Üniversite'de ikinci öğretim ile birinci öğretim farkı nedir?

Üniverste'de derslere sabah ve akşam girmenin avantajları ve dezavantajları nedir?
1 1

En İyi Kız Görüşü

  • Birinci öğretim derslerin sabah olması durumu ve ikinci öğretim derslerin akşam olması durumudur.
    Birinci öğretim çoğu öğrenciler tarafından daha çok tercih edilir. Hem hocalar hem öğrenciler derslerin sabah olması durumunda daha verimli oluyor. Sabah erken kalkma derdin yoksa ve sosyalleşmeyi de seven biriysen eğer birinci öğretim tam sana göre. Öğrencilerin çoğu 1. öğretimi seçtiği için daha çok sosyalleşebilirsin ve derslerden sonra da bütün günün sana kalır böylece.
    İkinci öğretim de ise eğer maddi açıdan sıkıntın varsa ve sabahları çalışma gibi bir durumun olacaksa -çünkü genelde akşam, gece pek bir iş olanağı olmuyor- 2. öğretimi seçmen senin avantajın olur. Dezavantaj açısından ise dersleri anlamakta biraz daha zorlanabilirsin çünkü artık yavaştan günün yorgunluğu üzerine çökmüş oluyor. Yani aslında kendi avantajını da dezavantajını da kendin yaratıyorsun biraz. Hangisi kolayına geliyorsa öyle tercih etmelisin. Başarılar.

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4 3
  • Ben hem ikinci öğretim hem ikinci öğretim okudum. İkinci öğretim için sabah yatıyorsun geç kalkıyorsun güzel oluyor. Akşam okul çıkışı da farklı ve eğlenceli. Ama sanki öğrenci değilmişsin gibi oluyor. Birinci öğretim gibi kendini öğrenci hissedemiyorsun. Yarı zamanlı çalışma için de ikinci öğretim ideal ama birinci öğretimi görünce ikinci öğretim sıcak gelmedi. İnsan kendini birinci öğretimde daha bir öğrenci hissediyor.

  • İkinci öğretim olanlar zaten 2 yıllık bölüm okuyanlar oluyor. 4 yıllıkların hepsi 1. öğretim diye biliyorum ben. 2 yıllık okuyanlara seçenek veriliyor bildiğim kadarıyla.

    • Yoo 4 yıllıkta ikinci öğretim okuyabiliyor

    • Hayır yanlış biliyorsunuz, 1. Öğretim sabahçılar 2. Öğretim ise akşamcılardır kısaca. Ve şunu diyebilim 1. Öğretim eğer yolun uzak değilse okula seçilmesi gerekir daha iyi şartlarda dersini görürsün hocaların daha verimli olduğu saatler ve öğrencilerin yoğunluk olarak en fazla tercih ettiği öğretimdir daha fazla sosyalleşirsin akşamında ise sıkılabilirsin, ben akşam okudum sebebi ise yolum uzundu ondan erkenden kalkmayı da sevmiyorsan akşamı yani 2. Öğretimi seçebilirsin, çok fazla bir artısı yok bunun dışında

    • Benim sıralamam 2. öğretime geliyor. Ama okul birinciliği kontenjanı ile 1. öğretime de tercih yapacağım. (Şansıma tutarsa tabii.) Eğer 2. öğretim gelirse okula ortalama ne kadar yatıracağım, bilginiz var mı?

    • Hepsini Göster
  • İkinci öğretim okula göre 16.00-23.00 arasında ders görür.
    Avantajı sabahın köründe kalkıp gitmek zorunda kalmazsın, güneş tepede dolaşmak zorunda kalmazsın
    Dezavantajı ise hocalar genelde akşama doğru yorgun oluyor, eksik bilgi verebiliyor. Sabahkilere anlattığını size de anlattı sanıp sınav da sorabiliyor. Bazı okullarda da gece ulaşım sıkıntılı olabiliyor.
    Yurtta kalıyorsa yemek saatini kaçırıyor

  • 2. ogretim gece dersleri demek sen derselere akşamdan geceye kadar gireceksin ve belli bir harç parası yatiracaksin

    • Peki eğitim kalitesi anlamında çok bir fark oluyor mu? Bir de sosyal yaşam nasıl şekilleniyor?

    • O kadarını bilmiyorum

  • fark yok

  • şiki dovn dovn şiki dovn şiki dovn şiki dovn don ee şiki dovn şiki doooovnn

  • Birinci öğretim yerine örgün eğitim denir ki bu gündüz 17.00 saatine kadar derslerin bitmesi demektir.
    Ikinci öğretim akşam saatlerinde ders işlenmesi demektir. Genellikle evli ya da çalışan ama okumak isteyen kişiler ikinci öğretim okurlar.