Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

Arkadaşlar selam, girişimci adaylarının mutlaka okuması gereken kitaplar nelerdir? Tavsiyeleriniz var mı? Şimdiden teşekkürler!
2 0
Bibilen

Ömer Şengüler Ne Diyor?

Ömer Şengüler
Marka Mimarı, Marka Danışmanlığı ve Girişimci Koçluğu
  • Martı Jonathan Livingston, Richard Bach, Epsilon Yayınevi.

    Marka ol e mi?, Ömer Şengüler, MediaCat Yayınları.

    Başarılar diliyorum :)

Çok Süper Cevap

  • Girişimcilerin Okuması Gereken Türkçe Kitaplar Nelerdir?

    1- Yalın Yeni Girişim - Eric Ries

    Tavsiyeleri çok pratik olan bir kitap. Yeni girişimcilerin aklında olan soruları, belirsizlikleri nasıl atlatacağınızı anlatıyor. Nasıl daha başarılı işler yapacağınızı düşünüyorsanız bu kitabı listenize ekleyin.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    2- Mutluluk Dağıtmak - Tony Hsieh

    Çok akıcı ve keyifli bir kitap. Tony’nin iş hayatındaki öğrendiği dersleri, kurduğu şirketleri keyifli bir şekilde anlatıyor. Girişimcilikte nasıl başarılı olduğunu akıcı bir şekilde anlatmış. Girişimcilerin okuması gereken kitaplardan biri.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    3- İknanın Psikolojisi – Robert Cialdini

    Yaşamının her alanında ikna etme ve ikna olma yolunu anlatan başarılı kitaplardan biri. Prof. Robert B. Cialdini’nin, laboratuvar deneyleri ve yaşam deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı bir kitap. Ve ciddi oranda okuyucusu var. Nasıl ikna kabiliyetine sahip olursun? Bu sorunun cevabı bu kitapta.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    4- Girişimcinin El Kitabı – Steve Blank

    Bu kitap sizi yeni şeyler bulmaya, müşterisini hiç yoktan yaratmaya, bizi mevcut düşünceye mahkum eden tüm zincirleri kırmaya yöneltiyor. Yani senin düşüncelerini değiştiriyor, doğru yolu gösteriyor. Yeni bir devrime imza atmak istiyorsan mutlaka oku.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    5- Scrum – Jeff Sutherland

    Üretkenliğini arşa çıkartmak istiyorsan bu kitabı okumanı öneririm. Girişimcilik üzerine okunması gereken kitaplar arasında en ender olanlarından.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    6- Oyunlaştırma – Ercan Altuğ Yılmaz

    Okunması gereken Girişimcilik Türkçe kitaplar arasında. Oyunun tarihsel yolculuğuna gidip, günümüzde oyunun insan üzerindeki etkilerini okuyacaksınız. Oyunlaştırma ile iş hedeflerine ulaşmış, müşterileri ve çalışanları tarafında oyunun gücünü keşfetmiş ve süreçlerine taşımış olan firmaların öykülerine ortak olacaksınız.

    Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar Nelerdir?

    Girişimcilerin mutlaka okuması gereken kitaplar nelerdir? Sorusunu yanıtladım. Umarım yardımcı olur.

    Bir girişimcinin mutlaka hayatının parçası olan şahıs şirketi kurma süreçleri hakkında bilgiye bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

En İyi Erkek Görüşü

  • Zengin baba yoksul baba düşün ve zengin ol (ismi biraz klişe ama çok şey anlatır) gibi kitapları bir oku önce para hakkında fikir edin hızlı ve yavaş düşünme iknanın psikolojisi dost kazanma ve insanları etkileme sanatı biraz da david eaglemanin kitapları ile alıcı psikolojisini kavra yalın startup gibi kitaplar var onu araştır mediacat scala yayıncılık hep işine yarayacak kitapların kaynağı. en son markalaşırken de philip kotlerden adan zye pazarlama gibi kitapları bir de mor ineği okuyabilirsin ama bunlar özet daha okuman gereken tonla kitap var kolay gelsin

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır

Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2 5
  • Yahudiler in ticaret ağını ve akıllı yatırımcı kitabını öneririm

  • Girişimcilik ve proje yönetimi

  • Seni çok iyi anlıyorum. Başarı hikayeleri okumak süphesiz insana bir şeyler katar. Ama başarı hikayeleri okuyarak da girişimci olunmaz. Sana işine yarayacağını düşündüğüm bir şey söyleyeceğim. Ardından da hoşuna gideceğini düşündüğüm küçük bir başarı hikayesi yazacağım.
    Diyeceğim şey şu: Girişimci, adı üstünde girişimde bulunan kimsedir. Mesela bizim köy kahvehanesinde bir sürü cahil sığırrr bir araya gelip lak lak yaparlar. Genelde boş konuşurlar. Ama bazen, bak bazen diyorum, bu sığırrrlar kendilerinden hiç umulmayacak şekilde sağlam fikirler ortaya atarlar. Ama sistemli şekilde değil. Laf ola beri gele şeklinde. Muhabbet arasında yani. Söz gelimi bu cahillerden bir tanesi son derece karlı bir işin fikrini ortaya atabiliyor. Peki bu fikri ortaya atması o sığırrrrı girişimci mi yapıyor? Hayır! Girişimci laf olsun diye konuşmaz. Ayağa kalkar, silkinir, harekete geçer ve yapar. Girişimci olmayanlar da oturduğu yerden ahkam keser. İcraat? Sıfır!

    • Gelelim söz verdiğim hikayeye. Bir belgeselde izlemiştim. Adamın adını unuttum kusura bakma. 1920 li yıllar herhalde. Belki de otuzlar bilemiyorum. Eski zaman. Amerika kıtasını biliyorsun. Bir de bunlarda uzun süren bir kölelik mevzusu oldu. İşte zencileri toplayıp yüz yılı aşkın bir süre pamuk tarlalarında çalıştırdılar. Düşün , yüz küsür yıl toprağa hep aynı şeyi ekiyorsun. Ne nadasa bırakıyorsun ne dinlendiriyorsun. Üstelik gübreleme işlemi de henüz gelişmiş değil. Haliyle toprakta ne mineral kalmış ne faydalı kimyasallar. Bildiğin koca Amerika toprağı ölmüş. Ekinler tutmaz olmuş. Ekin kalmayınca doğal olarak kum fırtınaları başlamış. Sonunda Amerika yaşanmaz bir yer haline gelmiş. On yıl içinde dudak ısırtacak büyüklükte göç vermiş. Tam da o yıllarda bir adam ziraat mühendisi bir arkadaşıyla konuyu görüşmüş. Ziraat mühendisi ona ''Ben mısır tohumunu güçlü bir bitkiyle melezleyip her türlü kurak arazide yetişebilecek güçlü bir mısır tohumu yapabilirim'' demiş. Adam da yap o zaman demiş. Bu adamcağız elinde avucunda ne varsa bu melez tohumlara yatırmış. Amerika da ne kadar çiftçi varsa hepsiyle görüşmüş. Tohumun özelliğini anlatmış. Başlarda hepsi beğenmiş. Ama çuval başına bin doları duyan adamı arazisinden kovmuş. Tohumlar güzel hoş ama seri üretim değil. Özel üretim. Dolasıyla maliyetli. ADamcağız batmak üzereyken radikal bir karar almış. Ya herro ya merro demiş. Gitmiş tek tek aynı çiftçilerle tekrar görüşmüş. Demiş ki ''Hemşerim para pul istemez. Al tohumu ek. Ürünün yarısı senin yarısı benim. Kardeş payı'' Bu teklifle gidince tüm çiftçiler olur demiş. Tohum bir anda her yerde yeşermiş. Göç edenler hemen geri dönmüş. Bu günkü Amerika varlığını o adama borçlu. Adam milti milyarder olmuş.

  • iş bankası klasiklerini öneririm çok kaliteli. Artı olarak kitap tavsiyesi fareler ve insanlar-Hayvanlardan tanrılara, şeker portakalı, dokuzuncu hariciye koğuşu, Sokratesin savunması, Denemeler, Hiçlikten gelen güç, Göğü delen adam, Yeşim türküöz büyü dükkanı, iç dünya oyunları, Bir ömür nasıl yaşanır, Otomatik portakal, Bir delinin hatıra defteri, zaman makinesi, mecburiyet, Sebahattin ali kitapları, yani çok var ama zamanım yok yazmaya fazla. Ben ayrıca geçen hafta 800 tl lik sipariş verdim kitaplık oluşturduğum için. Benim tavsiyem konusunu okumadan yazarı araştırmadan alma. Bence yazar ve kitabın konusu önemli. İyi okumalar.

  • Sıfırdan Bire
    Steve Jobs
    Elon Musk
    80/20 İlkesi - Richard Koch
    Sil Baştan - David H. Hansson, Josan Fried
    Yalın Yeni Girişim - Eric Ries

  • "Sıfırdan Bire" kesinlikle tavsiye edeceğim kitap.

  • İnsanları etkileme ve dost edinme sanatı- Dale Carneighe

    • Bunun girişim. kitabi olduğuna emin misin

    • İnsanlar ile dost olursan çok satış yaparsın.

    • Mantıklı 😁