
Cennet çiçeklerinin isimleri ve anlamları nelerdir?

Güzel bir soru öncelikle bunun için teşekkürler. Konu cennet olunca kutsal kitap olan Kuran’da dahi çiçekler, böcekler ve tasviri güzel olan her şey gözümüzde canlanıyor.
Çiçek isimleri güzellik, saflık ve güzel anlamı olan her şeyi belirttiği için çoğunlukla kadınlara verilir. Günlük hayatta gördüğümüz pek çok kadın, ismini çiçeklerden almıştır.
Güzellik ve saflığı temsil eden bu çiçekler cennette hangi adlarla bulunuyor, cennetteki çiçekler hangileridir ve cennet çiçeklerinin anlamları nelerdir birlikte okuyalım.
Cennette bulunan çiçekler akarsularda açan, çiçek açan ağaçlar veya zarif çiçekler olarak pek çok konumda bulunuyor. Bu çiçeklerin ne anlama geldiğini merak ediyoruz elbette.
Cennette bulunan çiçekler ne anlama geliyor alt başlıkta göreceğiz.
Öncelikle cennet kelimesinin anlamının da “örtmek” olduğunu belirtelim. Çiçek ve ağaçları ile toprağı örten anlamına geliyor cennet kelimesi. Bu da çiçek ve doğa ile bütünleşmiş bir yer olduğu anlamına geliyor.
İşte cennette bulunan nadide çiçekler ve isimlerinin anlamları!
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bonjour!
Yani cennetteki çiçeklerin ismini bilmiyorum ama kadınlarımızın hepsi bir çiçek. Onların isimleri cennetteki çiçek isimlerine benzerdir diye düşünüyorum. Varsa ilginç isimler duymak isterim tabi. <3
bence bir tanesinin adı HANIM. çünkü annemin adı :)
Evrendeki çiçekleri öğrendikte cennet kaldı
Cennete gidip gelen olsa bu sorular kolayca cevaplanabilir aslında. Bir kaç fotoğraf çok açıklayıcı olabilirdi. Ama çok bir önemi yok demekki. Ben tercihimi hurmadan yana kullanıyorum 😂
bilmediğim bir konu..
araştırmak lazım..
"Tuba" duymuştum
1- Belinay Çiçeği:
Bilindiği üzere cennette de mertebeler olacaktır. En yüksek mertebede ise peygamberlerin ve şehitlerin olacağını söyleyen birçok hadis günümüze kadar ulaşmıştır. Belinay Çiçeği de sadece peygamberlerin katında açacak olan bir çiçek ismi olarak bilinir.
Belinay çiçeği ''ay kadar parlak'' ve ''göz alıcı'' demektir. Her bir yaprağında ışık huzmeleri vardır ve bu huzmeler göz kamaştırıcı bir ışıltıya sahiptir.
2- Sidelya:
Halk arasında ''cennet çiçeği'' olarak da bilinen sidelya, cennette açan çiçeklerden bir diğeridir. Sidelya adı Kuran-ı Kerim'de geçmese de birçok hadiste ve din bilginlerinin kaleme aldığı eserlerde geçer. Yaprakları yıldız biçiminde ve köşeli olduğu için yıldız çiçeği ismiyle de bilinir. Bazı kaynaklarda turuncu ve sarı renkli, bazılarında ise kırmızı, mor ve yeşil renkli olduğu yazılıdır.
3- Dalya:
Dalyanın da anlamı yıldız çiçeğidir. Sidelya çiçeğinden en büyük farkı Kuran'da geçiyor olmasıdır Dalya sonsuz cennet bahçelerinde açar ve diğer cennet çiçekleri gibi hiç solmaz. Dalyanın dünyadaki hiçbir çiçeğinkine benzemeyen yoğun bir kokusu olduğu söylenmektedir.
Cennette Açan Güller ve Anlamları:
1- Sad-berg:
Hem Tekke hem de Divan edebiyatında sıklıkla kullanılan sad-berg çiçeği aynı zamanda bir gül türüdür. Sad kelimesi yüz, berg ise yaprak demektir. Yüz yapraklı gül anlamına gelen bu çiçek türünün tarihi 10. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yüz yapraklı güllerin sadece kırmızı ve beyaz değildir. Sad-berg Her yaprağı farklı bir renkte açan cennet çiçeğidir.
2- Gonca:
Altından ırmaklar akan bahçelerde dünyada eşi benzeri görülmemiş gonca güllerin olacağı da günümüze kadar ulaşan rivayetler arasında geliyor. Kız çocuklarına en çok verilen isimlerden biri olan Gonca, Kuran-ı Kerim'de de geçmektedir.
Firdevs ismi cennet ve cennet bahçesi demektir. Çok da severim
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş