+1 yıl

2020 yılında sizce hangi iPhone alınmalı? Kullananlar tavsiye verebilir mi?

Yakın zamanda bir telefon almak istiyorum. iPhone modellerinden bir tanesini almayı düşünüyorum. Sizce 2020 yılında hangi iPhone alınmalı? iPhone kullananlar tavsiyeler verir misiniz? 3000 TL altı telefon arıyorum ama sanırım 3000 TL altında iPhone zaten yok. Yine de alayım önerilerinizi.
2020 yılında sizce hangi iPhone alınmalı? Kullananlar tavsiye verebilir mi?
0 1

Çok Süper Cevap


  • Günümüzde pek çok kullanıcı gerek fiyatına, gerekse de özelliklerine bakarak Apple ürünlerini ve özellikle iPhone'a sahip olmaya çalışmaktadır. En çok sorulan soru ise “hangi iPhone almalı?” sorusu olmaktadır. Peki 2020 yılında da hala iPhone almak mantıklı bir seçim midir?

    Bunu birkaç konu üzerinden anlatmak çok daha açıklayıcı olacaktır. Öncelikle kullanıcılar nezdinde iPhone'un diğer Android başta olmak üzere pek çok telefondan önde olmasının ve tercih edilmesinin başında kendi ekosistemine sahip, kullanımı kolay ve şık bir arayüze sahip olması yatar.

    Bir Android kullanıcı için önünde birçok seçenek ve marka varken iPhone da ise tek bir seçenek vardır ve o da gerek marketi, gerekse de uygulamaların stabilliği konusunda tektir, adeta kapalı kutudur da adeta. Kullanıcılar bu kullanımı kolay ekosistem sebebiyle de iPhone'u tercih etmektedirler. Ancak iPhone hangi telefon alınmalı konusunda kararsız kalabiliyorlar.

    Üstelik son yıllarda artan güvenlik ihtiyacı ve Apple'ın bu noktada kendi ekosisteminde yaptığı iyileştirmeler sayesinde artık iPhone güvenlik noktasında da öne çıkan bir marka olmuştur. Bir diğer başlıca sebeplerden biri ise iPhone'un sektörde bu kadar isim yapması ve yerini de sağlamlaştırmasıdır. Herhangi bir albenisi olmasaydı dahi sektöre getirdiği pek çok yenilik bugün iPhone'u bizler için farklı bir noktaya taşımıştır. Bu da onun teknoloji ile alakası olmayan ya da ilgisi olmayan kullanıcılara dahi ulaşmasını sağlamıştır.

    Üstelik ekosisteminde ki kolaylık bağımlılık yapacak kadar iyidir ve bu da sürekli müşteriler yaratmasını sağlar. En başta sorduğumuz 2020 yılında dahi iPhone alınmalı mı sorusu aslında ironik bir sorudur çünkü bir iPhone kullanıcısı zaten alıştığı ekosistemden kopmak istemez ve fiyatı ne olursa olsun müşteriliği devam eder. Yeni bir kullanıcı ise Apple'ın iPhone da öne çıkarttığı güvenlik, stabillik, uzun ömürlülük gibi detayları göz önünde bulundurarak tercih eder.

    Yukarıda yazdıklarıma istinaden bana göre kesinlikle evet, hala dahi iPhone tercih edilebilir.

    Hangi iPhone Almalıyım?

    1- Iphone 12 Serisi

    hangi iphone almalıyım
    hangi iphone almalıyım

    Durumunuz varsa ve hangi iPhone alınmalı 2020'de diyorsanız en mantıklı seçenek iPhone 12 serisinden bir tanesi olacaktır. 2020 yılında çıkan bu telefon serisi 4 farklı model ile müşteri ile buluştu. Bu modeller; iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 Mini. Apple burada SE ve 11 Serisinde kullandığı A13 Bionic işlemcisinin bir üst modeli olan A14'ü kullandı. Bu da işlemci tarafında yüksek bir performans alınmasını sağladı. iPhone 12 Mini'de 5.4 inç, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da 6.1 inç ve Pro Max modelinde 6.7 inç ekran bulunuyor. Telefonların fiyatları ise 11.500 TL'den 20.000 TL'ye kadar çıkıyor.

    2- Iphone SE (2020)

    hangi iphone alınmalı
    hangi iphone alınmalı

    Yeni İphone SE, özellikle küçük ekranlı ve uygun fiyatlı iPhone arayan kullanıcıların imdadına yetişmiş durumda. 4.7 inc’lik ekranı küçük olmasına rağmen tıpkı A13 Bionic gibi ve son iPhone modelleri gibi güncel bir donanıma sahip ve renk doygunluğunu açısından onlarla arasında hiçbir fark yok. Hangi iPhone iyi soranlara kesinlikle tavsiye edebilirim. Yeni iPhone tasarımlarına alışamadıysanız ve eski tasarımı daha hoş buluyorsanız iPhone SE bu konuda işinizi görecektir. iPhone 11 serisine göre çok bir performans düşüklüğü bulunmuyor.

    3- Iphone 11 Serisi

    iphone hangi model alınmalı 2020
    iphone hangi model alınmalı 2020

    Sondan bir önceki iPhone modelleri olmalarının yanı sıra 5.8 ve 6.5 inc'lik Super Retina XDR ekranları ile de telefon pazarında renk doygunluğu açısından bir adım öne çıkan modellerdir. A13 Bionic çip'i yapay zeka destekli bir kullanıcı arayüzü sunarken, 12 mp'lik üçlü arka kamerası IOS işletim sistemi ile buluşunca da en güzel fotoğrafları çekmek için emrinize amade olacak. Burada üç kameralı görüntü hoşunuza gitmediyse iPhone 11 modeline de bakabilirsiniz. Iphone 11, X serisinde bulunan XR modeli gibi görülebilir ama performans olarak çok daha üstün, bunu söylemeliyim. Iphone hangi telefon alınmalı sorusuna üçüncü cevabım budur. Bu serinin fiyatları 7.500 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.

    4- Iphone X Serisi

    hangi iphone alınmalı 2020
    hangi iphone alınmalı 2020

    Iphone 11'den önceki iPhone modelleri olan bu üç model hala dahi günümüzde güçlü yapıları ile öne çıkmakta. 5.8 ve 6.1 inc'lik liquid ekran teknolojisini kullanan bu modeller görüntü netliği konusunda hala dahi söz sahibiler. Cam ve paslanmaz çelik içeren tasarımları ise telefonun ömrünü uzatan etmenler arasında. 12 mp'lik çift veya tek kamera seçeneklerine sahipken TrueDepth teknolojisi ise saniye de 30 veya 60 fps veren 1080p görüntüler çekme şansı sunuyor. Bu serinin en yüksek modeli iPhone XS Max iken en düşük modeli ise XR'dır. Aralarında ekran çözünürlüğünden kullanılan donanım parçalarına kadar birçok fark var. Eğer bütçen diğer modellere göre düşükse XR modelini tercih edebilirsin. Bu serideki telefonların fiyatları ise 6.500 TL ile 11.699 TL arasında değişiklik gösteriyor.

    5- Iphone 8 Serisi

    iphone hangi telefon alınmalı
    iphone hangi telefon alınmalı

    2017'nin son döneminde çıkan iPhone 8 serisi günümüzde halen kullanılabilecek telefon modellerinden bir tanesi. Biraz eskimiş bir model olsa da hem performans konusunda hem de piyasa değeri konusunda size herhangi bir sıkıntı yaşatmayacaktır. Iphone 8 ve iPhone 8 Plus adında iki modelden oluşan seride A11 Bionic işlemci kullanılmış. Ekran tarafına baktığımızda iPhone 8 Plus 5.5 inç, iPhone 8 ise 4.7 inç ekrana sahip. Ram olarak ise iPhone 8 Plus modelinde 3 GB Ram varken iPhone 8 Plus modelinde 2 GB Ram var. Kamera tarafında farkları yok, arka kamera 12 MP çözünürlüğe ve ön kamera 7 MP çözünürlüğü sahip. Bu modellerin fiyatları ise 5.200 TL ile 6.500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

    6- Iphone 7 Serisi

    2020 hangi iphone alınmalı
    2020 hangi iphone alınmalı

    2020'de hangi iPhone alınmalı konusunda son tavsiyem ise iPhone 7 serisidir. Çıktığı dönemde çok çok iyi modeller olan bu telefonlar, şimdi biraz gözden düşse de kullanılabilecek telefonlardır. iPhone modelleri için kullanılıp kullanılmayacağını güncelleme almasından çıkarabiliriz ve bu modeller halen güncelleme alıyor. A10 Bionic yonca seti kullanılan telefonlarda iPhone 7 Plus modelinin ekranı Full HD iken iPhone 7 modelinde 750x1334 yani HD+ çözünürlük bulunuyor. Telefonlarda arka kamera çözünürlüğü 12 MP iken ön kamera çözünürlüğü 7 MP. Telefon modellerinin fiyatları 3.800 TL ile 4.500 arasında değişiyor.

    Aklımda olan modelleri “hangi iPhone almalıyım 2020” diye soranlar için anlatmaya ve bahsetmeye çalıştım, umarım sayemde bir fikriniz olur. :)

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

8 17
  • 8 plus kullanıyorum. Gayet memnunum

  • iPhone 11 ya da se2020 al hem uygun hemde 5 yıl güncelleme

  • biraz daha bekleyip iphone 12 almak, daha mantıklı

  • 7 ve 7 plustan sonrası

  • iPhone alınmamalı.

  • yenilerini almak daha mantıklı tabi ki. ben iphone 6s plus kullanıyorum, bozulsa da yenisini alsam diye düşünüyorum ama bozulmuyor yahu, hiç sıkıntısız kullanıyorum hala.

  • Maddi sıkıntı yoksa iphone 11 gayet ideal bir telefon

  • iPhone sevmem

  • İphone SE - 8 - 8 plus diğerlerine verilen para çöp

  • 11 pro kullanıyorum gayet güzel tavsiye ederim

  • Bütçen önemli...

  • Yenileri cunku eskileri artik satilik degil

  • Valla iPhone 11 pro kullanıcısı olarak inanılmaz memnunum. iPhone’dan şaşma ama 11 pro falan pahalı gelirse 11 veya Xs- Xr de düşünebilirsin

  • Yeni nesil SE isterdim ama çok pahalı

  • iPhone 4 anca

  • bence o kadar para vermeye değmez yurtdışında 500 dolar olan bir ürün ülkemizde bizde en az 7-8 bin liraya satılıyor
    aynı şey oyun konsollarında da var mesela x box series 500 dolar ama ülkemizde 7.500 lira

  • 10 çok çok güzel.

  • pahalı olmasın

  • iPhone 11 tartışmasız

  • Ben 1 haftaya XR modelini alıcam. Telefonu baya bir araştırdım beğendim. Sanada tavsiye ederim.

  • Daha Fazla (5)