Z kuşağı ne demek? Z kuşağından sonraki kuşak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Z Kuşağı ne demek arkadaşlar? Öncelikle bunu bilen varsa açıklayabilir mi?

Bir de:
Z kuşağından sonra gelecek olan kuşak 2015 ve 2029 yıllarında doğacak olan Alfa kuşağıymış.

2035 yılında en büyük temsilcilerinin 20 yaşında olacağı bu kuşak , 2020 yılında 20 yaşında olan 2000 lilerden yani bizlerden sizce ne kadar farklı olacak? Biz o zaman 35 yaşında olacağız.
Alfa kuşağı'nın birçoğu Z kuşağı ebeveynlerinin çocukları olacak.
Düşünceleriniz nedir?
12 15

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

85 120
  • 1997–2012 arasında doğmuş kuşakmış. Z kuşağı ve umarım Z kuşağından sonraki Alfa Kuşağı bizim geleceğimiz olur. Kendilerine ve bize parlak bir gelecek sunarlar. :)

  • Öncelikle Z kuşağı denilen ülkemizin sözde geleceği özde hiç bir zaman gelmeyeceği bir nesil olarak görüyorum.

    Nedenine gelirsek huzurlu olmayı değil satın almayı istiyorlar, mutlu olmayı değil mutluluğu ulaşılacak bir şey sanıyorlar. Sağlıklı ve güzel bir hayat değil zengin olmayı istiyorlar. Emek vermeden yemek istiyorlar kendi düşünceleri yerine tipik sosyal medya kişilerinin düşüncelerini önemsiyorlar. Z kuşağı sadece istiyor.

    Bakınız arkadaşlar bir şeylerden şikayetçi olduğunuz vakit harekete geçmezseniz sorunun kaynağı başkaları değil siz olursunuz. Güzel ülkemizi daha yaşanılabilir daha hoş bir hale getirmek toplumun görevidir oturduğunuz yerden hiç bir şey elde edemezsiniz savaşlar savaşıp kazanılır. Ülkemizi iktidarlar değil toplum geliştirir sizler çalışıp çabalar gösterin ki çocuklarınız daha güzel bir yerde yaşasın

  • Z kuşağı ego kuşağı kendilerini üstün görme kuşağı

    • Bazıları için diyorum

    • Katılıyorum, herkeste az da olsa ego var Bundan 40 yıl önce bir olan ego artık üç falan oldu yani genel olarak insanlarda kendini bir üstün görme çabası oluyor gitgide.

    • Hdhdhdhdh bazı Z kuşakları kendi üzerine alınmış galiba halbuki aşağıya bazıları için yazdım bı o kadar beyinleride idrak etmiyo heralde ya da dikkatsizler

  • Z kuşağı eskisi gibi hayatı düz geçirmek istemeyen , yeni deneyimler , yeni insanlar , farklı kültürler görmek isteyen , kendini geliştirmek ve sağlam temelli bir hayat kurmak için çabalayan fakat günümüz şartları ile çoğunun hayallerinin lafta kalacak olması muhtemel nesildir. Bende Z kuşağına dahil bir gencim. Tek isteğimiz huzur içerisinde yaşamak ve hayatın gerçekten hakkını vermek!

    • En iyi yorum

  • z kuşağı tatlıdır cocuktur

  • Z kuşağı hem y kuşağının hem de önceki kuşakların alışılagelmiş toplumsal normların dışına çıkan yenilik arayan kuşak. Bu yüzden yetişkinler bu kuşağı sevmiyo

  • yahu z kuşağı yok y kuşağı yok bebek patlaması kuşağı onu bunu bilmem ama zaman değişiyor insanlarda değişiyor ama her değişim iyi değildir her gelen kuşak bir önceki kuşaktan biraz daha beyni uyuşmuş oluyo o alfa kuşağını tahmin bile edemiyorum

  • Her kuşak birbirinden çok farklı ve çok bağımsız olarak ilerleyiş sürmekte. Her kuşak kendinden sonrakileri eleştirmekte ve yermekte. Bu eleştirme sümerlere kadar gitmekte. Hatta bi sümer anıtında 'bu yeni nesil çok umursamaz, beceriksiz ve asi' yazmakta. Bunlar hangi kuşakta olursak olalım bizden öncekilerden garanti duyduğumuz söylemler. Binlerce yıldır süregelen bu yermeleri kenarı bırakırsak;
    Bizden sonraki nesil daha teknolojik olacak. Ben artık 50 yıl içerisinde çok fazla makineleşeceğimizi düşünüyorum ve bu düşüncemde öncü bir sonraki kuşak olacak gibi. Biz Z kuşağı için teknoloji kuşağı denilirdi ama artık biz bile geri kaldık bir çok alandan. İşte bu geri kalmışlığı kapatacaklarını düşünüyorum.
    Daha anlayışlı ve açık görüşlü olmaya elverişli olacaklarından eminim. Bir çoğumuzun kıramadığı tabulardan kıracaklar ve bu bir ebeveyn olduğumuzda belki bize farklı gelecek ama bizde bizden öncekilerin tabularından kırarak geldik, alışmak lazım

  • z kuşağı embesilleri rahatlıkları ile ön plana çıkan avrupa özentisi her şeyi sıradan bulan kuşak tabi burda anne baba larının büyük sorumsuzluğu var

  • Aslında insan IQ sü gitgide yükseliyor. Çünkü öğrenmen gereken şeylerin sayısı artıyor. Araba kullanmayı öğren TV kullanmayı bilgisayar kullanmayı öğren dünya gitgide küçülüyor iletişim ağı yaygınlaşınca yabancı dil bilmiyorum diyen kişi white chocalate Mocha diyor. Beyaz çikolatalı Moka kahvesi olduğunu öğrenmiş. King chicken menü istiyor tavuk istediğini biliyor. Big menü diyor big in büyük boy olduğunu biliyor. Elbise alırken smoll bedenin küçük large in büyük extra large in fazladan geniş demek olduğunu biliyor. İngilizce öğrenmeden ingilizceden hiç bilmese 30 kelime öğreniyor. Belkide daha fazla. Okul müfradatı her geçen gün gelişiyor. İnsan gitgide beynini daha fazla kullanıyor. Bu açıdan nesillerin gitgide zekileşdiği kanaatindeyim.

    Ancak Z kuşağının problemi yaşadığımız dönemde bu cevabı yazdığım sosyal medya ağı olan sitede dahil olmak üzere YouTube Facebook Twitter tıktok ya da çeşitli bilgisayar PlayStation oyunları gençleri düşünmekten alıkoyuyor. Bilime sanata ayırsa çok daha farklı gelişecek beyinler himbil bilgisayar başında oyun oynayan oyunu kaybedince ağlayan arkadaşlarıyla tıktok çeken dudak büzmeli fotoğraflar ya da gaga efekti yapan uygulamalara baka baka günümüze kadar gelen büyük araştırmalarla ulaşılan küçücük bilgileri öğrenmekten geri kalıyorlar. E= mc² formülünü bulmak Einstein ın yıllarını almıştır. Üçgenin iç açılarının toplamı 180 her geometrik şeklin dış açıları toplamının 360 olduğunu öğrenmek 5 dakika. Ama bu bilgileri kanunlaştırmak bulmak aylar yıllar almıştı. Gençler 5 dakika ayırdıkları zaman önceki nesillerin yıllarca edindiği bilgiyi 5 dakikada sahip olabiliyorlar ancak o beş dakikayı kafalarını tabletten kaldırıp kendilerine değer katacak bilgiyi edinemiyorlar. Aşkı oyunu parayı arkadaşlığı her şeyi sanalda arıyorlar. Ortaya fenomen diye bir kavram çıkmış. Onların peşinde gitmek çağın modası. Peki kendilerine kimi fenomen seçiyorlar. Eşcinselleri IQ seviyesi düşük gibi davranan insanları eyeliner sürmekten başka bir şey bilmeyen kızları birinci dereceden akrabalarına eşek şakaları yapan gençleri. Bunlarda Z kuşağında ahlaki deformasyon zeka geriliği. Haddini bilmezlik gibi şeylere sebep oluyor genel olarak davranış bozuklukları diyelim. Bizim babalarımız zamanında metres kavramı vardı bir kişinin gayriresmi eşi gibi oluyorsun kabul edilir bir kavram olmamasına rağmen yine de evli gibi bir hayat yaşıyordu kadınlar hatta çocuk sahibi oluyorlardı.

    Biz gençken fuckbody kavramı çıktı. Duygusal bir ilişki olmaksızın cinsel tatmin amaçlı iki kişinin birbirini seçmesi ama arada sorumluluk duygusu olmaması tarafların birbirini günlük hayatta nerdeyse tanımıyor gibi davranmaları gibi bir olaydı. Geçen sene sugar daddy olayını duydum bir kadının maddi ihtiyaçlarını karşılayacağı ve karşılığında seks hizmeti vereceği yepyeni bir kavram. Bakın yozlaşma bunlar her çağın kötü diye tabir edilen tasvip edilmeyen eğilimleri bunların hepsi kötüydü ama sıralamaya bakınca kötü olan şeyler gitgide dahada kötü hale geliyor yinede tüm bu izlenimlerime rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bütün umudumuz gençliktedir. Yarınlarımızı onlar belirleyecek. Şu an bile ilk seçimde barajı aşamayan bir partiyi isteseler meclise sokar ya da muhalefet de mecliste azınlık bir grubu iktidara taşıyabilirler. Geleceğin ilaç sanayisi bilim sanayisi onların elinde gelişecek. Çağın yozlaşmasını değilde bilgiye erişilebilirliğini kullandıkları takdirde. Bizlerden kat kat iyi bir nesil gelebilir. Ancak toplumun genel değerlerine şimdi baktığımız zaman pek de iç açıcı bir nesil yetişmediği kanaatindeyim.

  • Z böyle ise diğerlerini düşünemiyorum

    • Öbürleri eks olur

  • 13 yaşında iş hayatına girdim ne gecem belliydi ne gündüzüm 1 kuruş fazla para kazanmak için ek işlerde yaptım, aileme güzel bir hayat sağlamak için yorulmadan çalıştım. Gayret ve çabalarımla istediğim yere geldim, kolay zor iş ayırmadım ne olduysa yaptım. Evli değilim bu kadar hırs niye diyebilirsiniz buna değdimi değdi. Gelelim asıl konuya Z kuşağı diye sınıflandırılan nesil hazır yiyen kolay yönden para kazanmak isteyen üretken olmayan nesil bu lafım hepsi için geçerli değil tabi. Kolay kazanılan para çabuk gider değer bilinmez.

  • Z kuşağı özgürlükçü, yeniliklere açık , enerjisi yüksek bir nesil. Sorumluluk bakımından daha çekingen, biraz başına buyruk diyebilirim. Bence geçmiş nesillerin baskıcılığı , geleneksel tabularından sıyrılmaya çalışıp kendini var etmeye çalışan bir kuşak.

  • Sosyal medya ile büyümüş aklı uçkurunda bir Z kuşağı var. Bir sonraki kuşağı düşünmek bile istemiyorum

    • Yaşlıyımdır;

    • Yani? 🤔🤔

  • Z kuşağı anne karnında tam donanımlı doğan zeka küpleri gibiler. O yüzden boş vaatler yerine sadece yapılana bakan geleceğimiz. Bazı eksikliklerine rağmen kesinlikle sevgiyi ve beğeniyi hak ediyorlar. Sizleri seviyoruz ve sizlerle gurur duyacağımız işler yapacağınıza yürekten inanıyorum.

  • Alfa kuşağı

  • yazık

  • Z kuşayı gençliği olmak vardı

  • Ben Z kusagiymisim haberim yok ben bilmem kusak felan

  • Ulkenin hali ortada, z kuşağı tiktok pesinde, umudum yok açıkçası.

  • Daha Fazla (125)