Evde spor yapanlar nasıl beslenmeli?

Evde spor yapmaya başladım henüz profesyonel destek almıyorum kendi menümü kendim oluşturmak istiyorum. Daha önce evde spor yapanlar nasıl beslendiniz? Evde spor yapanlar nasıl beslenmeli? Öğünleri nasıl olmalı, yardımcı olur musunuz?
evde spor yapanlar nasıl beslenmeli
evde spor yapanlar nasıl beslenmeli
12 6

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

25 55
  • evde spor yapmak bana göre değil onu farkettim
    en iyisi spor salonu

  • hamburger pizza ne varsa gotur zaten yakarsin

  • Sebze ve protein ağırlıklı beslenmeli et tavuk balık yeşillik ve gazlı aromalı içeceklerden kaçınılmalı onun yerine maden suyu sade kahve ve gün içerisinde bol su rerfine şekeri de hayatımızdan çıkarmamız gerek fit kek kurabiye yaparken şeker yerine bal bitter çikolata tahin tercih edebiliriz beyaz ekmeği de kesinlkle hayatımızdan çıkarmalıyız onun yerine de kepek ekmeği tam buğday ekmeği tercih edebiliriz tabi ki 1 dilim olmak şartıyla ve 7 den sonra bir şey yememeliyiz spor konusuna gelecek olursak en iyi verim akşam saatler de alınır sporda çünkü metabolizma akşam saatlerinde yavaşlar biz de sporla hızlandırırsak bunu güzel bir sonuç alabiliriz sabah kahvaltı önerisi olarakta 2 yumurta biraz maydanoz 2 yemek kaşığı yulaf ve dilediğiniz baharatları kullanarak omlet yapabilirisiniz hem gerçekten faydalı ve akşama kadar tok tutma özelliği var ara öğün olarakta 4 tane ceviz ve ayran yine tok tutar bu arada çok yiyipte spor yapanlar sadece yediklerini yakarlar vücudumuza bir etkisi olmaz o sporun ve spor yaptıktan sonra soğuma haraketleri de çok önemli

  • Evden spor yapanlar nohutlu salatayla ya da yumurtayla sütle yeşillikle simaveki çiya tohumu gibi bir sürü ürünle doya bilir ya da evdeki her şeyi yesin ne bilim aklıma hiç bi şey gelmiyor

  • Selamlar.
    Sabahlar erken kalkacaksınız. Esneme hareketlerini sıradanmış gibi yapmaya gayret edip güzel bir kahvaltıya oturun. Spor yapanın her zaman ihtiyacı proteindir. Proteinin en büyük kaynağı yumurtadır. Sabah kaynatıp yumurta yemelisiniz. Kahvaltı da yağlı yiyecekler tüketmeyin. Özellikle hamur işi yemeyin. Sizi tıkar ve sporunuzu yapmanızı engeller. Kahvaltı ardından 30 dakika sonra sporunuzu yapın. Yemekten hemen sonra spora atılmayın. Öğle besinleri konusunda sebze yemeklerini öneririm. Ben uzunca dönem yaptığım için ekmeksiz besin ihtiyacımı gideriyorum. Yemek düzeniniz varsa gerisi çok kolay gelir. Akşam yemeğini en geç 6-7 arasında bitirmiş olmamız gerekir.

  • Evde spor yapmak için önce sabırlı olunmalı ve beslenme uyku düzenine özellikle dikkat adil eli spor programı olarak kişinin ne istendiğini bilmesi gerek kilo almak mı zayıflamak mı sağlıklı yaşamak mı kas yapmak mı bu kategoriden bir tane si seçilmeli ve ona gere beslenme programı hazırlanmalı sonrasında da egzersiz programı seçilmeli seçilenler sürekli sabit kalırken sadece egzersiz programı aylık değişmektedir.. Çünkü kaslar zayıflamaya kilo almada kas yapmada sağlıklı yaşamda aynı egzersiz programı uygulanamaz aylık olarak değiştirilir kaslar şaşırmalıdır..
    Örnek olarak vermek gerekgerekirse beslenmeden balşıyalım.
    Sabah. Öncelikle sabah kavaltılarında olmazsa olmaz haşlanmış yumurta zeytin beyaz peynir domates ve salatalık.. Sabah öglen arası bir tane salatalık ya da havuç olabilir öglen yemeği tavuk ya da kırmızı et yanında yeşikliklerden oluşan mevsim salatası öglen ve akşam arası bir elma akşam et balık tavuk az ya da olmalı mumkunse haşlama ya da fırında yapılmasın tavsiye edilir.. Sabahtan akşamakadar gün arasında ara ara badem ceviz kuru üzüm yenile bilir.. Şeker den ve hamur işinden uzak durulmalı dır sabahları kahvaltıda sebze suyu meyve suyu tüketilmelidir..
    Egzersiz olarak on dakika hızlı yürüyüş 5 dakika koşu beş dakika hızlı yürüyüş beş dakika normal yürüyüşle hem vucut ısınması hem kas ısınması tamamlanmış olur..
    Ardından mekik şınav barfiks squat gibi hareketler on tekrar dört set halinde olmalıdır.. Burada sadece yapılması gereken spor hareketlerinin sıralamalarını ayda bir değiştirmekte fayda var.. Bu yazdığım program sağlıklı yaşam ya da çok az bir değişiklikle zayıflamaya uygun olabilir..
    Kilo almada ögünler sıklaştırılmalı beş gün spor yapılmalı ve karbonhidrat ve protein ilave adilmelidir makarna pirinç patates gibi ürünler eklenme bilir..
    Sağlıkla kalın..

  • Az az sebze yemeği le

  • Bunlara internetten erişebilirsin kendine göre bir plan yaparsın

  • Sabah uyanırken mekik çekmek lazım ve iyice terleyip damarların iyice gevşemesi lazım sonra dus alıp hafif kahvaltı zeytin ve yumurta ile kahvaltı yapmalı gün icinde yağsız yiyecekler içecekler gazlı olmaması lazım mesele limonata olur serbet olur öğlen makarna olur aksam az yağlı kızartma patlıcan olur gece kesinlikle 15 dakika şinaf çekmek lazım

  • KS nin kendi editörü gizlide sormuş soruyu :D
    evde spor yapılmaz basit egzersizler yapılabilir. spor için açık hava şart. spor salonları da benim gözümde sosyalleşme ortamı..

  • Rahat beslenmeli yani yediği şeyler organik ve doğal olmalı ayrıca sinema filmleri de izlemeli sinema ile ilgilenmeli Karadeniz'e gitmeli ne bilim ordu şehrinde yaşamalı oraların havasını insanını tanımalı

  • Sporcu beslenmesinde en önemli unsur kas kütlesini artıran protein ağırlıklı beslenme elbette. Haşlama ya da ızgara kırmızı et, hindi , tavuk gibi gıdalar ve elbette yağsız tarafları tercih edilmeli. Aynı zamanda kabızlık vb huzursuzlukların olmaması için bol yeşil sebze , yulaf kepeği ve light süt tercih edilmeli. Antrenmanlar arasında artan enerji ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanması için protein tozları ve süt birlikteliği daha ideal. Protein tozu elbette güvenilir firmalardan temin edilmeli. Yağ ve karbonhidrat tüketimi mutlaka daha az olmalı fakat asla sıfır olmamalı çünkü doku ve enerji metabolizması için çok önemliler. Az bir miktar saf sızma zeytinyağlı salatalar , yulaf keğeği ya da unundan krepler bu ihtiyaçlar için yeterli.
    antrenmanlarda çalıştırılan bölgeler genelde karın , kol ve gövde kasları olduğundan yağ tüketimi mutlaka saf sıvı zeytinyağı ve günde bir kaşık olmalı.
    spor yaparken aşırı zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalı aksi taktirde kas yapalım derken aşırı kas yıkımı gerçekleşir buda hiç istenmeyen sonuçtur. Aşırı antrenmanın kalp ve damar sağlığı açısından zararları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Sporcunun boy kilo yaş oranına göre yarım saat ile iki saat arasında spor vücut geliştirmecilerin mutabık olduğu sürelerdir. Koşu , uzun yürüyüş gibi aktivitelerde eklem sağlığı mutlaka gözetilmeli , aşırı zorlamanın eklem ağrıları hatta menisküs gibi rahatsızlıklara sebebiyet vereceği unutulmamalı. Sporcular giyiminde rahat hareket edebilecekleri kıyafetler tercih etmeli terleme esnasında havalanmayı sağlayan gözenekli kıyafetler tercih edilmeli , alet kullanımlarında rahatsızlık verici giysiler giyilmemelidir. Eklem ağrılarını önlemek için bandaj ya da dizlik gibi koruyucular mutlaka giyilmelidir.
    tabiki bu işin sabırla olacağı bir ayda fit bir vücut geliştirmenin olanaksızlığı mutlaka akılda bulundurulmalı , en az 2-8 aylık sabırlı bilinçli bir programla istenilen sonuçların alınabileceği bilinmelidir...

  • Protein agırlıklı

  • Evde spor tamam iyi ama bi yere kadar sonra mecbr spor salonuna gitmrk gerekiyor

  • evde zor gelisir vücudun spor salona gitmistim agirlikla cok hizli gelisti

  • Dengeli beslenmeli

  • Yumurta et süt bal gibi

  • En başta sağlıklı beslenmeli. Her önüne gelen yenilmemeli. Bir diyetisyenden örnek yemek listesi yemin edilmekle başlanmalı. Karbon hidrattan uzak durulmalı. Ara öğünler yapılmalı. Saat 21.00 itibariyle yemeye veda edilip sık sık su içilmeli. Spor esnasında sıvı kaybı olacağı için su olmazsan olmaz. Şekersiz kahve soda meyve tüketilmeli

  • C vitamini demir vitamini öğle yemeği çok önemli

  • Bunu tamamen senin vücudun belirleyecektir bazı metabolizmalar hiç bir şey yapmadan günde 2-3 bin kalori yakarken bazıları yoğun tempoda bile 1-2 bin civarı kalori yakabilir o yüzden 1-2 hafta boyunca kendini takip edip beslenmene karar vermen gerekir

  • Daha Fazla (40)