En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

K-Pop, Güney Kore'de ortaya çıkan bir Kore popüler müziği türüdür. "K-Pop" terimi, "Kore pop"unun kısaltılmış bir versiyonudur ve Güney Kore'den çıkan tüm pop müzikleri ifade eder.
K-Pop akılda kalıcı melodileri, bağımlılık yapan koreografisi ve genellikle tuhaf modasıyla tanınır. Ancak bu sadece müzikal bir fenomen değil - K-Pop grupları, hayranlarıyla "K-Pop Ordusu" olarak bilinen sıkı bağlarıyla da tanınırlar.

En ünlü K-Pop gruplarından bazıları BTS, EXO, BLACKPINK ve TWICE'dır. Bu grupların dünya çapında yüz milyonlarca hayranı var ve müzikleri ve videoları milyonlarca kişi tarafından izleniyor. K-Pop'ta yeniyseniz, o zaman bunlar bilmeniz gereken en ünlü K-Pop grupları, isimleri ve üyelerinden bazıları!

Stray Kids

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Stray Kids, 2018'de JYP Entertainment altında çıkış yapan sekiz Koreli erkekten oluşan bir gruptur. 8 kişilik grup Bang Chan, Lee Know, Changbin, Hyunjin, Han, Felix, Seungmin, ve I.N adlı üyelerden oluşmaktadır. Aynı adı taşıyan yarışma realite şovu ile kuruldular. Aslen dokuz olarak, 25 Mart 2018'de mini albümleri I * Not ile çıkış yaptılar. Çıkışlarından önce, 8 Ocak 2018'de Mixtape adlı bir mini albüm çıkardılar.

Blackpink

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulan dört üyeli bir Güney Koreli kız grubudur. Grup, Jennie, Lisa, Rose ve Jisoo'dan oluşmaktadır. 8 Ağustos 2016'da "Whistle" ve "Boombayah" single'larını ortaya çıkaran tekli albümleri Square One ile çıkış yaptılar. İkinci single albümleri Square Two, 1 Kasım 2016'da piyasaya çıktı ve "Playing with Fire" ve "Stay" single'larını içeriyordu.

Blackpink, YouTube'da 400 milyondan fazla izlenen dört müzik videosuna sahip ilk kadın K-pop grubudur: "Boombayah", "As If It's Your Last", "Kill This Love" ve "Ddu-Du Ddu-Du". Aynı zamanda Billboard Hot 100'de iki şarkı listesine sahip olan ilk ve tek kadın K-pop grubudur, "Ddu-Du Ddu-Du" 55 ​​numaraya ve "Kill This Love" 33 numaraya kadar yükseldi. Ekim 2018'de Coachella'da performans sergileyen ilk kadın K-pop grubu oldular.

Blackpink, "benzersiz" tür karışımları ve kadınlıklarını özür dilemeden kucaklamaları nedeniyle övüldü. Müzik eleştirmenleri ayrıca vokal yeteneklerini ve sahnedeki varlıklarını övdü. Grup, son on yılda çıkış yapan "en başarılı kadın grubu" olarak tanımlandı ve "yeni bir küresel K-pop dalgasını başlatmak" için kredilendirildi.

Blackpink, Uluslararası Grup için BreakTudo Ödülü, En İyi Kore Sanatçısı için MTV Avrupa Müzik Ödülü ve Yılın Yeni Sanatçısı için Soribada En İyi K-Müzik Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Ayrıca Mnet Asya Müzik Ödülleri ve Melon Müzik Ödülleri'nde çeşitli ödüllere aday gösterildiler.

got7

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

GOT7, JYP Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir erkek grubudur. Grup yedi üyeden oluşur: JB, Mark, Jackson, Jinyoung, Youngjae, BamBam ve Yugyeom. GOT7, Identity, Flight Log: Turbulence ve Flight Log: Departure adlı üç stüdyo albümü ve dokuz genişletilmiş oyun yayınladı.

GOT7, Ocak 2014'te Gaon Albüm Listesi'nde iki numaraya ve Billboard'un Dünya Albümleri Listesi'nde bir numaraya yükselen ilk EP'leri Got It'in yayımlanmasıyla çıkış yaptı. Grup, Gaon Dijital Listesinde üç numaraya kadar yükselen "Girls Girls Girls" single'ları ile dikkatleri üzerine çekti. GOT7, ikinci EP'leri Got Love'ı Haziran 2014'te yayınladı ve Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne bir numaradan ve Gaon Albüm Listesi'ne iki numaradan giriş yaptı. Ekim 2014'te GOT7, Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne bir numaradan giriş yapan ilk uzun albümleri "Detect"i yayınladı.

GOT7, 28. Altın Disk Ödülleri'nde Yılın Yeni Sanatçısı ödülü ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı ödülü de dahil olmak üzere çeşitli ödüller ve adaylıklar aldı.
GOT7, JYP Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir erkek grubudur. Grup yedi üyeden oluşur: JB, Mark, Jackson, Jinyoung, Youngjae, BamBam ve Yugyeom. GOT7, Identity, Flight Log: Turbulence ve Flight Log: Departure adlı üç stüdyo albümü ve dokuz genişletilmiş oyun yayınladı.

GOT7, Ocak 2014'te Gaon Albüm Listesi'nde iki numaraya ve Billboard'un Dünya Albümleri Listesi'nde bir numaraya yükselen ilk EP'leri Got It'in yayımlanmasıyla çıkış yaptı. Grup, Gaon Dijital Listesinde üç numaraya kadar yükselen "Girls Girls Girls" single'ları ile dikkatleri üzerine çekti. GOT7, ikinci EP'leri Got Love'ı Haziran 2014'te yayınladı ve Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne bir numaradan ve Gaon Albüm Listesi'ne iki numaradan giriş yaptı. Ekim 2014'te GOT7, Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne bir numaradan giriş yapan ilk uzun albümleri "Detect"i yayınladı. GOT7, 28. Altın Disk Ödülleri'nde Yılın Yeni Sanatçısı ödülü ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı ödülü de dahil olmak üzere çeşitli ödüller ve adaylıklar aldı.

Twice

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Twice grubu, 2015 yılında JYP Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup dokuz üyeden oluşuyor: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung ve Tzuyu. Grup, 20 Ekim 2015'te The Story Begins adlı mini albümle çıkış yaptı.

Twice, 2016'da Gaon Digital Chart'ta bir numaraya yükselen, yılın en iyi performans gösteren single'ı olan ve Melon Müzik Ödülleri'nde "Yılın Şarkısı" ödülünü kazanan "Cheer Up" single'ları ile öne çıktı. "Cheer Up"ı, Japonya'da bir numaraya yükselen ve bir kız grubu tarafından ülkenin en çok satan single'ı haline gelen "TT" izledi. 2017'de Twice, Twicetagram ve Seul Müzik Ödülleri'nde "Yılın Albümü" ödülünü kazanan "Likey" ile ilk bir numaralı albümlerini kazandı. Grubun dördüncü EP'si Signal, Oricon Albums Chart'a iki numaradan giriş yaptığında Japonya'daki bir kız grubu tarafından en çok izlenen albüm oldu.

2018'de Twice, bir Japon dome turu düzenleyen ilk Koreli kız grubu ve Oricon Albümler Listesi'nde üç bir numaralı albüme sahip olan ilk Koreli kız grubu oldu. Ayrıca, en büyük hit albümleri All Twice ile Japonya'da bir albüm için üç milyon gönderiyi aşan ilk Koreli kadın sanatçı oldular. Twice, Japonya'da altı milyondan fazla albüm ve 30 milyondan fazla dijital single ve Güney Kore'de dört milyondan fazla albüm ve 20 milyondan fazla dijital single sattı. 2020'de grup, Forbes Korea Power Celebrity tarafından en güçlü 46. ünlü seçildi.

Itzy

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Itzy grubu, JYP Entertainment altında yeni bir kpop kız grubudur. Grup beş üyeden oluşur: Yeji, Lia, Ryujin, Chaeryeong ve Yuna. Grup, resmi çıkışlarını 12 Şubat 2019'da "It'z Different" adlı single albümlerinin yayınlanmasıyla yaptı.

Grubun adı olan Itzy, Korece'de "var" veya "vardır" anlamına gelen "itzy" (있지) kelimelerinin ve grubun hayallerini gerçekleştirme kararlılığını simgeleyen "Z" harfinin birleşimidir. Grubun resmi renkleri, müziklerinin ikiliğini temsil eden siyah ve beyazdır.

Itzy, seslerini ve görüntülerini denemekten korkmayan bir gruptur. Müzikleri hip hop, R&B ve EDM gibi türlerin bir karışımı. İlk single'ları "Dalla Dalla", grubun güçlü vokal ve dans becerilerini sergileyen, akılda kalıcı bir kancaya sahip, hareketli bir parça.

Red Velvet

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Red Velvet, SM Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir kız grubudur. Grubun adı grubun iki kavramının birleşimidir: "kırmızı" onların canlı ve cesur imajını temsil ederken "kadife" onların sofistike ve şık yanlarını yansıtır. Grup 1 Ağustos 2014'te dijital single "Happiness" ve dört üyeyle çıkış yaptı: Irene, Seulgi, Wendy ve Joy. Yeri, Mart 2015'te gruba katıldı.

Red Velvet, sekiz tanesi Gaon Albüm Listesinde en üst sıralarda olmak üzere iki stüdyo albümü, bir yeniden basım albümü ve Korece dokuz genişletilmiş oyun yayınladı. Grup ayrıca Japonya'da iki single albüm ve sekiz fiziksel single yayınladı. "RBB (Really Bad Boy)", 28 Kasım 2018'de piyasaya sürülen ve Oricon Singles Chart'ta iki numaraya yükselen Japonya'daki ilk single albümleri.

"Sappy", 20 Mart 2019'da yayınlanan ve Oricon Singles Chart'ta üç numaraya kadar yükselen Japonya'daki ikinci single albümü. İlk Japonca genişletilmiş oyunu #Cookie Jar, 4 Temmuz 2018'de piyasaya çıktı ve Oricon Albüm Listesi'nde iki numaraya kadar yükseldi. Güney Kore'de Red Velvet, üç Mnet Asya Müzik Ödülü, iki Altın Disk Ödülü ve bir Seul Müzik Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül ve adaylık aldı.

BTS

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

BTS grubu, 2013 yılında Big Hit Entertainment altında çıkış yapan, inanılmaz yetenekli ve çalışkan 7 erkekten oluşan bir gruptur. Grup, o zamandan beri müzikleri, dansları ve genel olarak bulaşıcı pozitif enerjileriyle dünyayı kasıp kavurmaya devam etti.. Eşsiz tarzları, güçlü vokalleri ve akılda kalıcı koreografileriyle tanınırlar. Jin, Suga, J-Hppe, RM, V, Jungkook ve Jimin. Grubu lideri ise RM’dir.

Bangtan Boys olarak da bilinen BTS grubu, Big Hit Entertainment tarafından kurulan yedi üyeli bir Güney Koreli erkek grubudur. Adı kelimenin tam anlamıyla "kurşun geçirmez izci" anlamına gelir. 13 Haziran 2013'te ilk albümleri 2 Cool 4 Skool'dan "No More Dream" single'ları ile çıkış yaptılar.

RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V ve Jungkook'tan oluşan yedili, kendi çıktılarının çoğunu birlikte yazar ve üretir. Başlangıçta bir hip hop grubu olan müzik tarzları, geniş bir tür yelpazesi içerecek şekilde gelişti. Genellikle kişisel ve sosyal yorumlara odaklanan şarkı sözleri, ruh sağlığı, okul çağındaki gençliğin sorunları, kayıp, kendini sevme yolculuğu ve bireysellik temalarına değiniyor. Çalışmaları edebiyat ve psikolojik kavramlara göndermeler içeriyor ve grubun ayrıntılı kurgusal hikayeler anlatmak için kullandığı üyeler tarafından yaratılan alternatif bir evreni içeriyor.

Ekim 2018'de Billboard dergisi BTS'i "Yılın Sanatçısı" seçti. Time dergisi grubu 2017, 2018 ve 2019'da "İnternetteki En Etkili 25 Kişi"den biri seçti. Time ayrıca BTS'in lideri RM'yi 2019'daki "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi" yıllık listesine yerleştirdi. Haziran 2019, Forbes dergisi grubun dört üyesini "30 Yaş Altı 30" Asya listesine yerleştirdi. Aralık 2020'de dört Grammy Ödülü'ne aday gösterildiler ve ödül kazandılar ve törende aday gösterilen ve kazanan ilk Koreli grup oldular.

Aespa

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

Aespa, SM Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup dört üyeden oluşur: Karina, Giselle, Winter ve Ningning. Aespa, ilk albümlerini Black Mamba'nın piyasaya sürülmesiyle 17 Kasım 2020'de yaptı.

Aespa, SM'nin yeni avatar teknolojisini kullanan ilk kız grubu ve bu da grubun kendi sanal avatarlarıyla performans sergilemesine olanak sağladı. Grubun konsepti, "ideal benliğinizle birlikte olabileceğiniz bir dünya" fikrine dayanmaktadır. Grubun adı ve logosu, periyodik element tablosunun ilk iki harfi olan "æs" (sanal avatarları simgeleyen) ve "İdeal benlik" fikrini simgeleyen "Aspect Ratio"dan esinlenmiştir.

txt

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

TXT, Big Hit Entertainment tarafından kurulan beş üyeli bir Güney Koreli erkek grubudur. Grup lider Soobin, Yeonjun, Beomgyu, Taehyun ve Hueningkai'den oluşuyor. 4 Mart 2019'da genişletilmiş The Dream Chapter: Star oyunuyla çıkış yaptılar.

TXT, BTS'in 2013'teki çıkışından bu yana altı yıl içinde Big Hit Entertainment altında çıkış yapan ilk erkek grubudur. Grubun adı "Tomorrow X Together"ın kısaltmasıdır. İsimleri aynı zamanda "yarın"ın "birlikte" olacağına dair umutlarını da simgeliyor.
Grubun konsepti, her üyenin farklı bir rengi temsil ettiği bir grupta farklı "renklere" sahip olma fikrine dayanmaktadır.

TXT, geleneksel K-pop erkek grubu formülüne benzersiz ve canlandırıcı yaklaşımları nedeniyle övgü aldı. Pop, hip-hop ve R&B'nin bir karışımı olan müzikleri, trap müziğinden yoğun etkiler içeriyor. İlk EP'leri The Dream Chapter: Star, ABD Billboard Dünya Albümleri tablosunda beş numaraya yükseldi ve onları o sırada listedeki en yüksek Koreli sanatçı yaptı.
Mayıs 2019'da TXT, Billboard Müzik Ödülleri'nde En İyi Sosyal Sanatçı Ödülü'nü kazanarak bunu yapan ilk Koreli grup oldu.

T- Ara

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

T-ara grubu, 2009 yılında Core Contents Media altında çıkış yapan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup yedi üyeden oluşur: Boram, Qri, Soyeon, Eunjung, Hyomin, Jiyeon ve Areum. T-ara, hit şarkıları "Bo Peep Bo Peep" ile popülerlik kazandı ve "Roly-Poly" ve "Lovey-Dovey" gibi diğer single'larla başarı elde etti. Grup altı stüdyo albümü yayınladı ve çok sayıda konser turu ve hayran buluşması gerçekleştirdi.

T-ara çıkışlarından bu yana bazı kadro değişiklikleri geçirdi, Areum 2014'te gruptan ayrıldı ve Boram ve Soyeon 2017'de ayrıldı. Qri, Eunjung, Hyomin ve Jiyeon grubun çekirdek üyeleri olmaya devam ediyor. Yani şu an 4 kişiler.

Kadrodaki değişikliklere rağmen, T-ara, en son albümleri "Remember" ile ticari ve kritik bir başarı elde ederek başarılı bir grup olmaya devam etti. Albümün başlık parçası "Remember" büyük bir hit oldu, çeşitli listelerde birinci oldu ve birçok ödül kazandı. T-ara, akılda kalıcı müzikleri ve eğlenceli kişilikleri ile birçok hayran tarafından sevilen bir gruptur.

SM Town

En Ünlü K-pop Grupları, İsimleri ve Üyeleri

SM Town, 1995 yılında S.M. tarafından kurulan Güney Koreli bir müzik grubudur. Eğlence. Grup, aynı zamanda dünyanın en popüler K-pop idollerinden bazıları olan SM'nin en iyi sanatçılarından oluşuyor.

Grup birçok albüm ve single yayınladı ve birçok başarılı konser ve tur düzenledi. Ayrıca film müzikleri konusundaki çalışmalarıyla da tanınırlar ve birçok popüler drama ve filme şarkılarla katkıda bulundular. SM Town en başarılı K-pop gruplarından biridir ve müzikleri ve performansları dünyanın her yerindeki hayranlar tarafından sevilmektedir.

En Çok Fanı Olan K-Pop Grubu Nedir?

Bir grubun popülaritesine katkıda bulunan müzikleri, görselleri ve genel çekiciliği gibi birçok faktör vardır. Ancak, en önemli faktörlerden biri sahip oldukları hayran sayısıdır. Yakın tarihli bir araştırmaya göre, en çok hayranı olan K-Pop grubu BTS. Dünya çapında 21 milyondan fazla hayranıyla en yakın rakiplerinin çok ilerisindeler.

BTS'in bu kadar popüler olmasının birçok nedeni var. Hip-hop, pop ve EDM unsurlarını birleştiren benzersiz bir sese sahipler. Ayrıca güçlü ve ilham verici şarkı sözleriyle tanınırlar. Ek olarak, BTS üyelerinin hepsi inanılmaz derecede yetenekli ve yakışıklı, bu da onların çekiciliğine zarar vermiyor. BTS'i EXO ve Stray Kids takip ediyor.

6 2

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

17 18
  • Hepsi de çok iyi

  • Çok güzel paylaşım olmuş

  • hepside iyi

  • Güzel bir çalışma olmuş

  • Hiçbirini takip etmiyorum

  • Bilgilendirme için teşekkürler

  • BTS , Blackpink 😋

  • Emeğine sağlık

    • Blackpink

  • Straykidsim de straykidsim bütün üyelerine aşığım 🥰

    • yasasin ot8!!

  • tae ask adamım<3 bu kadar yakışıklılık olamaz bee ama işte jungkookun kocası kendileri

  • Galiba ben eski kafalıyım, bunların hepsi çok çocuksu geliyor bana...

    • Sen mağara adamlarıyla yaşamaya devam et

  • Hiçbirini bilmiyorum bile dinlemedim..

  • Ben bunları neden tanımıyorum, ünlü müymüş bunlar

  • k-pop fovorimm