinin görmesini sağlayarak dicem twitterdan olabilir. Benim için dine bağlı olarak devletin cebinden çıkan bir kuruş bile israftır.

    • Sonuna kadar katılıyorum Tıp Fakülteleri genel evi andırırken İmamhatipler sarayı andırıyor. Sanırım daha fazlada bir şey demek gerekmiyor.

    • Benimle aynı fikirde olmana sevindim, şu an çok kötü bi durumda ilerliyoruz iktidar toplumu dini yaşama özendirmek için elinden geleni yapıyor ve belki de mühendis, öğretmen, doktor olacak kadın başını bağlayıp evde koca bekliyor. Dindar olmak ile dini yaşam tarzını topluma yansıtmak çok farklı şeylerdir ve dini bu kadar yaşam tarzına yansıtan bi milletin gerilemesi kaçınılmaz.

    • Din dediğimiz şey kendini kanıtlaması mümkün olmayan varoluş teorilerinden birisi. Kendini kanıtlayamayan bir şeye insanların koşulsuz şartsız inanması acı verici. Daha acı verici bir şeyde böyle bir şeyden siyaset yapılması ve toplum oluşturulmuş olmasıdır. Aynı zamanda Atatürk üzerindende bunu yapan taraf var. Siyasette ciddi reform geçirmeli.

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1 3
  • Türkiye eğitim sisteminde reform yapılmalı mı?

    Bu ülkeden zor eğitim sisteminin iyi olması devlet şu an bu anlattıklarınızı değilde neye zam yapsam diye düşünüyor 😂

  • Kesinlikle kökten bir değişim yapılmalı

  • Çogu yere göre güzel

  • Yapılmalı