Yurtdışında Üniversite Nasıl Okunur?
Öncellikle başvurularını tamamladıktan sonra aşağıdaki sınavlara girmen gerekiyor. Başvuru koşullarını da aşağıda söyleyeceğim;
1- TOEFL IBT (Test of English as a Foreign Language)
Bu sınav başta Amerika ve Kanada olmak üzere tüm dünyada yapılan bir sınav. TOEFL IBT sınavı ana dili İngilizce olmayanların yurt dışında eğitimlerine devam etmeleri için almaları gereken bir sınavdır. 4 bölümden oluşuyor. Bu sınava başvuruyu internet üzerinden yapabilirsiniz.
TOEFL IBT sınavı için Türkiye’deki sınav merkezleri; Adana, Ankara , Antalya, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Mersin ve Niğde’dir.2- IELTS (International English Language Testing System)
İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde okumak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil düzeyini ölçmek için yapılan bir sınavdır. Sınav toplam 3 saat sürüyor. IELTS sınavı ana merkezi İstanbul’dur. British Council İstanbul, Ankara , İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Erzurum olmak üzere 7 ilde sınav düzenleniyor.
3- SAT (SCHOLASTIC APTITUTE TEST)
Amerikada’ki yüksek okul ve üniversitelere girişte, aynı zamanda Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye yerleşiminde istenen bir sınav.
- Ankara – Bilkent Üniversitesi
- İstanbul – İstanbul Amerikan Robert Lisesi
- İzmir – Özel İzmir Amerikan Koleji
- Tarsus – Özel Tarsus Amerikan Koleji
Sınava buralarda girebilirsin.
4- ACT (American College Testing)
Amerika Birleşik Devletlerinde üniversite okumak isteyen öğrencilerin seviyelerini tespit etmek için uygulanan bir sınav. Bu bölümde öğrencilere 60 soru ve cevaplamaları için 60 dakika veriliyor. Sınavda hesap makinesinin kullanımına izin veriliyor.
5- SSAT (Secondary School Admission Test)
Yurt dışında iyi bir liseye gitmek istiyorsanız bu sınava girmelisiniz. 5-11 arası sınıflarda okuyan ve eğitimine yurtdışında iyi bir lisede devam etmek isteyen öğrenciler bu sınava girebilirler.
Yurtdışında üniversite okumak için bu sınavlara girmelisin.Yurtdışında Üniversite Okumanın Avantajları Nelerdir?
Yurtdışında okumanın birçok avantajı var. Eğitim açısından kendini daha fazla geliştirebiliyorsun, hangi ülkeye gidersen gir eğitim aldığın dil yabancı dil oluyor. Başka bir dili öğrenmek mesleki anlamda en ileri seviyeye taşıyor. Dünya vatandaşı olarak her yerde çalışma fırsatın oluyor. Yurtdışında aldığın eğitim Türkiye'deki eğitim sistemin çok farklı.
Hem yaşama hem de dünyaca ünlü prestijli üniversitelere girme imkanı akademik gelişim için çok iyi fırsatlar sunabiliyor. Üniversite okumak için başvurulacak ülkede başarılı bir lise eğitimi alan ve mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimine geçişte bazı eğitim bursları için de başvuru yapma imkanı da veriliyor..Yurtdışı Üniversitelere Başvuru Nasıl Yapılır?
Yurtdışında okumak için yapman gereken bazı şeyler var.. Ama bu başvuru yöntemleri ülkeden ülkeye değişiyor. Genel olarak yurtdışı üniversite başvuru koşulları bunlar;
- Yeterli Düzeyde Not Ortalaması (Lise Mezuniyet Ortalaması/GPA)
- Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği dil sınavından yeterli başarıyı göstermek( IELTS/ TOEFL/ DELE/ Test DAF vb.) (okul şartları değişkendir)
- Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği yeterlilik sınavlarında gerekli başarıyı göstermek ( SAT ve ya okula özel sınavlar)
- Referans Mektupları
- Niyet Mektubu
- Adayın CV(Özgeçmişi)’si
- Adayın daha önceden kazanmış olduğu, başarılar, projeler, ödüller ve yarışma sonuçları
- Banka referans mektubu
- Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler bu eğitim programı için yeterli dil seviyesi, not ortalamaları veya yeterlilik sınavlarından istenilen notu alamadıkları takdirde Pathway/Foundation Hazırlık Programları ile dünya çapında bulunan yüzlerce prestijli üniversiteye kayıt olma hakkı kazanabiliyor.
Sınavsız Yurtdışı Üniversiteleri Mevcut mu?
Evet bazı yurtdışı üniversiteler YKS şartı gerektirmiyor. Aşağıdaki ülkelerde sınavsız bir şekilde üniversiteye girebilirsin.
- Kanada
- Amerika
- Avustralya
- İrlanda
- İngiltere
- Polonya
- Macaristan
- Rusya
Yurtdışı Üniversiteleri Başvuru Tarihleri Nelerdir? Yurtdışında Üniversite Başvuru Ayları
- Amerika- Ekim – Ocak | Ocak – Nisan
- İngiltere - Ekim – Aralık | Ocak – Haziran
- Kanada - Ekim – Nisan (2 veya 3 dönem seçenek)
- İrlanda - Ekim – Mayıs
- Hollanda - Ekim – Ocak (istisna 3-4 üniversite var)
- Almanya - Ocak | Nisan
- İtalya - Ekim – Mayıs
- İspanya - Ekim – Mayıs
- Avustralya - Ekim – Şubat | Şubat – Mayıs(ara dönemler)
- Polonya - Ekim – Ocak(ara) | Nisan(Tıp) | Temmuz(son)
- Macaristan - Ekim – Nisan | Temmuz (hazırlık)
- Estonya - Ocak – Nisan
- İsveç - Ekim – Ocak
- Danimarka - Ekim – Ocak(yüksek) | Mart (lisans)
- Finlandiya - Ekim - Ocak
Yurtdışında üniversite okumak için yapılması gereken şeyler nelerdir? Sorusuna yanıt vermeye çalıştım. Umarım yardımcı olur.
PTT köy dağıtımı hakkında bilgiye bu sorudan ulaşmak mümkün.2 0 0 0
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20 44- 0 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 1 0 0
- 0 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 0 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 0 0 0 0
- 0 0 0 0
- 1 0 0 0
- 1 0 0 0
- 0 0 0 0
- 0 0 0 0
- 0 1 0 0
- 0 0 0 0
- Daha Fazla (44)
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş