Sevgili soran; :)
ileride büyük sorun olur gibime geliyor. çünkü bende bir zamanla senin gibiydim. sabah kalkar kalkmaz yüzümü yıkamadan bilgisayarı açıyordum. Sorunu şöyle çözdüm, bilgisayarı hiç kapamayarak. :)) sorun çözüldü inan bana.
boş vakitlerini film izleyerek, şarkı dinleyerek, bişey yazarak takılıyorsun iyide bunlarıda bilgisayarınla yapıyorsun iyice kendini gömüyorsun bence. o film bitti sıkıldım dur başka film izleyeyim vs derken...
diyecemki sana kitap falan oku, muhabbet insan sesi içeren radyo programlarını dinle, ilgini çeken başka şeyler elbet vardır, çık dışarı gez, arkadaş edin yeni yeni (dikkat et tabi), internetten çok samimi güvendiğin birisiyle reelde tanış(!) diyecem ama eve döndüğünde tekrardan bilgisayar başına geçeceksin. ne anladım o işten? sevgilin olacak gündüz berabersin gece msnde olacaksın.
şimdi geleyim konunun başındaki kapamama olayına. harbiden bu şekilde çözdüm olayı (herkes benim gibi dengesiz değildir haklısın ama kaybedecek bişeyin varmı?) bilgisayar bir gün açtım gece yattım ve kapamadım, kendisi uyku moduna falan geçti uyudu işte, sabah dürtükleyince uyandı. gezmeye gidiyordum bilgisayar açık, şehir değiştiriyordum bilgisayar açık, 1 haftalık tatile gidiyordum bilgisayarı açık bırakarak gidiyordum geldiğimde açık. (elektrik kesilmediyse) bu zamanla o kadar rutine döndü ki evdeki buzdolabından farksız oldu iyice. sonuçta o da evde ama ona bir bağımlılığın yok değil mi? istersen dene ben bu saçma salak şekilde atlattım çok şükür. çünkü gerçekten bu büyük bir sorun oluyor ilerdeki yaşamında.
Doktora falanda danışmanı tavsiye ederim eğer aşırıya kaçarsa.0 0 0 0Bence çok yanlış bir kitleye soruyorsun. Bilmiyoruz.
5 1 0 0evet haklısın. sormuş bulundum bir kere.
Sevgili edinmek işe yarayabilir belki. Hani kendim için söylüyorum, sevgilim olsun, daha da gelmem bu siteye. Doğruya doğru. Ayrılınca gelirim ama. "Onu nasıl unuturum?", "O şöyle dedi, ben böyle yaptım, şimdi ne olacak?" şeklinde soru sormaya.
Veya düzenli bir aktiviteye katılmak. Herhangi bir spor kursuna yazılmak, dans kursuna yazılmak, kanaviçe bile olabilir. Evde daha az vakit geçir yeter.
En İyi Kız Görüşleri
Bende senin gibiydim.Genelde bilgisayarda hep araştırma yapan,bilgiyi öğrenen ve paylaşan,iyi bir internet kullanıcısı olduğumu düşünürüm ama son zamanlarda galiba bilgisayar bağımlısı oldum ben diyerek itiraf ettim kendime.
Bu bence ilk aşama tedavide.
İkinci aşama da beni boşu boşuna bilgisayar başında tutan siteleri belirledim.Bana hiç bir şey katmayan,kendimi kandırdığım boş siteler.Facebook hesabımı kalıcı olarak silmekle başladım işe.Okuduğum gazete sayısını bire indirdim.Ne de
olsa hepsinde aynı haberler.
Günde 3 saat yürüyüş yapıyorum:)İnanılmaz mutlu ediyor beni.Kitap okuyorum,yemek yapıyorum.Balkona çıkıp beynimin masaüstüne gerçek bulutları koyuyorum.Bence muhteşem şeyler bunlar.İnternetten nefret etmek için bunları düşünmek bile yeter.işine yararsa bu taktikler sende kullan derim.Bende işe yaradı.0 0 0 0Ben denedim. Sosyalleşmek pek hoş olmadı. İnsanların rezilliklerini bi süre unutmuşken tekrar hatırlamak cidden can sıkıcı oldu. Bence hayatına abartı seviyede zarar vermiyorsa ve yapacaklarına engel teşkil etmiyorsa bi süreliğine kısman yeterli. İnsanlarla haşır neşir olmaktan iyidir diyor dozunda olduğu sürece sorun olacağını sanmıyorum.
1 2 0 0ÇDB'nin cevabını beğenmediysen, bunu en iyi cevap yapabilirsin.. .) ve tabii ki +1
en iyi cevap seçmeyeceğim. hepsi güzeldi.
:)
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4 5Teknoloji, her yaştan insan için artık kaçınılmaz bir olgu. Telefonlarımız, tabletlerimiz, internet bağlantılı akıllı televizyonlarımız, bilgisayarlarımız ve akıllı ev aletlerimiz etrafımızı kuşattığından ve çocuklarımız bu aleme doğduğundan beri teknolojiye bağımlılık, hayatların bir gerçeği halini aldı. Peki, teknoloji bağımlılığı nedir? Bu sorunun cevabını vermek maalesef oldukça kolay: İnternetten ayrı kalınan zamanlarda asabi tavırların sergilenmesi ve sosyal hayatın olumsuz etkilenmesi durumuna teknoloji bağımlılığı deniyor. Yazının devamını okuyarak teknoloji bağımlılığından nasıl kurtulunur, bu bağımlılığın zararları ve belirtileri nelerdir ve bağımlılık nasıl önlenir konularının detayını görebilirsiniz.
Teknoloji Bağımlılığının Belirtileri Nelerdir?
Bu bağımlılık türü, yukarıda da bahsettiğimiz üzere her yaştan ve cinsiyetten kişide görülebilir. Teknoloji bağımlılığının belirtilerini sıralayacak olursak aşağıdaki gibi bir liste çıkabilir.
- İnternet ortamında olağan süreden fazla zaman geçirmek
- Gece geç saatlere kadar ekran karşısında olmak
- Bilgisayardan, tabletten ya da telefondan yoksun kalındığında boşluktaymış hissine kapılmak
- Sadece internete girebilmek için sosyal hayattan ve temel ihtiyaçtan ödün vermek ya da bunları ertelemek
Teknoloji Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?
Teknoloji bağımlılığı, kişilerin interneti kullanmaktan vazgeçememesi, onu kullanmak için aşırı bir istek duyması ile başlıyor. Bu süreç, zamanla engellenemez boyutlara ulaştığında o kişinin teknoloji bağımlısı olduğu anlaşılıyor. İnternet kullanımının fizyolojik bağımlılık yarattığı günümüzde maalesef kesinlik kazanmış bir gerçek. Ailesinde ya da etrafında bu sorundan muzdarip olanlar teknoloji bağımlılığından nasıl kurtulunur, sorusunun cevabını merak ediyor. Teknoloji bağımlıları, bağımlılığın seviyesine göre uzman bir psikolog ya da psikiyatr tedavisine girebilir. Bilişsel davranışçı terapiler, bu bağımlılığı tedavi etmekte sıklıkla kullanılıyor.
Teknoloji Bağımlılığı Sebepleri Nelerdir?
İnternet bağımlılığı sebepleri, aşağıdaki gibi olabilir:
- Belli kişilik özelliklerine sahip olmak. Örneğin çok utangaç ve içe kapanık çocuklar, kolay arkadaşlık ilişkisi kuramadığından internet kullanımına eğilim gösterebiliyor.
- Duygusal çöküş ya da bunalımda olmak. İnsanlar kendi sorunlarından kaçmak ya da onları anlık olarak unutmak için internetteki sosyal medya platformlarına hızla sürüklenebiliyor.
- Çevrenin etkisi. Her yaştan insan en çok zaman geçirdiği insanları rol model almak ister ya da farkında olmadan onu taklit etmeye başlar. Eğer etrafınızdakiler internette çok fazla zaman geçiriyorsa dikkat etmelisiniz.
- Kişide başka bağımlılıkların da görülmesi, teknoloji bağımlılığının oluşmasında büyük bir etkiye sahip olabiliyor.
Teknoloji Bağımlılığının Zararları Nelerdir?
Teknoloji bağımlılığının zararları ise şöyle:
- Boyun ve sırt ağrısı
- Uykusuzluk
- Göz kuruluğu ve bozukluğu
- Obezite
- Sağlıksız beslenme
- Baş ağrısı
- Karpal tünel sendromu (Karpal tünel, bir ya da her iki elin ilk üç parmağını tutan ve ilerleyici özellik gösteren bir hastalık.)
Teknoloji Bağımlılığı Nasıl Önlenir?
Tüm bunların ardından teknoloji bağımlılığı nasıl önlenir, sorusunun cevabını vermek uygun olacaktır.
- Teknoloji bağımlısı olduğunu düşündüğünüz bireyi gözlemleyin. Kişinin sosyal hayatında değişimler yaşanıyor mu? Arkadaşlarıyla ilişkisi ve varsa okul hayatı nasıl?
- Tümüyle yasaklamak yerine sınırlar koymayı deneyin.
- Kendi alışkanlıklarınızı inceleyin. Aile içindeki bireyleri birbirini taklit etmeye meyillidir.
- Çocuğunuzun, bilgisayarı sadece hep birlikteyken kullanmasına izin verin. Böylece takip etmek kolaylaşacaktır.
- Eğer belirtilerin aşırılık kazandığını düşünüyorsanız bir profesyonelden yardım almayı ihmal etmeyin.
0 0 0 0bir sevgilin olsun onunla zaman geçir :)
1 0 0 0Aaaa nisanda bilgisayar orucumu tutmadım! Anaaa. O geldi aklıma şimdi bu başlığı görünce ha. Tüh seneye artık :D
1 0 0 0bu dediğin cevaptan üzerime alınmam gereken bir şey var mı.
Yok ya. Ben Günde 15 saat falan bilgisayar başındayımdır. Ama nisanda bırakırım bir ay. Hayatımı yaşarım. Bilgisayardan uzak dururum. Mail falan varsa cevaplarım o kadar. Kopmak iyi oluyor. Yeni başlangıçlar oluyor kafanda. Bir nefes alıyorsun... Ama bu sene atladık o arayı nedense... Olmadı yazın tatile falan gidersem 1 aya falan uzatırım, ikisi bir arada hallolmuş olur :) Yani sen kendini bağımlı sayıyorsun. Biz neyiz o zaman ? :D
bana bu kadarı bile çok geldiği için sordum. illa bağımlıyım diye tutturmam ama başka türlü tanımlayamadım.
Kendine bir sevgili bul.Zamanla deger veereceksiniz. Deger verince de internetten degil sürekli telden konuşmay başlarsınız. Neti bitirirsiniz. Başka caren yok. imkansız.
0 0 0 0hemen de bulunan bir şey sevgili. her köşe başında bedavaya dağıtılıyor sanırım.
Sosyal ortamlarda dolaş. Begendigin hoşlandıgın biriyle arkadaş ol. Onu tanı zamanla zatenolup olamayacgına karar verirsin.
Tamam internette sürekli sanal takılmamalısın. Eger güvendigin iyi biri var ise gerkceten de reel hayatta da görüşebilecek kadar iyi biriyse eminsen onunla görüş yada onlarla görüş. Cünkü sanal dünyada gercekten de bazılarının ic yapısı anlaşılıyor. Bazıları ise yalancıdan ibaret olabiliyor. Bunu çözebilecek kadar iyiysen ki çözmesen de reelde görüşünce anlaşılır böylce sanaldan yavaşca kopma ihtimalin olabilir. Birden bire kesemessin sanalı sosyalleşme reelde taşınmadıkca sadece sanal kalır
O dediğin bağımlılık bende de var.Ama iyiki var.Bilgisayar olmasa reeldeki insanlarla muhatap olup bi ton kazık yemeye ve iyi niyetimden faydalanıp kullanılmaya devam edecektim.Bilgisayarımı çok seviyorum.Onsuz hayat bana ölüm...
0 0 0 0
En İyi Erkek Görüşleri