Ben ve benim dahil olduğum kuşak Türkiye'nin son şanslı kuşağıdır.
Bizler, devlet ilkokullarında okuyup kaliteli Anadolu Lisesi, Fen Lisesi veya marka Özel Lise kazanıp 2 yabancı dil öğrenmenin yanında harika bir eğitim alan kuşağız.
Sorgulamayı, merak etmeyi, araştırmayı bilen öğrenmeye aç, sorumluluğu yüksek bir nesildik. İnternet teknolojileri ve veriye, bilgiye ulaşma imkanlarımız daha kısıtlıydı. Ama aldığımız eğitim kesinlikle çok daha kaliteli ve evrenseldi.
Coğrafya bilmeyen, değil yabancı dilde daha Türkçe bile kendini ifade edemeyen, matematik ve fende bu kadar zayıf kalmış yeni nesil ise üzülerek söylüyorum ki geri kalmış bir nesildir. Bu geri kalmışlıkta elbette başarısız ve umursamaz eğitim politikalarının ve gençlere güzel bir gelecek vaat edememenin de büyük payı var.
Artık gençlerimiz yurtdışında okumak istiyorlar. En azından üniversiteyi.
Haksız sayılmazlar. Yüksek lise mantığından kopamayan, çağdaşlık yarışında geride kalan, kendini tekrar eden, gençlere katkısı sınırlı Türk Üniversiteleri yerine yurtdışında eğitim almak mantıklı bir seçenek.
Ama herkesin koştuğu Amerika ve İngiltere dışında da kaliteli üniversiteleri olan ülkeler var.
Singapur
İsrail
Avusturya
Almanya
İtalya
İspanya
Çin
bence mutlaka bakılması gereken ülkeler listesinde olmalı.
Hangi ülkede ne eğitimi almak isterdiniz?
En İyi Erkek Görüşü