Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok işimizi dijital ortamdan yapmaya başladık. Sadece işlerimizi değil yaptığımız aktiviteleri de artık dijital ortamdan yapıyoruz. Kitap okumanın da artık dijitale taşınmaya başladığını söyleyebiliriz. Çoğu kitap okuyucusu buna çok sıcak bakmasa da dijital ortamdan kitap okuyanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla ve gün geçtikçe artıyor.
İnternet sitelerinden veya uygulamalar üzerinden kitap okuma sayısı arttıkça online kitap okuma siteleri ve uygulamaları sayısında da büyük bir artış oluyor. Bu siteler arasında güvenilir olanları bulmak oldukça önemli. Size bildiğim iyi yerli ve yabancı online kitap okuma sitelerini önereyim.En İyi Online Kitap Okuma Siteleri Hangileri?
1- E-Devlet E-Kitap
İnternetten kitap okumak için en mantıklı yollardan bir tanesi, devletin e-kitap hizmetinden yararlanmak olacaktır. E-Devlet üzerinden halk kütüphanesinde bulunan kitapların elektronik halini bulabilirsiniz. Kitaplardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey halk kütüphanelerinden bir tanesine kayıt olmaktır. Kayıt olduktan sonra herhangi bir ücret ödemeden rahatlıkla arşivde bulunan kitapları okuyabilirsiniz.
2- Rakuten Kobo
Rakuten Kobo en popüler e-kitap sitelerinden bir tanesidir. PC üzerinden arşivinde bulunan kitapları satın alabilir ve okuyabilirsiniz. Kendisine özgün bir arşivi bulunan sitenin ücretli içeriği kadar ücretsiz içeriği de bulunuyor. Her türden roman bulabileceğiniz bir sitedir. İnternetten kitap okuma için gayet iyi bir sitedir.
3- Kitapindir. in
Herhangi bir kar amacı gütmeyen Kitapindir. in, daha çok kitapları ve yazarları tanıtmak amacıyla kurulmuş. İstediğiniz kitabı indirebiliyorsunuz fakat bu kitap bilgisayarınızda 24 saat süre ile kalıyor. Kitabı beğenmeniz halinde D&R gibi güvenilir kitap alışverişi yapabileceğiniz sitelere sizi yönlendiriyor. Site içerisinde birçok kategoriden kitap bulunuyor.
4- Altkitap
2000 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk çevrimiçi yayınevi olan Altkitap, birçok kategoriden kitabı bünyesinde bulunduruyor. Öykü, roman gibi kitapların yanı sıra şiir, tiyatro gibi kategorilerde de birçok eser bulunuyor. Ayrıca kendiniz yazdığınız kitabı altkitap yayınevine gönderip yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.
5- Project Gutenberg
Dünyadaki ilk e-kitap projesi olan Project Gutenberg, 1971 yılında ilk e-kitap yayınını yapmıştır. Site telif hakkı dolan kitapları yayınlıyor. Genelde içerisinde eski eserler bulunsa da 60 bin kitaptan istediğinizi seçip okuyabilirsiniz.
6- Internet Archive
İçerisinde Türkçe dahil olmak üzere neredeyse bütün dillerde kitap bulunduran Internet Archive, en büyük kitap arşivi bulunduran e-kitap sitelerinden bir tanesidir. Sitede bulunan kitap sayısı 1 milyondan fazladır. Bir kitabı 2 hafta ödünç alıp okuma hakkınız bulunuyor. Biyografi, roman gibi her türlü kategoriden kitap bulabilirsiniz.
7- International Children's Digital Library
International Children's Digital Library, 3-13 yaşlar arasında okunabilecek olan kitapları sunmaktadır. 50 dili aşkın çocuk kitapları bulunan devasa bir arşive sahiptir. Kitaplar yayıncılardan ve yazarlardan izin alınarak yayınlanmaktadır. Sitenin asıl amacı ise çocuklara kitap okumayı sevdirmektir. Tamamen ücretsiz olan bu platforma girip bakabilirsiniz.
8- Manybooks. net
Manybooks. net içerisinde büyük bir arşiv bulunduran e-kitap sitesidir. Yabancı dilde kitap okumak istiyorsanız kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim. Site içerisinde 50 binden fazla ücretsiz e-kitap bulunuyor. Bunun yanı sıra çok uygun fiyatlara kitaplar almanız da mümkün.
9- Wattpad. com
Wattpad. com sitesi oldukça popüler bir online kitap okuma sitesidir. İçerisinde çok sayıda ücretsiz e-kitap bulunduruyor. 24 dil desteği bulunan Wattpad, ayrıca kitap yazıp yayınlayabileceğiniz bir platformdur. Yazdığınız makalelerin veya kitapların çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız burada yayınlayabilirsiniz.
10- Feedbooks
İnternetten kitap okuma için kullanabileceğiniz bir diğer site Feedbooks’tur. Site içerisinde ücretli ve ücretsiz olmak üzere 1 milyondan fazla kitap bulunmaktadır. Bu sitede yabancı dilde kitap okumak isteyenlere uygun bir sitedir. Burada satılan e-kitapların çoğunu EPUB, MOBI ve PDF dosya biçiminde indirebilirsiniz.
11- PDFBooksWorld
E-kitapları PDF dosya biçiminde indirebileceğiniz bir sitedir. İçerisinde her türlü kitabı bulmanız mümkün. Siteye üye olmanız kitapları indirebilmeniz için yeterlidir. Sitenin kullanımı oldukça basit, ister yazara göre ister kitaba göre filtreleme yapabiliyorsunuz. Bakmanızı tavsiye edebileceğim online kitap okuma sitelerinden bir tanesi.
12- FreeTechBooks
Bu site içerisinde her kategoriden kitap bulunmuyor. Eğer bilgisayar ve teknoloji kitaplarına meraklıysanız bu siteyi kullanabilirsiniz. Site içerisinde bilgisayar bilimleri, mühendislik ve programlama kitaplarına linkler bulunuyor. Linkler bulunuyor dememin sebebi, site içerisinde kitaplar indirilebilir şekilde bulunmuyor ama sizi gerekli siteye yönlendiriyor. Bilgisayar ve teknoloji gibi konulara meraklı olanlara bu siteyi öneririm.
En iyi online kitap okuma siteleri listem bu şekilde. Umarım işine yarar.0 0 0 0
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7 2Watpadd amca
1 0 0 0Wattpad var ama hiç sevmiyorum
0 0 0 0Watpadd
0 0 0 0Watpadd. Çok güzel kitaplar var... Vazgeçilmez bir uygulama.
0 0 0 0"Kitap oku" uygulamanın adı, playstore'da
0 0 0 0Tüm kitaplar var edebiyat dünyasından
Çok Süper Cevap