Z kuşağı ne demek? Z kuşağından sonraki kuşak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Z Kuşağı ne demek arkadaşlar? Öncelikle bunu bilen varsa açıklayabilir mi?

Bir de:
Z kuşağından sonra gelecek olan kuşak 2015 ve 2029 yıllarında doğacak olan Alfa kuşağıymış.

2035 yılında en büyük temsilcilerinin 20 yaşında olacağı bu kuşak , 2020 yılında 20 yaşında olan 2000 lilerden yani bizlerden sizce ne kadar farklı olacak? Biz o zaman 35 yaşında olacağız.
Alfa kuşağı'nın birçoğu Z kuşağı ebeveynlerinin çocukları olacak.
Düşünceleriniz nedir?
12 15

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

85 120
  • Z kuşağı zaten sansız ilerisi de bizden beter

  • 2000 ve sonrası doğanlar galiba

  • Şimdiye kadar özgürlüğe en yakın kuşak... bol sans diliyorum kendilerine (yazan... y kuşağı bireyi😂)

  • Z kuşağı birden fazla farklı gruba ayrılmış durumda. Bazıları geri kafalı (Cahil) nesli sürdürmek istiyor. Bazıları görünürde gayet insan gibi insanlar fakat sanırım ne yapacaklarını bilmediklerinden dolayı sürü psikolojisi dediğimiz şekilde yaşıyorlar. Z kuşağı'nın bir kısmı oldukça tembel ve gamsızken küçük bir kısmının öğrenmeye meraklı, gelişime açık ve yaratıcı insanlar olduğunu düşünüyorum. Onlara mesajım; gelecek kaygınızı yok edin ve çaba gösterin, gayret edin hayallerinizin peşinden koşun ve en önemlisi toplumdan, aile gelenek ve göreneklerinden sıyrılıp kendiniz olun. Özgün olun!

  • Z kuşağı özellikle 1997 ile 2012 arasinda dogan kesimi kapsıyor. Ben 96 doğumlu olduğum için o kuşaktan değilim. Ama şunu fark ettim. Gerçekten z kuşağı y x kuşaklara göre daha fazla araştırmacı , daha çok okuyan ve farkındalık düzeyleri daha yüksek olan bi kesimden oluşuyor. 18 yaşında bi cocuk benden 7 yaş küçük normalde çocuk deyip umursamamak lazım ama öyle bir konuşuyor ki sen kendinden utaniyorsun bilgisiyle adamı dövüyor. Kız kardeşim 19 yaşında tam bir z kuşağı. Benim internette gördüğüm bir şeyi kendisine anlattığımda aslinda onun benden daha önce keşfettigini fark ediyorum. Ozetle z kuşağı diğer kuşaklara göre daha çağdaş. Aşağıda bir kaç yorumda gördüm saygisiz falan demisler ama olumlu yanları daha fazla diye düşünüyorum. Şahsım adına yeni kuşağa kendi kuşağıma göre daha çok güveniyorum

    • Peki ben 7 Ekim 1997 doğumluyum ben Z kuşağı mıyım?

  • Z Kuşağı Nedir?

    Z kuşağı, "iş var ama çalışmıyorlar" "hiçbir şeyden de memnun olmuyorlar" "şükretmelisin şükretmeli" diyen boomerların kurbanları olan kuşak. Geçmişte kendi yaşadıkları siyasi sorunların bedelini yeni nesle ödetmeye çalışan cahil öğüt vericiler, bu kuşağın çocukluğunu ve gençliğini yaşamasına engel oluyorlar verdikleri oyla. Z kuşağının büyük bir çoğunluğu bu boomer kesim yüzünden dinden soğuyor, deist veya ateist oluyor ve yaşadıklarından bir ders çıkarıp, bir halkın nasıl olmaması gerektiğini genç yaştan anlıyorlar, küçük yaşta felsefe yapıp siyasete atılıyorlar. En üzücü kısım ise, kendi anne babalarının cehaletine yakınıyorlar çünkü mevcut iktidara oy veren kendi anne babaları onlara bu hayatı bu ülkeyi bırakmış oldu ve ilerde kendi anne babalarını iyi anmayacak bu çocuklar.

    Son olarak şunu söyleyim;

    Zor şartlar, güçlü insanları yaratır, güçlü insanlar, şartları iyileştirir, iyi şartlar, zayıf insanları yaratır ve zayıf insanlar, şartları zorlaştırır, bu zor şartlar güçlü insanları yaratır diye böyle gidiyor. Dinin ve dogmatizmin yarattığı o sıcak ve güzel ortamı, sadece inanma, iman etme güvencesini, yani düşünmemeyi, aklı emanet etmeyi skeptiszmi sorgulayarak yıkıyor ve her seferinde toplumlar başa sarıyorlar ya da sarmıyorlarsa eğer rönesansla bir aydınlanma yaşıyorlar. Müslüman kültürler, felsefeyle karşılaştıklarında, sceptic felsefeyle değil, yeni platoncu kılığa sokulmuş dogmatik felsefeyle karşılaştılar. Hatta mistisize edilmiş, mistik kılığa sokulmuş, bireyin kurtuluşunu esas alan bir felsefeyle karşılaştılar.

    Boomerlar, dogmatik, agnostik felsefeyle büyüdüler, bu felsefe, tanrının yokluğu bilinemez, bu yüzden düşünme, inan felsefesiydi.

    Z kuşağı bu neslin verdiği sayesinde bi aydınlanma yoluna gitti ve kuşkucu felsefeye daha küçük yaştan atılmaya başladı. Bu yüzden z kuşağından umutluyum, dogmalardan kurtulup, ülkeye aydınlanma yaşatacaklarından.

    • @cumulonimbus1999 Bana laf çakıyorsun sandım :D

    • @h-hyperion Gençlerle sidik mi yarıştırıyon, evet bize de diyenler vardı, onlar da akp e verdi ama bizim çocukluğumuz biraz daha iyi geçti, asgari ücretli bi aile olmama rağmen, çocuk olduğum için pcme sürekli virüs bulaşıyo, bozuluyo ve yenisini almak zorunda kalıyoduk. Yani alabiliyoduk, 2008den sonra ülkede fiyatlar artamay başlamıştı ve 2013de döviz 2e çıkmaya başlayıp sonra sürekli artınca ilk defa zorluklar yaşamaya başladık ama çocukluğumuz istediğimizi alarak geçti, şimdi pc değiştiremiyorum ve çocuklar bunu çocukken yapamıyor. Tek neden bu lafları duymaları değil ki, çocukluklarını, gençliklerini yaşayamamaları. Bi pc almak için kaç aylık aylığını biriktirmesi lazım artık.

    • @h-hyperion Hayır gayette genelleme yaparım, asgari ücretliydik, döviz de iyiydi, döviz 1.7di o zamanlar, döviz iyiyken senin durumun kötüyse, bu ülke kötü olduğu için değil, siz yanlış yatırımlar yaptığnıız için geçinimiz kötü olur. Akp başa geçmeden önce de döviz 1.7di ve bi süre öyle kaldı, bu para konusu her şeyde geçerli sadece teknoloji değil ve teknoloji çağında da teknolojiden bahsetcem tabi. 2013-2019 berbat zaten, 2013den sonra kötü olduğunu ben söylüyorum.

    • Hepsini Göster
  • Kuşak Ne la :D

    • 15 yılda bir değişen zaman dilimi

    • haa şimdi biz saati gerimi alcaz

    • sen alabilirsin sana serbest

    • Hepsini Göster
  • z kuşağı denince aklıma birçok sey geliyor aslında. bu düzeni değiştirecek insanlardır. yapılan haksızlığa, zulme, eziyete susmayan ve tüm imkanlarıyla yardım etmeye/duyurmaya çalışan insanlardır. bu çarkı çevirecek ve devrani döndürecek kuşaktır.

  • Bos bi kusak iste

  • Yanlışa gırla giden ama doğduğu itibaren doğruyu bilen bir nesil. Dijital çağın yön verenleri. Doğru ellerde ondan sonraki nesili kurtarabilecek kadar cesur, yanlış yönetimle artık genç hissetmeyecek kadar depresif.

  • Z kuşağı yeni nesil gençlere deniyor. Z kuşağı Y kuşağının aksine oldukça anlayışlı, duyarlı ve bilgili bir şekilde yetiştiriliyor ve ileride de bilgili, duyarlı anlayışlı ve yeniliklere açık olduğu için çocukları daha da iyi bilgili yetiştirilicek bu yüzden alfa kuşağı deniliyor olabilir. Alfa zaten her konuda iyi olan bildiğinden şaşmayan insanlardır ve z kuşağından sonraki neslin alfa kuşağı olması gelecek neslin z kuşağından çok daha iyi olacağını temsil ediyor.

  • Kuşaklardan bıktım. Manga'nın dediği gibi önce x'tik şimdi y'ydik şimdi de z olmuşuz, biz neymişiz be abi şıklarından hangisi geleceğimiz?

    Hakikaten kim uyduruyor bu kuşakları anlamıyorum. İnsanlar birbirlerini sınıflara ayırmaya çok meraklılar. X kuşağı da y kuşağı da z kuşağı da alfa kuşağı da sizin olsun. Mümkünse ben hiçbir kuşağa ait olmak istemiyorum.

  • Genel olarak internet ve sosyal ağları çok yoğun kullanan bilgiye kestirmeden hızla ulaşmak isteyen mevcut durumdan ortamdan çabuk sıkılan sürekli yer mekan ilişki değişikliği yaşamaya başlayan kuşak olarak tanımlanır bildiğim kadarı ile özgüvenleri bilgi sahibi olmasa da çok yüksek ve kendi isteklerini öne almaları ile 1997-2013 jenerasyonu önümüzdeki dönem anne babaların canına okuyacak. Bilgi ve merakları alışa gelmiş şekilde yönlendirilmeyen bu kuşak ilgi alanları ve algıladıkları dünya kendi dışında kuşaklar ile çatışmalar anlaşmazlıklar yaşayabilir.

  • Merhaba,
    Z kuşağı veya Z jenerasyonu, Y kuşağından sonra gelen ve Alfa Kuşağı'ndan önce gelen bir demografik kuşaktır. 1997–2012 yılları arasında doğan kişilerden oluşmaktadır.
    Hızlı öğrenen, dünyayı eski kuşaklara nazaran farklı bir şekilde algılayan, ülkemizde bulunan bu gençlerin, diğer ülkelerde kendi yaş grubundaki gençleri internet vasıtasıyla görüp, gerek yönetimi, gerek ailesini maddi ve manevi açıdan sorgulayan ve kimi zaman kınayan genç topluluk. Dünyadaki hızlı teknolojik gelişime doğuştan uyum sağlayan, sanal hayatları sosyal, reel yaşamları asosyal olan bu kuşak, alfa kuşağının anne ve baba adayları olacaktır. Kafalarda bir soru canlanıyor. Pandemik süreç nedeniyle kısıtlı eğitime tabi tutulan bu kuşak gerek ülkemizde gerek dünyada nasıl bir jenerasyonun doğumuna katkı sağlayacak? Cevabı, yani ilerideki yeni ebeveynler olacak alfa kuşağının eğitimli ve uzak gören bireyler olabilmesi için bahsi geçen Z kuşağına oldukça fazla sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluklar kısaca, kendini eğitme ve dünyanın yeni normal durumuna uyum sağlayarak, maddi ve manevi açıdan hazır olduğu zaman çocuk dünyaya getirmektir fikrimce.
    Işıkla kal.

  • Z den sonra alfabe değişir her halde. Elif kuşaına geçeriz:)

  • Z kuşağı Zekiler y kuşağına göre daha farklılar Z kuşağı daha akıllı zeki olduğunu düşünüyorum, Z kuşağı çoğu zaman y kuşağından daha mantıklı düşünebiliyor.

    fakat terbiye açısında Bence geri kalmış z kuşağı

    Küçükler büyükleri nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor.

    Z kuşağı çok tembelliğe alışmış ödevlerini vb internetten kolayca ulaşabiliyorlar bulabiliyorlar tüm zamanlarını sosyal medyada harcıyorlar. Bence Z kuşağı çok uyuşuk ama bir o kadar da zekiler
    Çünkü y kuşağına göre daha erken Dünya ile tanışıyorlar.

    Benim düşüncelerim böyle ☂️

  • Z kuşağı son nesil demek ancak sırf biraz daha havalı olsun diye sanırım Y kuşağı tarafından böyle anılması düşünülmüş. Z kuşağından sonraki kuşağın işi gerçekten zor çünkü şuanki Z kuşağı hayattan o kadar kopukken sonraki kuşakta bizi ne tür sürprizler bekliyor tahmin edemiyorum.

  • Herşeyi eleştirip düzelmesi için hiçbir şey yapmayan bozuk Türkçesiyle kendini havalı sanan enayiler kuşağı hepsi değil tabii ama çoğu böyle

  • Sözde y kuşağı olan ebeveynlerin kendi çocuklarını Yani z kuşağı dediğimiz nesli yerin dibine sokması ve bazı konularda haklı olmasıdır. Ama genel olarak z kuşağının cahil çocukların ve ergenlerin olduğu bir kuşak olarak düşünmeleri ve ergen olmayan küçük olmasına rağmen, olgunluk ile büyüyen kişileri de ele alarak nesle atıp tutmasıdır.

  • Z kuşağı hangi yıllar

    • heryerde farklı şey diyor. çoğunluk olarak 1997-2012 olarak geçiyor ama 1995-2014 diyenler ya da 2000-2014 diyenlerde var.

    • Tamam sağol

    • Valla çok pis bir nesil geliyor bence

    • Hepsini Göster
  • Daha Fazla (165)