Ömür Kahraman Ne Diyor?

En İyi Erkek Görüşleri
Ön Lisans Nedir?
Ön lisans genellikle bir bilim dalının daha basit ve pratiğe dönük halinin öğretildiği üniversite bölümü türüdür. Ön lisans bölümleri çoğunlukla 2 yıllıktır ancak eğer hazırlık sınıfı da varsa bu süre 3 yıla çıkabilir.
Ön Lisans Nasıl Yapılır?
Ön lisans yapmak için üniversite sınavı sonrası ön lisans bölümleri arasından tercih yapmak gerekir. İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi’ndeki Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bünyesinde yer alan ön lisans programlarına uzaktan katılmak da mümkündür. İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi’ndeki ön lisans bölümlerine kaydolmak için sınava girme şartı yoktur; bir üniversitede öğrenci olarak kayıtlı olmak yeterlidir.
En İyi Ön Lisans Bölümleri Nelerdir?
En iyi ön lisans programlarından bazıları şunlardır:
- İş Sağlığı ve Güvenliği
- Odyometri
- Radyoterapi
- Optisyenlik
- Uçak Teknolojisi
- Diyaliz
- Fizyoterapi
- Adalet
- Bankacılık ve Sigortacılık
- Ameliyathane Hizmetleri
- Bilgisayar Programcılığı
- Deniz ve Liman İşletmeciliği
Lisans ve Ön Lisans Arasındaki Fark Nedir?
Lisans programları, bir bilimin ihtisas edildiği alanlardır. Ön lisans programları ise bir bilimin alt branşlarından birinin, aslına göre daha yüzeysel ama işlevsel olarak verildiği programlardır. Birçok ön lisans bölümünden Dikey Geçiş Sınavı ile lisans bölümüne geçiş yapmak mümkündür.
2 0 0 0Önlisans 2 yıllık üniversiteye verilen isimdir.
Lisans ise, 4 yıllık üniversiteye verilen isimdir.
Aralarında pek bir fark bulunmuyor aslında sadece birisi TYT puanıyla öğrenci alıyor (Önlisans) , diğeri ise Hem TYT hem de AYT puanını dikkate alıyor.
Elbette iyi ve yüksek maaşlı meslekler genellikle lisans bölümleri oluyor (örn:Mimarlık, Hemşirelik, Mühendislik, Adalet vb.)0 0 0 0Mesela ben bir Önlisans öğrencisiyim ve bölümüm iki yıllık bir eğitim sonucunda beni mezun ediyor. (Paramedik)
Ön lisans nedir sorusunun en iyi cevabı iki yıllık üniversitelerdir. Toplamda 4 yarıyıl olan ve neredeyse her üniversitenin sahip olduğu önlisans bölümlerine üniversiteye yerleştirme sınavıyla girilir. Genel olarak önlisans bölümleri lisans bölümlerine oranla daha düşük puanlara sahiptir.
0 0 0 0
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20 8lisans 4 yıllığa önlisans ise 2 yıllık bölümlere deniliyor
0 0 0 0M. Y. O dur 2 senelik bölüme ön lisans 4 senelik bölüme lisans denir
0 0 0 0Önlisans 2 yıllık bölümlerin olduğu aşama bi üstü lisans yani 4 yıllık bölümler sonra yüksek lisans yaparsın onun içinde 2 yıl daha okursun falan
Halk arasında yaygın olan bir durum var 2 yıllık demek ikinci sınıf meslek demek0 0 0 0Önlisans 2 yıllık bölümlerin genel adıdır, farkı bu.
Mezunlar teknisyen olur.0 0 0 0Önlisans = 2 yıllık
Lisans = 4 yıllık0 0 0 0
@riotguys merhaba,
ÖSYM'nin tanımına göre ön lisans; ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans ise ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir. Kısaca ön lisans 2 yıllık, lisans 4 yıllık eğitimdir.
Ön lisans eğitiminin ne olduğu ve avantajları hakkında da kısaca bilgi vereyim.
Adından da anlaşılacağı gibi ön lisans; lisans programlarından önce gelir ve genellikle 4 yarı yıllık yani 2 yıllık üniversite eğitimdir. Her üniversitenin ön lisans bölümleri üniversiteye yerleştirme sınavıyla öğrenci alır. Ön lisans programlarının temel amacı ise liseden sonra çeşitli meslek dalları için kalifiye kişiler yetiştirmektir. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de ön lisans bölümleri yaygındır.
Ön lisans bölümleri son zamanlarda yapılan düzenlemeler ile daha iyi bir statüye sahiptir. Teknik bölümde ön lisans diploması olan kişiler tekniker unvanı alır. Elektrik, makina ve bilgisayar gibi teknik alanlarda ön lisans mezunları belirli sınırlamalar ile birlikte imza yetkileri vardır.
Ayrıca ön lisans mezunu olan erkekler 6 ay zorunlu askerlikten sonra ön lisans mezunları isterse yedek subay olarak orduda kalabilirken ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda da çalışabilirler. Ayrıca ön lisans mezunları polis, polis özel harekat, yedek subay ve jandarma gibi alanlarda çalışabilirler.
Merhaba bir soru sorabilir miyim?
@tjbdbfbfnf elbette
Merhaba teşekkür ederim öncelikle , Üniversiteden mezun olmadan ilişiğin kesilirse yine de önceden aldığın derslerin transkripti alınabilir mi? Örneğin çok alttan dersim olduğu için mezun olamadim kaydım silindi. Yeniden sınava girsem aynı bölüm için önceden aldığım dersleri bir daha almak zorunda mıyım? Daha önceden aldığım için kaydim silinse dahi transkripti kullanabilir miyim?
@tjbdbfbfnf elbette alabilirsin. Yeniden aynı bölümü okuduğunda da derslerin sayılır ve tekrar aynı dersleri almazsın.
Çok teşekkür ederim
@tjbdbfbfnf rica ederim.