Z Kuşağı ne demek arkadaşlar? Öncelikle bunu bilen varsa açıklayabilir mi?
Bir de:
Z kuşağından sonra gelecek olan kuşak 2015 ve 2029 yıllarında doğacak olan Alfa kuşağıymış.
2035 yılında en büyük temsilcilerinin 20 yaşında olacağı bu kuşak , 2020 yılında 20 yaşında olan 2000 lilerden yani bizlerden sizce ne kadar farklı olacak? Biz o zaman 35 yaşında olacağız.
Alfa kuşağı'nın birçoğu Z kuşağı ebeveynlerinin çocukları olacak.
Düşünceleriniz nedir?
+1 yıl
Z kuşağı ne demek? Z kuşağından sonraki kuşak hakkında ne düşünüyorsunuz?
12 15
Erkek Bakımı
Gamer
Garaj
İlişkiler
İş Kariyer
Kadınlar
Kültür Sanat
Spor & Sağlık
Stil
Teknoloji
Ye İç Gez
Alışveriş Fırsatları
Cinsel Yaşam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85 120Ben 99 un ortalarından biraz sonra doğdum şimdi ne kuşağı oluyorum ben?
Ne olursa olsun hiç umurumda değil artık.
Ay Allah korusun yaa
O değilde Z'den sonra ne gelecek merak ediyorum. Alfabe bitti
Alfa, sonra? Mega mı Andromeda mı sjsjs. Ne saçma tanımlamalar. Alfa nedir? Bizim nesilde alfa yok mu yani, ya da sizinkinde? Herkes kendini pohpohluyor. Yok Alfalarin annesi olacaklarmış falan vay be
İlla birşeylere ikna olmak istiyorsan seni engelleyemem. Bana göre araştırılacak bir tarafı yok. Gençleri kandırıyorlar sadece. Bak bakalım 30 yaş üstü sokağa çıkıp miting vs gösteri yapıyor mu? Hep üniversiteliler yapar. Gençler kendilerine bir konum yaratma peşinde, bunun farkında olan yetişkinlerde onlara veriyor gazı işlerine göre. Oyun büyük sjsjs
Sen kimsinki beni eleştiriyorsun
Gece gece
Sen kimsin yorum yapıyorsun birde benimle laf dalaştıriyorsun
Sana mı kaldı
Anlamam kuşaktan felan
Bomba gibi bir kişi
Akp partisini bitirecek olan kuşak
Bunun siyasi parti ile ne alakası var? 🤔
Ben 2000li kişilerin daha bilinçli bir evebeyn olabileceğini düşünüyorum
Z kuşağının bir çok ve - yönleri var. - yönlerinden başlayacak olursan çok saldırgan ve telefon bağımlısı bir kuşak, düşüncelere saygı duyan ama kendi düşüncelerine saygı duymayan kan kusturan bir kuşak. Açıkçası çok normal durum bu. kendinden büyük insanlar hiçbri zaman düşüncelerinin bir öneminin olmadığını hissettirdiği için kendi kendilerine değer veren bir kuşak bu artı yönlerinden. Duygusal hareket ediyorlar fevriler. Aslında Z kuşağının bu gelişiminin nedeni de x ve y kuşağı eğer çocuklarını kenara atmasalardı adam akıllı ilgilenselerdi böyle olmazdı. Çok umutsuzlar hayattan pek beklentileri yok ve bunun nedeni de gelecek kaygısı. X kuşağı iş konusunda bence rahat bir dönem geçirdi okuma yazmayı bilen memur oldu bu durum y kuşağında azladı ve Z kuşağında işler çokzor bir hal aldı devlete girmek çok zor pldu çok kıytırık bir bölüm bile kpss 90 la alıyo bu yüzden umutsuz bir nesil yetişiyor haliyle mutsuzlar Ve depresifler bu yüzden de saldırganlar. bu kuşağa neden böylesin demek yerine biraz içlerinde ne oluyo ne bitiyo iyi misin diye sormanızı öneririm.
Kesinlikle katılıyorum ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor. Bir çoğu bana sarmasın diye eline tablet veriyor. Sonrası malum, asosyal, içine kapanık geleceğine yön veremeyen gençlik oluşuyor. Eğitim şart
Z kuşağı elektriksiz yaşayamaz alfa kuşağı da internetsiz.
Biz internetin değerini biliyoruz ama onlar için çok normal bir şey. Ben küçükken google yazısını görünce mutlu olurdum şimdiki çocuklar ondan bile sıkılıyor çünkü normalleşti artık.
Bence iyi bir şey ama çünkü dünya globalleşiyor herkes çok uzaklarla bile iletişimde herkes daha farklı bakış açıları görüyor ve ön yargılı olmayanların bakış açısı genişliyor. X ve y kuşağı biraz ön yargılı bu konularda, annem hala gelip niye tanımadığınız kişilerin videolarını görüyorsunuz diyor. Z ön yargıları yıktı alfa için de zaten normal.
Ama bence en büyük farkı z kuşağı gözlemlemeyi daha çok seviyor alfa ise hemen dahil olmak istiyor el kadar çocukların deli gibi tiktok kullanmasından belli zaten. Evet z kuşağı da iyi bir içerik üreticisi ama hepsi değil bir kısmı. Alfanın ise neredeyse hepsi kendi sesini de duyurmak istiyor.
Her gelen daha kötü geliyor diyenler de yaşlandıkları için boş yapıyorlar bence. İyilik ve kötülük bireysel bir şeydir yaşla kuşakla coğrafyayla dinle ırkla olmaz.
Ayrıca z ve y kuşakları da bence çevreye en duyarlı kuşaklar maalesef x kuşağı ve baby boomerler fena halde sınıfta kalıyor çevre ve barış konusunda. Alfalarda da henüz o bilinci göremedim ama vermek bizim elimizde
Z kuşağının gözleri açık, her şeyin farkında, ön yargısız, algıları açık, karşısındaki insanı çoğunlukla ''etiketsiz'' dinliyor. Bence bizi diğer kuşaklardan ayıran en önemli özelliğimiz bir siyasi, mesleki, eğitimsel olarak bir tarafta olabiliriz ancak %97-98'imizin algılarımız tarafsız. Bir sorunu, durumu tek taraftan dinlemek ile yetinmiyoruz. İnternet kullanıyoruz, hem çevremizdeki insanlar hem dünyadaki insanlar ile aktif bir iletişimdeyiz. Bizim kuşağımız AKP'yi de, CHP'yi İyi Parti'yi HDP'yi de dinliyor. LGBTQ bireylerini, zulume uğrayanları, kadınları, çocukları ''dinliyor''. Şunu belirtmek isterim ki dinlemek birilerine hak vermek, yanında olmak ya da savunmak değildir ancak bakış açısı, karşılaştırma yeteneğini, ''düşünmeyi'' geliştiriyor ve geliştirmeye devam ediyoruz.
Gelmiş geçmiş en aklı başında kuşak, kimseye eyvallahı olmayan, anne babasının ona inşa ettiği geleceğe ayak uydurmak zorunda hissetmeyen, kendi ayakları üzerinde durmayı bilen, kendi doğrularıyla hareket eden bir kuşak😌
Z kuşağı denile denile baya büyütüldünüz kusura bakma. Sizden önce Y kuşağının bu ülkede birşeylerin fırsatını kazanması lazım. O kadar hazırcı olmayın
24 yasindayken oğlumu dunyaya getirdim 2019 dogumlu olarak z kusagi oluyor. Simdik 2 yasinda herseyi biliyor ben demeden masayi siliyor bana yardim ediyor ve paylasmayi biliyor empati yetegi simdiden gelismis. Beni simdiden yonetiyor diyebilirim cok tatli bir duygu🙂
Bakıyorum da cogu kişi z kuşağını aşağılıyor. En azından z kuşağı bir şeylere sesini çıkarabiliyor. Şiddetin, tacizin, tecavüzün, hayvanlara zarar vermenin, ve kadını veya erkeği aşağılamayı normalleştirmeyen bir kesim. Her ne olursa olsun bi geri kafaliliklardan uzak bir kesimiz. Her şeye susmuyoruz.
Öncelikle bu yorum herkesi değil çoğunluğu kapsıyor böyle yapmayanlar üzerine alınmasın. Bir grubu genellemek doğru bir şey değil her tipte insan vardır ama benim genelinde gördüğüm özelliklere gelelim. Biz gidip bir kuşağı komple aşağılayıp bu kadar ipe sapa gelmez şeyler söylemeyiz asla bir kuşağa aptal demeyiz yorumlarda da var zaten sadece bilgiye erişimimiz daha fazla demişler. Ama onlar bize aptal diyebilecek kadar hadsizler. Asıl saygısız olan daha büyük kuşaklar, onlar her şeyi demeyi kendilerine hak görüyorlar sırf büyük oldukları için. Ama saygısız diye bize derler çünkü bizim oldukça seviyeli bir şekilde söylediğimiz en küçük bir eleştiri veya onları zerre etkilemeyecek bir şey bile onlar için saygısızlıktır. Mesela bacak bacak üzerine atmanız onları hiç etkileyecek bir hareket değildir fakat bunun için size psikolojik şiddet uygulayabilirler ama onlar psikolojik şiddet uygulamalarına rağmen asla saygısız değildir (!) Ayrıca y kuşağının da sık sık z kuşağının salak ve egoist olduğunu iddia ettiğini görüyorum. Kendini daha zeki ilan eden z kuşağı değil kim egoist tekrar düşünün.
Mk tacizcileri yorumu eksilemiş hahahahahah
Z kuşağı veya Z jenerasyonu, Y kuşağından sonra gelen ve Alfa Kuşağı'ndan önce gelen bir demografik kuşaktır. 1997–2012 yılları arasında doğan kişilerden oluşmaktadır. Kişilik özellikleri; bireysel, sorgulayıcı, internet üzerinden sosyalleşen, bilgiye çabuk ulaşması nedeniyle kolay sıkılgan, antiotoriter tiptedir.
Türkiye’deki Z kuşağı cinsellik ve paradan başka bir şey görmez neredeyse. Çoğu ülkesine ihanet etmek için hazır durumda bulunmaktadır. Ayıp kelimesi onlar için sadece yatakta geçerlidir. Atatürk’e tapmaktan başka kültürel aktiviteye katılmazlar. Ege ve Marmara’daki Z kuşağı, en kötüsüdür. Dine hakaret etmek onlardan bazıları için normaldir. Bu kuşağın geleceği yüksek ihtimalle kötü olacaktır. Kendileri CeHaPe’ye oy vermeye meyilli olmaktalar ve eğitime önem vermememektelerdir. Kendileri cahil olup, başkalarına cahil diyen de çok bu kuşaktan. Bence Alfa kuşağı daha iyiydi.
Ben de Z kuşağından’ım ayrıca. Kötülükten ziyade, teknolojiden yararlanma şansı elde ettik biz. Başka olumlu bir şey diyemeyeceğim. Ayrıca seks yapmak evlenmeden önce, grup seks yapmak vs. Normal olarak tanımlanmaktadır, bizlerce.
Sen ilkin kendine bak cehape diye hakı kutuplaştırıp ayrıştırıyorsun.
@olasılıklararenedak Kimin hakkıymış?
Kimsenin hakkı değil ülkeyi kutuplaştırmak.
@olasılıklararenedak bye.
Ben 7 Ekim 1997 doğumluyum Peki ben Z kuşağı mıyım?
@gündüzüngüneşi evet.
Ne mutlu ki Z kuşağıyım elhamdülillah
@gündüzüngüneşi 😂😂
Admin bile görüşümü beğenmiş 😄
Z kuşağı en azından bizler gibi okuyarak hayatını kurtaracağını sanmadı. Gerçekleri, ekonomik krizi daha iyi gördü. Bu yüzden tiktok YouTube çekiyorlar diye onlara kızamam. Fenomen birisi milyonluk para kazanabiliyor bir reklamla çoğu çalışanın görmedikleri paraları alabiliyor. Bu yüzden Z kuşağının ünlü olma hevesine kızamam çünkü haklılar. Ve z kuşağı sanal para konusunda da kodlama konusunda da bizlerden daha bilgili olacaklar.
Z kuşağı nedir?
Ne kuşağıysa ne kuşağı boşver kuzum hepimizin gideceği durak belli zaten ahiret durağı